Beyoğlu Belediyesi'nin hukuki süreç devam ederken yıkımına devam ettiği eski Fransız Saint Joseph Yetimhanesi'nin bahçesinde kazı sırasında tarihi çini ve tuğlalar bulundu. Bulunan tarihi malzemeler, belediye ekipleri tarafından toprakla kapatıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yetimhanenin Tophane gençlerinin buluşma noktası olmasını istediğini belirtmiş, ancak hukuki sürecin tamamlanmasını beklemeden bahçedeki çalışmaların devam ettiği görüldü. Yetimhanenin 1868 yılında inşa edildiği ve İstanbul'un önemli yapılarının kartonpiyer kalıplarının da burada bulunduğu bilgisi verildi.
5 Ocak 2023

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Eda Taşpınar'ın bir mescitte çekilmiş fotoğrafı nedeniyle hakkında başlatılan soruşturmayı eleştirdi. Hakan, Osman Hamdi Bey'in 'Mihrap' adlı eserini örnek göstererek, Abdülhamid döneminde dahi böyle bir soruşturmanın yapılmadığını belirtti. Taşpınar, fotoğrafı sosyal medyada paylaştıktan sonra 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturmaya uğramış ve ifade vermişti.
5 Ocak 2023

ABD'li oyuncu Edward Norton, PBS kanalındaki 'Kökenlerini Bulmak' programında Pocahontas'ın 12. dereceden büyükannesi olduğunu öğrendi. Norton, çocukluğunda ailesinden duyduğu Pocahontas ile ilgili hikayelerin gerçek olduğunu keşfetti. Ayrıca, programda atalarının köle sahibi olduğunu öğrenince bu durumun kendisini rahatsız ettiğini ifade etti. Tarihçi Henry Louis Gates Jr. tarafından sunulan bu bilgiler, yazılı ve sözlü tarihsel belgelerle destekleniyor.
5 Ocak 2023

ABD'nin Utah eyaletindeki Enoch kentinde bir evde yapılan kontrolde beşi çocuk olmak üzere sekiz kişinin silahla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Polis, bölge halkına yönelik herhangi bir tehdit ya da şüphelinin bulunmadığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, kurbanların kimlikleri hakkında bilgi verilmedi. Utah Valisi Spencer Cox, yaşanan şiddet olayından etkilenenler için destek mesajı yayınladı ve Enoch topluluğu için dua istedi.
5 Ocak 2023

Eski kick boksçu Andrew Tate ve kardeşi Tristan, Romanya'da insan ticareti yapmak ve suç örgütü kurmak suçlamalarıyla gözaltına alındıktan sonra, mahkeme kararıyla gözaltı süreleri 30 gün uzatıldı. Romanya polisi, Tate kardeşlerin 5 milyon avro değerindeki lüks araba koleksiyonuna ve bazı binalara el koydu. Bu araçlar arasında bir Bugatti Chiron, bir Rolls Royce, iki Ferrari ve bir Porsche bulunuyor. Ayrıca, Tate kardeşlerin altı genç kızı alıkoyarak istismar ettikleri iddia edilen ev de el konulan mülkler arasında.
5 Ocak 2023

Van'ın Saray ilçesinde, Oğuzhan K. ve Ahmet Can D. isimli iki sözleşmeli er, Afgan sığınmacı L.M.'ye tecavüz ettikleri gerekçesiyle tutuklandı. 2 Ocak'ta 17 Bangladeş uyruklu sığınmacıyla birlikte gözaltına alınan L.M., kadın görevlinin olmaması sebebiyle iki er tarafından arandıktan sonra tecavüze uğradı. L.M.'nin çığlıkları üzerine olay yerine gelen diğer askerler tarafından iki er gözaltına alındı ve 'tecavüz' suçundan tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma gizlilik kararıyla yürütülüyor. Gazeteci Ruşen Takva, zanlıların sığınmacıları sınır dışı etmek üzere gözaltına aldıklarını ve L.M.'yi bir bahaneyle gruptan ayırarak tecavüz ettiklerini aktardı.
5 Ocak 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında iktidarı dolaylı olarak suçlayarak, 'hapisten çıkarılan çetelere öldürtüldüğünü' iddia etti. Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanmış, ancak tetikçi henüz yakalanamamıştı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ve videoda, ülkeyi mafyalara ve çetelere bırakmayacaklarını, Sinan Ateş'in ailesinin adalete kavuşacağını belirtti ve herkesi uyardı.
4 Ocak 2023

Türkiye'deki muhalefet partilerinden oluşan 'altılı masa', önemli bir toplantı düzenliyor. Toplantıda, ortak hükümet programı, geçiş sürecinin yol haritası, başörtüsü teklifi, erken seçim senaryoları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilişkin yargı kararları gibi konular ele alınacak. Ayrıca, ortak adayın belirlenmesi ve ittifakın seçim stratejileri de tartışılacak. İYİ Parti ve CHP, başörtüsü teklifiyle ilgili raporlarını toplantıda sunacak, diğer partilerin de bu konudaki görüşleri değerlendirilecek.
4 Ocak 2023

