İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 39,84'e düşerek yılın dokuz ayının en düşük seviyesine ulaştı. 2024 yılı içerisinde en yüksek doluluk oranı nisanda yüzde 82,62 olarak kaydedilmişti. Barajlara düşen yağış miktarı son 10 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. İstanbul'da günlük su tüketimi 3 milyon 173 bin metreküp olarak ölçüldü.
25 Eylül 2024

NASA'nın yayınladığı görüntüler, Sahra Çölü'nün bazı bölgelerinin normalden çok daha yeşil olduğunu gösterdi. Bu durum, Atlantik'teki kasırga sezonunun beklenenden daha ılımlı geçmesi ve Afrika kıyılarındaki fırtınaların kuzeye kaymasıyla ilişkilendirildi. Bilim insanları, yağış bölgesinin kuzeye kaymasını küresel ısınmanın etkilerine bağlıyor. Yeşillikteki en büyük artış Nijerya, Sudan, Etiyopya ve genel olarak Kuzey-Orta Afrika'da görülürken, güneyde Kamerun, Gine ve Gana gibi ülkelerde düşüş gözlendi.
25 Eylül 2024

Britanya Başbakanı Keir Starmer, Lübnan’daki vatandaşlarının tahliyesi için Kıbrıs’a 700 asker göndereceğini açıkladı. Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması ve İsrail'in hava saldırıları sonrası bölgede artan gerilim nedeniyle bu karar alındı. Britanya, Lübnan'da yaklaşık 10 bin vatandaşının bulunduğunu ve acil durum planlarını hızlandırdığını belirtti. Britanya Savunma Bakanlığı, tahliye operasyonu için Kıbrıs’a gönderilecek askerlerin yazın bölgeye gönderilen 500 askeri personele katılacağını duyurdu.
25 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de beş kentte sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Bu kentler Ordu, Sinop, Samsun, Trabzon ve Artvin olarak belirtildi. Ayrıca, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Marmara'nın kuzey ve doğusunda sisli hava etkili olacak. Sis uyarısı yapılan şehirler arasında İstanbul, Kocaeli, Bolu, Düzce, Ankara ve Eskişehir bulunuyor.
25 Eylül 2024

Grip sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, gripten korunmanın en etkili yolunun aşı olduğu vurgulanıyor. Grip virüsünün yapısının kolayca değişebilmesi, her yıl yeni bir aşı gereksinimini doğuruyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Badur, grip aşısının zamanında yapılmasının önemine dikkat çekiyor ve grip aşısının güvenli ve etkili olduğunu belirtiyor. Ayrıca, aşı karşıtlığı ve tereddütlerinin artması, grip aşısının yaygınlaşmasını engelliyor.
25 Eylül 2024
İşaretlediklerim