Aydın’ın Nazilli ilçesinde, 122 ayrı hırsızlıktan kesinleşmiş 155 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü E.G. yakalandı. Polis, E.G.'nin yakalanması için kapsamlı bir çalışma yürüttü ve Profesör Muammer Aksoy Mahallesi’nde firariyi ele geçirdi. E.G., yakalanmasının ardından cezaevine gönderildi.
25 Eylül 2024

Sakarya'daki Sapanca Gölü'nün suyu 17 metre çekildi ve kayıklar karaya oturdu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), göldeki su kaybını görüntüledi ve bilinçsiz sulama ile kaçak kullanımın bu duruma neden olduğunu belirtti. Gölün su seviyesi maksimum doluluğu olan 32,20 metreden 30,57 metreye düştü. SASKİ, yağışların beklenen etkiyi göstermediğini ve su kaynaklarının sınırsız olmadığını vurguladı.
25 Eylül 2024

Çiftlik Bank davasında savcı, 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın için toplam 88 bin 302'şer yıl hapis cezası talep etti. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar SEGBİS aracılığıyla katıldı. Savcı, Aydın kardeşlerin bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık, suç örgütü kurma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar hakkında da çeşitli hapis cezaları talep edildi ve bazıları tutuklandı.
25 Eylül 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 39,84'e düşerek yılın dokuz ayının en düşük seviyesine ulaştı. 2024 yılı içerisinde en yüksek doluluk oranı nisanda yüzde 82,62 olarak kaydedilmişti. Barajlara düşen yağış miktarı son 10 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. İstanbul'da günlük su tüketimi 3 milyon 173 bin metreküp olarak ölçüldü.
25 Eylül 2024

NASA'nın yayınladığı görüntüler, Sahra Çölü'nün bazı bölgelerinin normalden çok daha yeşil olduğunu gösterdi. Bu durum, Atlantik'teki kasırga sezonunun beklenenden daha ılımlı geçmesi ve Afrika kıyılarındaki fırtınaların kuzeye kaymasıyla ilişkilendirildi. Bilim insanları, yağış bölgesinin kuzeye kaymasını küresel ısınmanın etkilerine bağlıyor. Yeşillikteki en büyük artış Nijerya, Sudan, Etiyopya ve genel olarak Kuzey-Orta Afrika'da görülürken, güneyde Kamerun, Gine ve Gana gibi ülkelerde düşüş gözlendi.
25 Eylül 2024

Britanya Başbakanı Keir Starmer, Lübnan’daki vatandaşlarının tahliyesi için Kıbrıs’a 700 asker göndereceğini açıkladı. Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması ve İsrail'in hava saldırıları sonrası bölgede artan gerilim nedeniyle bu karar alındı. Britanya, Lübnan'da yaklaşık 10 bin vatandaşının bulunduğunu ve acil durum planlarını hızlandırdığını belirtti. Britanya Savunma Bakanlığı, tahliye operasyonu için Kıbrıs’a gönderilecek askerlerin yazın bölgeye gönderilen 500 askeri personele katılacağını duyurdu.
25 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de beş kentte sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Bu kentler Ordu, Sinop, Samsun, Trabzon ve Artvin olarak belirtildi. Ayrıca, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Marmara'nın kuzey ve doğusunda sisli hava etkili olacak. Sis uyarısı yapılan şehirler arasında İstanbul, Kocaeli, Bolu, Düzce, Ankara ve Eskişehir bulunuyor.
25 Eylül 2024

Grip sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, gripten korunmanın en etkili yolunun aşı olduğu vurgulanıyor. Grip virüsünün yapısının kolayca değişebilmesi, her yıl yeni bir aşı gereksinimini doğuruyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Badur, grip aşısının zamanında yapılmasının önemine dikkat çekiyor ve grip aşısının güvenli ve etkili olduğunu belirtiyor. Ayrıca, aşı karşıtlığı ve tereddütlerinin artması, grip aşısının yaygınlaşmasını engelliyor.
25 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, toplumsal talep olduğu sürece imam hatip okulu açmaya devam edeceklerini belirtti. Tekin, 28 Şubat sürecinde imam hatip okulları ve meslek liselerinin itibarının sarsıldığını ve bu dönemde ciddi adımlar atıldığını vurguladı. Ayrıca, imam hatip okullarının çeşitli projelerle eğitim programlarını zenginleştirdiğini ifade etti.
24 Eylül 2024

Sanatçı Gaye Filiz Alacacı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'yı eleştirdiği için telefonu alınarak üç saat boyunca bir odada alıkonulduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları'nın talebiyle konuyu araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi. Alacacı, Karadağlı ve iki diğer yetkili hakkında 'hürriyeti tehdit, görevi kötüye kullanma ve haberleşmenin engellenmesi' suçlarından soruşturma başlatılmasını talep etti. İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği, bir sanatçının alıkonulmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.
24 Eylül 2024