İstanbul Kadıköy'de, 30 Aralık gecesi iki kadının içinde bulunduğu araca kasıtlı olarak birkaç kez çarpan taksi şoförü Ramazan Şimşek, adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Şimşek'in 35'i 'otodan hırsızlık' olmak üzere yedi farklı suçtan toplam 63 kaydı olduğu ortaya çıktı. Kadınlar, taksicinin saldırısından kaçarken polise haber verdi ve olay yerine yakın bir noktada polisler tarafından fark edilen taksici kaçtı. Şimşek, daha sonra gözaltına alındı ve ifadesinde suçlamaları reddetti.
4 Ocak 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk dahil üç kişi tutuklandı. Köktürk'ün eşinin hesabından şüphelilere para gönderdiği iddia edilmiş ve MHP, Köktürk'ün ismini yönetim listesinden çıkarmıştı.
4 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Ankara'da eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının tüm yönleriyle aydınlatılmasını istedi. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar üç kişi tutuklandı. Erkan Baş, cinayetin aydınlatılmamasının kabul edilemez olduğunu ve bu zihniyetin Türkiye için bir güvenlik sorunu olduğunu belirtti. Ayrıca, bu olayın ardındaki hesapların ve planların ortaya çıkarılmasının temel bir yurttaşlık hakkı olduğunu ifade etti.
4 Ocak 2023

Sosyal medya fenomeni ve tasarımcı Eda Taşpınar, eski Sultanahmet Cezaevi'nin mescit olarak kullanılan bölümünde çektiği ve Instagram hesabından 'mutlu yıllar sevgililerim' notuyla paylaştığı fotoğraf nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturmaya tabi tutuldu. Taşpınar, ifadesinde çekim yerinin ibadethane olduğunu bilmediğini ve fotoğrafları korktuğu için kaldırdığını belirtti. Dini değerlere saygı duyduğunu ve böyle bir niyetinin olmadığını ifade etti. İfade işlemleri sonrasında adliyeden ayrıldı.
4 Ocak 2023

Oscar ödüllü 'Satıcı' filmiyle tanınan İranlı oyuncu Terane Alidusti, Mehsa Emini'nin ölümünden sonra başlayan protestolara destek vermek için başörtüsüz fotoğrafını sosyal medyada paylaşmış ve 'rejim karşıtı gösterilere destek vermek', 'yanlış içerikler paylaşmak' ve 'eylemleri kışkırtmak' suçlamalarıyla 17 Aralık'ta gözaltına alınmıştı. Dünya çapında ünlü sanatçılar Alidusti'nin serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. Alidusti'nin annesi Nadire Hekimullahi, kızının şartlı tahliyeyle serbest bırakıldığını Instagram hesabından duyurdu.
4 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından MHP, bir süre sessiz kaldı ve Sinan Ateş ile ilgili taziye mesajı yayımlamadı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın imzalı bir metinde, cinayetle ilgili tartışmalar partiye yönelik saldırı olarak değerlendirildi, ancak Sinan Ateş'in ismi geçirilmedi ve cinayetle ilgili detaylara değinilmedi. Açıklamada, MHP'nin siyasi duruşu ve itibarını koruma vurgusu yapıldı ve partiye yönelik suçlamaların asılsız olduğu ifade edildi.
4 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın yüzde 30'a yükseltildiğini duyurdu. Ayrıca en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'ye çıkarıldığını belirtti. Erdoğan, küçük işletmelere verilen asgari ücret desteğinin de 400 liraya yükseltildiğini ifade etti. Daha önceki açıklamada zam oranının yüzde 25 olacağı belirtilmiş ve sosyal medyada bu oran tepki çekmişti.
4 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı ve bunlar arasında iki özel harekat polisinin de olduğu iddia ediliyor. Cinayet şüphelilerinden birinin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öne sürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakarak, soruşturmanın kamuoyu bilgilendirilerek ilerleyeceğini belirtti.
4 Ocak 2023

Colorado'da cenaze levazımatçısı Megan Hess, 2010-2018 yılları arasında yüzlerce cesedi izinsiz parçalayıp sattığı için 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Annesi Shirly Koch da bu suçtan dolayı 15 yıl hapis cezası aldı. İkili, cenaze yakınlarından yakma işlemleri için para talep etmiş, bazı durumlarda ise uzuv bağışı karşılığında ücretsiz yapmayı önermişler. Bu olay, Reuters ajansının 2018'de yaptığı bir araştırma sonucu ortaya çıkmış ve FBI tarafından soruşturulmuştu.
4 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, cinayet şüphelisi Tolgahan Demirbaş'ın MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı iddia edildi. Kılavuz'un, cinayetten dört gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Gazeteci Alican Uludağ, Soylu'nun görevden alınması gerektiğini, çünkü cinayet soruşturmasını yürüten polisin Soylu'ya bağlı olduğunu ve bu durumun soruşturmanın bağımsızlığını etkileyebileceğini öne sürdü.
4 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, memur ve emeklilere yapılan yüzde 25'lik maaş zammını eleştirerek, yıllardır sarayın zenginleştiğini ve halkın fakirleştiğini ifade etti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yıllık enflasyon oranı yüzde 64,27 iken, memur ve emeklilere yapılması gereken zam oranı aslında yüzde 16,4 ve yüzde 15,4 olmalıydı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu oranları yüzde 25'e çıkardı. Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda bu durumu eleştirerek, değişimin yoksulluk sınırının altında çalışan milyonlarda olduğunu belirtti.
4 Ocak 2023
İşaretlediklerim