Banksy'nin 'balonlu kız' adlı eseri, Londra'daki Grove Gallery'den çalındıktan sonra bulundu ve olayla ilgili iki şüpheli tutuklandı. Güvenlik kamerası görüntülerinde maskeli bir adamın galerinin cam kapısını kırarak içeri girdiği ve eseri aldığı görüldü. Metropolitan polisi, eserin 270 bin avro değerinde olduğunu ve başka bir eserin çalınmadığını belirtti. Galeri yöneticisi, eserin geri alınmasının finansal değerini artıracağını ifade etti.
14 Eylül 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 0,88 değer kaybederek 9.685,49 puandan kapattı. Hafta içinde en çok değer kazanan hisse yüzde 26,51 ile Borusan Boru Sanayi olurken, en çok değer kaybeden hisse yüzde 12,18 ile Şok Marketler oldu. Borsa İstanbul Mali Endeksi, Hizmetler Endeksi, Sanayi Endeksi ve Teknoloji Endeksi de haftayı düşüşle tamamladı. En değerli şirketler sıralamasında Garanti BBVA, Koç Holding ve Türk Hava Yolları ilk üçte yer aldı.
14 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklu sayısı 11’e yükseldi. Narin’in amcası Salim Güran ve işçisi R.A. dahil olmak üzere birçok aile üyesi ve tanıdık tutuklandı. Narin’in cansız bedeni 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında toplamda 24 şüpheli gözaltına alındı.
14 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ve diğer bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında İzmir, Manisa, Kars, Ardahan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında (Kaş-Kumluca) cuma, cumartesi ve pazar günleri fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
14 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararlara göre üç bakan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni atamalar yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şanlıoğlu'nun yerine Muhammet Bilal Macit, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi'nin yerine Musa Heybet, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı. Ayrıca, TÜBİTAK ve iki ildeki kültür ve turizm müdürlüklerine de yeni atamalar gerçekleştirildi.
14 Eylül 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanan amca Salim Güran'ın yeniden ifadesi alındı. Salim Güran, suçlamaları reddederek olay günü yaptıklarına ilişkin daha önce verdiği ifadeleri tekrarladı. Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer şüpheliler arasında Narin'in annesi, ağabeyi ve diğer aile üyeleri de bulunuyor. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu.
14 Eylül 2024

Twitch yayıncısı Jahrein (Ahmet Sonuç), Antalya'da müstehcenlik suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, Jahrein'in sosyal medya platformlarında toplumun genel ahlakına uygun olmayan konuşmalar yaptığını belirtti. Jahrein ve E.K. isimli bir başka şahıs hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 226'ncı maddesine göre yasal işlem başlatıldı. Şüpheliler, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.
13 Eylül 2024

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) öncülüğündeki hükümet, sığınma ve göç politikalarını önemli ölçüde sıkılaştırmak için 'acil durum' ilan edecek. Yeni hükümet programına göre süresiz sığınma izni sona erecek ve suçlu yabancıların sınırdışı edilmesi kolaylaştırılacak. Ayrıca, aile birleşimi büyük ölçüde sınırlandırılacak ve sığınmacıların geldikleri bölgelerdeki durumun normale dönmesinin ardından geri gönderilmesi öngörülüyor. Bu kararname ile Hollanda Parlamentosu ve Avrupa Birliği devre dışı bırakılacak.
13 Eylül 2024

Candan kardeşler ve 19 diğer sanığın organize suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılandığı davada, eski polis memuru Onur Apaydın suç örgütünde yer almaktan pişman olduğunu belirtti. Apaydın, Ümit Saral'ın organize suç örgütünden bahsederek, bu yapı içinde yer almasının nedeninin ailesini korumak olduğunu savundu. Mahkeme, tutuklu sanıkların durumunu 18 Eylül'de değerlendirecek. İddianamede, Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in suç örgütü içinde önemli roller oynadığı belirtiliyor.
13 Eylül 2024

Narin Güran'ın babası Arif Güran, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı ve kızının mezarını ziyaret etti. Baba Güran, devletin adaleti sağlayacağına inandığını belirtti ve soruşturmanın gizlilikle yürütüldüğünü vurguladı. Ayrıca, sosyal medyada yayılan yalan haberlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Narin Güran'ın ölümüyle ilgili olarak birçok kişi gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştı.
13 Eylül 2024

