ABD Anayasa Mahkemesi, eski başkan Donald Trump'ın 2020 seçimlerine müdahalesine ilişkin suçlamalarına karşı başkanlık dokunulmazlığını genişleten bir karar aldı. Karar, başkanların görev kapsamındaki faaliyetlerinde tam dokunulmazlık sağlayacak, ancak görev dışı faaliyetler için geçerli olmayacak. Bu karar, Trump'ın 2024 başkanlık seçimleri öncesinde davalarını karmaşıklaştırarak mahkemelerini erteleyecek ve kendisine yönelik suçların kapsamını daraltacak. Başkan Biden, karara tepki göstererek, başkanların gücünün sınırlandırılamayacağı konusunda uyarıda bulundu.
2 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriyelilere karşı yapılan eylemlerde 474 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Olaylar, yedi yaşındaki Suriyeli bir çocuğun tacize uğradığı iddiasıyla başladı ve bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakıldı. 14 emniyet mensubu ve bir itfaiye eri yaralandı. Gözaltına alınanların 285'inin çeşitli suçlardan kaydı bulunduğu belirtildi.
2 Temmuz 2024

İzmir Metrosu'nda Konak ilçesindeki Üçyol Metro İstasyonu'nda yürüyen merdivenin ters yönde hareket etmesi sonucu 11 kişi yaralandı. Olay, güvenlik kameralarına yansıdı ve görüntüler kamuoyuyla paylaşıldı. Yaralanan kişilerin hafif yaralar aldığı belirtildi. Kazanın nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
2 Temmuz 2024

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görevini İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'na devretti. Koca, görev süresi boyunca sağlıkta şiddet sorununu önemli oranda çözdüklerini ve birçok sağlık sorununu ele aldıklarını belirtti. Koca, COVID-19 salgını, Elâzığ ve Kahramanmaraş-Hatay depremleri gibi zorlu dönemlerde sağlık sisteminin başarılı bir sınav verdiğini ifade etti. Ayrıca, Beyaz Reform ile sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirmeler yapıldığını ve onaylı randevu sistemiyle randevu taleplerinin büyük oranda karşılandığını söyledi.
2 Temmuz 2024

Orhan (Mert) Ünvan ve sekiz şüpheli, uyuşturucu ticareti yapma ve suç örgütüne üye olma suçlamasıyla tutuklandı. Ünvan, savcılık ifadesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik ve İstihbarat Dairesi başkanlıklarının kendisi hakkında dosya oluşturduğunu iddia ediyor. Ayrıca, emekli polis F.G. ve eski istihbarat görevlisi G.Ö.'nün de suç örgütüne çalıştıkları ve uyuşturucu naklinde çakarlı araç kullandıkları belirtiliyor. Ünvan, MİT'in bilgisi dahilinde hareket ettiğini ima ediyor.
2 Temmuz 2024

Rahmi Turan, Türkiye'deki ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, mevcut hükümetin vergi ve zam politikalarını eleştirdi. Turan, toplumun büyük bir kesiminin geçim sıkıntısı yaşadığını ve bu durumun erken seçimle çözülebileceğini savundu. Özellikle gençlerin ve dar gelirli kesimlerin yaşadığı zorluklara vurgu yaparak, erken seçim yapılmasının enflasyon ve işsizlik sorunlarını hafifletebileceğini belirtti.
2 Temmuz 2024

Türkiye, gri listeden çıkmasına rağmen henüz beklenen ekonomik faydaları göremedi. Yabancı yatırımcılar hala temkinli davranıyor ve tahvil alımlarını sınırlı tutuyor. Mehmet Şimşek'in açıklamaları ise eyleme dönüşmeden sönümleniyor ve piyasada spekülasyonlara yol açıyor. Halk, gri listeden çıkmanın somut faydalarını henüz hissedemedi.
2 Temmuz 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir kız çocuğuna akrabası olan bir Suriyelinin cinsel tacizde bulunması üzerine halk sokağa döküldü ve Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırılar düzenlendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, tacizcinin gözaltına alındığını ve tutuklandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayları vandallık olarak nitelendirerek muhalefetin söylemlerini eleştirdi. Taha Akyol, bu olayların Türkiye'nin göçmen taşıma kapasitesinin üstünde göçmen kabul etmesinden kaynaklandığını belirtti.
2 Temmuz 2024

Kayseri'de son günlerde yaşanan olaylar dikkat çekiyor. İki kişi Atatürk büstüne saldırdı ve bu saldırının provokatif bir eylem olduğu düşünülüyor. Ayrıca, eski MHP'li Belediye Başkanı Memduh Uzunoğlu'nun kardeşi Ejder Uzunoğlu, CHP'li Şerafettin Bahadır'ı darp edip silahla yaraladı. Suriyelilerin bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla başlayan olaylar sonucunda Suriyelilere ait işyerlerine ve evlere saldırılar düzenlendi.
2 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına beklenen sekiz il için sarı kodlu uyarı yaptı. Bu iller arasında Artvin, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Kars ve Ardahan bulunuyor. Hava durumu tahminlerine göre, bu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
2 Temmuz 2024

