Bilim insanları, okyanusların deniz yaşamını sürdüremeyecek ve iklimi dengelemekte yetersiz kalacak kadar asidik hale gelmek üzere olduğu konusunda uyardı. Potsdam İklim Etkileri Araştırma Enstitüsü'nün (PIK) raporuna göre, gezegenimizin yaşamı sürdürebilme kapasitesini belirleyen dokuz kritik faktörden altısı, insan faaliyetleri nedeniyle güvenli sınırlarını aşmış durumda. Okyanus asidifikasyonu, fosil yakıtların yakılmasıyla atmosfere salınan karbondioksit (CO2) emisyonlarının artması nedeniyle sürdürülebilir sınırını aşmak üzere. Bu durum, deniz yaşamını ve milyarlarca insanın gıda kaynaklarını tehdit ediyor.
24 Eylül 2024

Türkiye genelinde 58 ilde düzenlenen 'Kuyu-28' operasyonlarında tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karışan 160 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, İl Emniyet Müdürlükleri KOM ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Şüphelilerin tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanununa muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.
24 Eylül 2024

Ankara’da Suudi Arabistan Milli Günü'nün 94. yıl dönümü kutlandı. Etkinliğe Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş gibi üst düzey yetkililer katıldı. Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Abu Al-Nasr, iki ülke arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin bölgesel güvenlik ve barış açısından önemli olduğu belirtildi.
24 Eylül 2024

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle bugün yapılması planlanan İstanbul-Beyrut seferlerini iptal etti. THY'nin TK828 sefer sayılı İstanbul Havalimanı-Beyrut ve Pegasus'un PC756 sefer sayılı Sabiha Gökçen-Beyrut uçuşları iptal edildi. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken, birçok havayolu şirketi Beyrut'a yapacağı seferleri iptal ediyor.
24 Eylül 2024

Nintendo, 23 Eylül 1889'da Japonya'nın Kyoto şehrinde bir tasarım kart dükkanı olarak kuruldu. Fusajiro Yamauchi tarafından başlatılan bu girişim, zamanla dünyanın en büyük ve en etkili oyun şirketlerinden biri haline geldi. Şirket, 1970'lerin sonlarında video oyun teknolojisine yatırım yaparak küresel sahneye çıktı ve Donkey Kong, Super Mario Bros. gibi ikonik oyunlar geliştirdi. Nintendo, Game Boy ve Nintendo DS gibi taşınabilir konsollarla da büyük başarı elde etti ve Pokemon gibi büyük franchise'lar yarattı.
23 Eylül 2024

Türk sineması klasiklerinden Dünyayı Kurtaran Adam, İspanya'nın Sevilla kentinde restore edilmiş versiyonuyla 28 Eylül'de izleyiciyle buluşacak. Film, İspanya saatiyle 22.30'da Star Wars Turco adıyla gösterime girecek ve orijinal dilinde, İspanyolca altyazı ile sunulacak. 1982 yapımı bu fantastik bilim kurgu filmi, yönetmeni Çetin İnanç'a büyük bir ün kazandırmış ve zamanla Yeşilçam'ın önemli yapımlarından biri olarak kabul edilmiştir.
23 Eylül 2024

İstanbul'da 19 yaşındaki Yunus Emre Geçit, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalandıktan sonra firar etmiş ve yeniden yakalandığında polis memuru Şeyda Yılmaz'ı kendi silahıyla öldürmüştü. Çatışmada bir polis memuru ve Geçit'in annesi yaralanmıştı. Geçit, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından çöp poşeti giydirilerek adliyeye sevk edildi ve kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme suçundan tutuklandı.
23 Eylül 2024

Suriye'de 15 Temmuz'daki parlamento seçimlerinin ardından yeni kabine açıklandı. Türkiye'yi protesto eden Suriye Dışişleri Bakanı Faysal El Mikdad, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yardımcısı oldu. Mikdad'ın yerine Bessam Sebbag Dışişleri Bakanı olarak atandı. Mikdad, daha önce Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'nde Türkiye'yi protesto etmişti.
23 Eylül 2024

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde, kira artışı nedeniyle tartıştığı kiracısını tabancayla vurarak öldüren Ertuğrul Öztunç, 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öztunç, 16 yıldır evinde oturan Hüseyin Asar'ı öldürdükten üç gün sonra teslim olmuştu. İstanbul 39’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Öztunç'u 'haksız tahrik altında kasten öldürme' ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından mahkum etti.
23 Eylül 2024