Elazığ'ın Salkaya köyünde Mehmet Emin Sualp, tarlasına vişne fidanı dikmek için çukur kazarken Roma veya erken Bizans dönemine ait bir taban mozaiği buldu. Mozaikte Anadolu leoparı, kurt, domuz, dağ keçisi, geyik, tazı ve sülün gibi hayvan figürleri yer alıyor. Çevrede yapılan yeni kazılarda ise kilise ve şarap imalathanesi olarak kullanıldığı tahmin edilen çeşitli duvar kalıntıları ve yapılar keşfedildi.
24 Eylül 2024

Mersin'in Mut ilçesinde Meydan Mahallesi'nde bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulundu. Atık toplayan Cennet B. tarafından fark edilen kız bebeğin cesedi, otopsi için adli tıp morguna götürüldü. Olay, yerel halk arasında büyük üzüntü ve endişe yarattı.
24 Eylül 2024

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü M.B., motosikletli kurye Sefa Şerif Efe'ye çarparak ölümüne neden oldu. M.B., üniversiteye gittiğini mazeret göstererek duruşmaya katılmadı. Sefa Şerif Efe'nin ailesi, sanığın en üst maddeden cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanık hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine ve trafik bilirkişisinden kusur raporu aldırılmasına karar vererek duruşmayı 24 Aralık’a erteledi.
24 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekili Ediz Ün’e ait araçta kaçak elektronik sigara malzemesi bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. Polis, 21 Eylül'de durdurduğu araçta çok sayıda kaçak elektronik sigara malzemesi ele geçirdi. Araç sahibi Ediz Ün, olayla ilgisinin olmadığını ve aracı gayri resmi danışmanına emanet ettiğini belirtti. Özel, Ün'ün açıklamasını tatmin edici bulduğunu ancak süreci yakından takip edeceklerini söyledi.
24 Eylül 2024

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Benny ve Susanne Anguiano çiftinin Yellowstone Milli Parkı'nda kaybolan kedisi Rayne Beau, 1450 kilometre yol kat ederek evine geri döndü. Çift, kedilerini bulmak için kamp alanında yoğun çaba sarf etti ancak sonuç alamadı. Kedinin bu uzun mesafeyi nasıl aştığı ve yolu nasıl bulduğu bilinmiyor. Rayne Beau, bir kadının onu barınağa götürmesi ve çipinin okutulması sayesinde sahiplerine kavuştu.
24 Eylül 2024

İstanbul'da bir polisi öldüren Yunus Emre Geçti'nin annesi, oğlunun madde bağımlısı olduğunu ve yetkililere defalarca bildirdiğini ancak hiçbir önlem alınmadığını belirtti. 26 suçtan kaydı bulunan Geçti, Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalandıktan sonra firar etmiş ve yeniden yakalanınca polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldürmüştü. Olayda bir polis memuru ve zanlının annesi de yaralanmıştı. Geçti, hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı.
24 Eylül 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e ait araçta kaçak elektronik sigara malzemeleri bulunması olayının muhalif basın tarafından görmezden gelindiğini belirtti. Polis, 21 Eylül'de durdurduğu araçta 2 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara ve aparatlar ele geçirdi. Ediz Ün, olayla ilgisinin olmadığını ve aracı gayri resmi danışmanı F.A.'ya emanet ettiğini söyledi. Dağ, muhalif basının bu olayı haber yapmamasını eleştirerek, CHP'yi de Atatürk'ü istismar etmekle suçladı.
24 Eylül 2024

Fransa'da 2017 ve 2018 yıllarında camilere ve Avrupa Parlamentosu binasına terör saldırıları planlamaktan suçlu bulunan neo-Nazi grubun lideri Alexandre Gilet, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Paris Ağır Ceza Mahkemesi, Gilet'ye geçen yıl verilen cezayı onadı. Gilet ve üç kişinin, göçmenlerin yaşadığı mahalleler ve camiler gibi hedeflere saldırı planladığı ortaya çıktı. Gilet'nin, 2019'da Yeni Zelanda'da Christchurch'deki camilere saldırarak 51 kişiyi öldüren Brenton Tarrant'ın söylemlerini kullandığı bir manifesto hazırladığı belirtildi.
24 Eylül 2024

Azerbaycan Hava Yolları (AZAL), güvenlik gerekçesiyle Bakü-Tel Aviv uçuşlarını durdurduğunu açıkladı. Bu karar, Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması ve İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırılar sonrasında alındı. İsrail'de olağanüstü hal ilan edilirken, diğer havayolu şirketleri de bölgedeki uçuşlarını askıya aldı. AZAL, uçuşların yeniden başlaması için şartların değerlendirileceğini belirtti.
24 Eylül 2024

İspanyol polisi, kendilerini Brad Pitt olarak tanıtarak iki kadını toplam 325 bin avro dolandıran beş kişiyi tutukladı. Dolandırıcılar, kadınlarla aktörün hayran sayfası üzerinden iletişime geçerek onları var olmayan projelere yatırım yapmaya teşvik etti. Endülüs ve Bask bölgelerinden iki kadın, duygusal olarak manipüle edilerek dolandırıldı. Polis, dolandırılan paranın bir kısmını geri almayı başardı.
24 Eylül 2024
İşaretlediklerim