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), M çiçeği (mpox) virüsüne karşı ön yeterlilik alan ilk aşının 'MVA-BN' olduğunu duyurdu. Aşı, Danimarka merkezli ilaç şirketi Bavarian Nordic tarafından üretildi ve 18 yaşın üzerindeki kişilerde dört hafta arayla iki doz olarak uygulanabilecek. DSÖ, aşının bebekler, çocuklar, ergenler, hamileler ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerde de kullanılabileceğini belirtti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşının Afrika'daki mevcut salgınlar ve gelecekteki salgınlar için önemli bir adım olduğunu vurguladı.
13 Eylül 2024

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, kulüpteki profesyonel görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ergün, istifasının nedenini kulübe zarar vermemek ve adının itibarsızlaştırılmasını önlemek olarak açıkladı. Detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağını belirtti. Ayrıca, Ergün'ün uçuş bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili bir soruşturma başlatıldı.
13 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturmada şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Narin'in amcası Salim Güran 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer şüpheliler arasında aile üyeleri de bulunuyor. Şüphelilerden Nevzat Bahtiyar, Narin'in cesedini Eğertutmaz Deresi'ne gömdüğünü ve Salim Güran'ın cesedi saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini itiraf etti. Soruşturma kapsamında toplamda 24 kişi gözaltına alınmış, 10 kişi tutuklanmış ve diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.
13 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturmada, aralarında annesi ve ağabeyinin de bulunduğu sekiz şüpheli tutuklandı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde taşla kapatılmış bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında toplam 24 kişi gözaltına alınmış, bunlardan bazıları adli kontrolle serbest bırakılmıştı. İlk adli tıp incelemesinde Narin'in üzerinde başkasına ait DNA'ya rastlanmadı.
13 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Samsun, Trabzon, Artvin, Balıkesir, Edirne, Adana ve Kahramanmaraş illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
13 Eylül 2024

Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç, bilinen adıyla Jahrein, müstehcenlik suçlamasıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü, Jahrein'in sosyal medya platformlarında toplumun genel ahlakına aykırı konuşmalar yaptığını belirtti. Jahrein ile birlikte 'Rockerpuck_Evil' kullanıcı adlı E.K. isimli şahıs da gözaltına alındı. Her iki şahıs hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 226'ncı maddesine göre işlem başlatıldı.
12 Eylül 2024

Sekiz yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmada, adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden dokuzu tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Narin’in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir dere yatağında bulunmuştu. Cinayetle ilgili olarak Narin’in amcası ve itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında üç şüpheliye adli kontrol şartı getirildi.
12 Eylül 2024

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal El Mikdad, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın konuşması sırasında Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısını protesto ederek salonu terk etti. Mikdad, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Arap topraklarından çekilmesi gerektiğini belirtti ve talepler karşılanmadığı sürece Türk tarafıyla herhangi bir anlaşma yapılmayacağını söyledi. Mısır'ın, Şam ile Ankara'yı yakınlaştırmada rol oynayabileceği konusunda ise Mikdad, Mısır'ın Suriye'nin çıkarına olan her şeyi yapacağından emin olduğunu ifade etti.
12 Eylül 2024

İngiltere’nin eski Başbakanı Winston Churchill’in Kanada’da çalınan ve sahtesiyle değiştirilen orijinal baskı fotoğrafı İtalya’da bulundu. Fotoğraf, 1941’de Kanada parlamentosunda konuşma yaparken çekilmişti ve Aralık 2021-Ocak 2022 arasında çalınmış olabileceği düşünülüyor. İtalya’nın Cenova kentinde bir açık artırmada satın alınan fotoğrafın çalıntı olduğundan habersiz bir kişide bulunduğu bildirildi. Ontario’daki Powassan bölgesinde, fotoğrafın çalınması ve yasa dışı satılmasıyla bağlantılı olduğu düşünülen bir kişi gözaltına alındı.
12 Eylül 2024

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde annesi tarafından dövülen ve cinsel istismara uğradığı tespit edilen iki yaşındaki bebek, entübe edildi. Olayın ardından çocuğun annesi ve 18 yaşından küçük iki şüpheli tutuklandı. Tekirdağ Barosu Başkanı, adli tıp raporuyla çocuğun cinsel istismara uğradığını doğruladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, istismara uğrayan çocuğun beş yaşındaki ablasının korumaya alındığını ve S.Y’nin entübe edildiğini açıkladı.
12 Eylül 2024
İşaretlediklerim