Isparta'da 55 yıllık meslek hayatına sahip oto kaporta ustası İsmail Soydinç, 'Yılın Ahisi' seçildi. Soydinç, gençlere üniversite yerine sanayiye yönelmelerini tavsiye etti. MESEM okullarının çırak sayısını artırdığını belirten Soydinç, bu okullar sayesinde gençlerin hem çıraklık hem de kalfalık belgelerini alarak mesleki kariyerlerine başlayabildiklerini ifade etti. Soydinç, mesleğini oğlunun devam ettireceğini umduğunu ve 'Yılın Ahisi' seçilmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
23 Eylül 2024

Yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti. Giritlioğlu, kariyerine TRT'de çocuk programları ve belgeseller çekerek başladı ve 1989'da 'Kantadon Tango' filmiyle yönetmenlik kariyerine adım attı. 'Suyun Öte Yanı', 'Salkım Hanım'ın Taneleri' ve 'Güz Sancısı' gibi önemli filmlere imza atan Giritlioğlu, aynı zamanda 'Sultan Makamı', 'Çemberimde Gül Oya' ve 'Hatırla Sevgili' gibi popüler dizilerin yapımcılığını üstlendi. Giritlioğlu'nun vefatı, Türk sinema ve televizyon dünyasında büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.
23 Eylül 2024

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, Instagram'da yaptığı paylaşımda eşi Engin Polat’ın cezaevinde namaz kılmaktan bacaklarının karardığını belirtti. Engin Polat, suç örgütü kurma, kara para aklama ve yasadışı bahis suçlamalarıyla yargılanıyor ve 6 Eylül'de tahliye edilmişti. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin de dahil olduğu 24 kişi gözaltına alınmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı. Dilan Polat, eşinin cezaevi koşullarının zorluğuna dikkat çekti.
23 Eylül 2024

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli’yle evlendirilmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, Gümüşel’e 18 yıl dokuz ay, İstekli’ye ise 36 yıl hapis cezası verdi. Daha önce istinaf mahkemesi cezaları az bularak davanın yeniden görülmesini istemişti. Davada, Gümüşel çifti ve İstekli hakkında çocuk istismarı ve cinsel saldırı suçlamalarıyla yüksek hapis cezaları talep edilmişti.
23 Eylül 2024

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde Ferhadanlı Mahallesi'nde kaçak kazı yapan dört kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şüpheliler S.Ö., M.C, O.K. ve Ş.D. gözaltına alındı ve kazıda kullanılan malzemelere el konuldu. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
23 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), sağanak yağış beklenen yedi ili sarı, iki ili de turuncu kodla uyardı. Sarı kodla uyarılan iller arasında Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük, Sinop, Samsun ve Trabzon bulunurken, turuncu kodla uyarılan iller Bartın ve Zonguldak olarak belirtildi. MGM, kuvvetli sağanağın neden olabileceği su baskınlarına karşı vatandaşlara tedbirli olma çağrısı yaptı. Meteoroloji renk kodlarının anlamları da açıklandı.
23 Eylül 2024

Türkiye genelinde 32 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-40' operasyonunda 3 ton 972 kg uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 adet kök kenevir ve kök skunk, 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 125 uyuşturucu satıcısından 63'ü tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
23 Eylül 2024

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), İstanbul'un Sultanbeyli ve Sakarya'nın Akyazı ilçelerindeki iki taşınmazı satışa çıkardı. İstanbul'daki taşınmazın tahmini satış bedeli 161 milyon 444 bin 400 lira, Sakarya'daki taşınmazın tahmini satış bedeli ise 4 milyon 427 bin 914 lira olarak belirlendi. İhaleler kapalı teklif usulüyle 9 Ekim'de gerçekleştirilecek. İlan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KGM Genel Müdürlüğü 1’inci Bölge Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de yayınlandı.
23 Eylül 2024

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli, emniyet güçleriyle girdiği silahlı çatışmada bir polisi öldürdü ve biri polis iki kişiyi yaraladı. Şüpheli, 26 suçtan kaydı bulunan 19 yaşındaki Y.E.Ç, gözaltına alınmaya çalışıldığı sırada görevli memurun silahını aldı. Olayda yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şüpheli hakkında 'kasten öldürme' ve 'kasten yaralama' suçlarından tahkikat işlemleri başlattı.
23 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 20 kentte kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu’nun doğusu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu, Orta ile Doğu Akdeniz bölgelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
23 Eylül 2024

Japonya'da meteoroloji uzmanlarının şiddetli yağmurun sele yol açacağı tahmini nedeniyle dört şehirde yaklaşık 50 bin kişiye toplu tahliye emri verildi. Yağışlar nedeniyle 12 nehir taştı ve bazı sokaklar su altında kaldı. İşikava eyaletinde bir kişi hayatını kaybetti ve yedi kişiden haber alınamıyor. Japonya Meteoroloji Ajansı, bazı bölgeler için en yüksek seviyede acil durum uyarısında bulundu.
23 Eylül 2024
İşaretlediklerim