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'deki gerilime ilişkin bir açıklama yaparak, Türkiye'nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabaların her türlü provokasyonun üzerinde olduğunu belirtti. Kayseri'de Suriyelilere yönelik saldırılar ve Ankara ile Şam hükümetleri arasındaki diyalog sinyalleri, Suriyeli muhalifleri öfkelendirmişti. Suriye'nin Türkiye denetimindeki bölgelerinde çekilen videolarda, Suriyelilerin Türkiye plakalı araçlara saldırdığı ve Türk bayraklarını yaktığı görülüyor. Bakanlık, bu tür provokasyonların yanlış olduğunu vurguladı.
1 Temmuz 2024

İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen bir trafik kazasında Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazaya neden olan 17 yaşındaki Cihantimur ve annesi Eylem Tok, olay yerinden kaçıp önce Mısır’a, ardından ABD’ye gitmişlerdi. Türkiye'nin iade talebi üzerine ABD'de yakalanan Eylem Tok’un Boston’daki ikinci duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Eylem Tok ve oğlunun Türkiye’ye iadesini uygun buldu.
1 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla başlayan olaylar sonrası 63 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım yapıldığını ve bu hesapların %37'sinin bot, %68'inin ise provokatif amaçlı olduğunu belirtti. Şüpheli tutuklanmış, olaylara karışan 67 kişi gözaltına alınmıştı.
1 Temmuz 2024

Suriye Geçici Hükümeti, Kayseri'de Suriyeli bir şahsın bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla başlayan ve Suriyelilere yönelik saldırılara dönüşen olaylar üzerine sağduyu çağrısında bulundu. Olaylar sonucunda bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakılmış, polis ve itfaiye erleri yaralanmıştı. Suriye Geçici Hükümeti, Türkiye'deki Suriyelilerin korunmasının önemine vurgu yaparak, kışkırtıcı çağrılara uyulmamasını istedi. Ayrıca, bu tür olayların Türk-Suriye ilişkilerine zarar verme potansiyeline dikkat çekildi.
1 Temmuz 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine halk sokağa döküldü ve Suriyelilere ait ev, araç ve işyerleri yakıldı. Olaylar sonucunda polis ve itfaiye erleri yaralandı, şüpheli tutuklandı ve 67 kişi gözaltına alındı. Bu olaylar, Suriye'nin Türkiye denetimindeki bölgelerinde karşı saldırılara yol açtı; Afrin, El Bab ve Azez gibi yerlerde Türkiye plakalı araçlara saldırılar düzenlendi ve Türk bayrakları yakıldı. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, sınır geçiş noktalarının kapatıldığı ve devriye uçuşlarının başladığı iddia ediliyor.
1 Temmuz 2024

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Ekim 2015'te Ankara Garı'nda düzenlenen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili davada 10 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanıklar arasında yer alan Erman Ekici, insan öldürmeye teşebbüs suçundan 379 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, insanlığa karşı suçtan beraat etti. Dava, Türkiye hukuk tarihinde insanlığa karşı suçtan iddianame hazırlanan ilk dava olma özelliğini taşıyor.
1 Temmuz 2024

Uzmanlar, güneş kremlerinin altı ay içinde tüketilmesi gerektiğini ve geçen yıldan kalma kremlerin cilde zarar verebileceğini belirtiyor. Güneş kreminin hem yaz hem de kış aylarında düzenli olarak kullanılması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, güneş kreminin doğru miktarda ve düzenli aralıklarla uygulanması gerektiği, aksi takdirde cilt sağlığının olumsuz etkilenebileceği ifade ediliyor. Güneş kremlerinin son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi ve açıldıktan sonra altı ay içinde tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.
1 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Yerel Yönetimler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kayseri'de yaşanan olayların muhalefetin zehirli söylemlerinden kaynaklandığını belirtti. Erdoğan, muhalefetin seçim sonrası vaatlerini unuttuğunu ve belediyelerin LGBT bayrakları dışında bir icraat yapmadığını iddia etti. Kayseri'de bir çocuğun taciz edilmesi üzerine halkın sokağa dökülmesi ve Suriyelilere ait ev, araç ve işyerlerinin yakılması olayları sonrasında, valilik şüphelinin gözaltına alındığını ve çocuğun korumaya alındığını duyurdu. Kayseri başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
1 Temmuz 2024

4 Temmuz'da yapılacak 2024 Britanya seçimlerinde, Ipsos araştırma şirketine göre İşçi Partisi'nin iktidarı büyük bir farkla kazanması bekleniyor. Muhafazakar Parti'nin son seçimde aldığı yüzde 42,4 oyun yaklaşık 23 puanını kaybetmesi öngörülüyor. Ankete göre, Britanyalıların en büyük sorunları sağlık, ekonomi ve göçmen sorunu olarak sıralanıyor. Ayrıca, her dört kişiden üçü Başbakan Rishi Sunak'tan memnun değil.
1 Temmuz 2024

Çinli özel şirket Space Pioneer'e ait Tianlong-3 roketi, bir test sırasında yanlışlıkla fırlatıldı ve Gongyi şehri yakınlarındaki tepelere düştü. Roketin yapısal bir arıza nedeniyle fırlatma rampasından ayrıldığı ve yere çakılarak alevler içinde kaldığı belirtildi. Olayda can kaybı yaşanmadığı ve yangının söndürüldüğü bildirildi. Bu tür kazalar Çin'de nadir görülmekte olup, roketin planlanmamış bir uçuş gerçekleştirmesi dikkat çekti.
1 Temmuz 2024
İşaretlediklerim