Fransız milyarder Bernard Arnault ve Rus Oligark Nikolai Sarkisov hakkında 'kara para aklama' suçuna karıştıkları iddiasıyla ön soruşturma açıldı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Arnault 167 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci insanı. Rus oligarkın Fransa'daki faaliyetleriyle ilgili ön soruşturma 2022'de başladı ve halen devam ediyor. Savcılık, Fransa Ekonomi Bakanlığı'nın mali istihbarat izleme biriminin (Tracfin) hem Arnault hem de Sarkisov'un dahil olduğu gayrimenkul işlemleriyle ilgili bir not eklediğini söyledi.
30 Eylül 2023

İstanbul'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını kasığına sürttüğü için tutuklanan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S. hakkında 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan üç yıla kadar hapis cezası istendi. Sosyal medyada dolaşıma giren video sonrası tutuklanan A.E.S.'nin bu videoyu iki yıl önce çektiği belirtildi. A.E.S., 'fotoğraftaki kişinin Atatürk olduğunu bilmediğini' iddia etti. Savcılık, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan takipsizlik kararı verdi.
28 Eylül 2023

ABD'nin Oklahoma eyaletinde 1996 yılında 21 yaşındaki öğrenci Juli Busken'i öldürmekten mahkum olan Anthony Sanchez'in idamı gerçekleştirildi. Sanchez, idam edilmeden önce masum olduğunu savunmaya devam etti ve bulunan DNA kanıtlarının sahte olduğunu iddia etti. Ancak, Oklahoma Başsavcısı Gentner Drummond, DNA kanıtlarının Sanchez'i Busken'in öldürülmesiyle kesin olarak ilişkilendirdiğini belirtti. Sanchez, 2006'da ölüm cezasına mahkum edilmişti.
21 Eylül 2023

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Abdullah'ın dosyası, uzlaştırma bürosuna gönderildi ancak taraflar uzlaşamadı. Davanın 9 Mart 2023'te görülen duruşmasında karar çıktı. Hakim, Abdullah'ın hakaret suçunu işlediğine hükmederek, indirimlerle beraber 65 gün karşılığı 1300 TL adli para cezası verilmesine hükmetti. Yargılama devam ederken Orhan'ın avukatı Mehmet Akkuş tarafından Abdullah'a tazminat davası açıldı.
21 Eylül 2023

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Atatürk'ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan 17 yaşındaki A.E.S, İstanbul Valiliği tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen A.E.S, 'halkın bir kısmını sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' ve 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, A.E.S'nin tutuklanmasına karar verdi.
20 Eylül 2023

Hrant Dink cinayeti davasının ikinci duruşması görüldü. Duruşmada, 'anayasayı ihlal' ve 'örgüt adına suç işleme' suçlarından yargılanan 11 azmettirici ve emniyet görevlisi yer aldı. 2015'ten bu yana tutuklu olan emniyet müdürü Ramazan Akyürek savunma yaptı. Davanın tek tutuklu sanığı olan dönemin Trabzon TEM şube müdürlüğü görevlisi Adem Sağlam ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Akyürek, savunmasında İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü, kendisinden sonra görev alan Trabzon emniyet görevlilerini ve Trabzon jandarmasını suçladı.
20 Eylül 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in cinayeti soruşturması, üç savcının görevden alınmasının ardından dosyayı ilk yürüten savcı Ayhan Ay’a verildi. Ayhan Ay, olay tarihinde nöbetçi olduğu için cinayet soruşturmasına bakmış, ancak süreçte aktif rol oynayamamıştı. Dosyanın seyri yeniden değişti ve üç savcı, dosyadan alındı. Dosya, başsavcı vekili Ahmet Altun’un koordinatörlüğüne verildi ancak hangi savcının soruşturmayı yürüteceği belli değildi. Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte Ankara Başsavcısı Ahmet Akça, Sinan Ateş dosyasını, soruşturmayı ilk yürüten Ayhan Ay’a geri verdi.
19 Eylül 2023

İstanbul'da Şehir Hatları'na ait bir vapurda, 52 yaşındaki N.Ç. isimli kişi, yanında taşıdığı çakmakla 14 yaşındaki M.E.A.'nın saçını yaktı. Olay sonrası polis merkezine götürülen N.Ç., ifadesinde psikolojik sorunları olduğunu ve ilaçlarını almadığını belirtti. Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen N.Ç., hakimlikçe serbest bırakıldı. Olay anı vapurun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
17 Eylül 2023

Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, suç örgütü lideri olmakla suçlanan Ayhan Boran Kaplan'ın tutuklanmasını eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik bir operasyon olarak değerlendirdi. Kocaman, Kaplan'ın kendisine villa ve araba aldığını iddia ettiği kişi olduğunu belirtti. Kocaman, Kaplan'la bir yemekte buluştuğunu ve Kaplan'ın kendisine Emniyet'in haksız yere peşinde olduğunu söylediğini aktardı. Kocaman, bu durumu hukuk devleti çerçevesinde değerlendirdiğini ifade etti.
13 Eylül 2023

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boyayla hakaret içerikli yazı yazdığı iddia edilen 16 yaşındaki bir çocuk tutuklandı. Olay, 9 Eylül Cumartesi gecesi meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.
11 Eylül 2023

Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan ve serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle şarkıcı Tan Taşçı hakkında dava açıldı. Taşçı, 65 gün adli para cezası karşılığında 1300 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Taşçı'nın paylaşım yaptığı tarihte Orhan'ın dava dosyasının istinaf aşamasında olduğunu ve aleyhine kesinleşmiş mahkumiyet kararının bulunmadığını belirtti. Bu sebepten Taşçı'nın sosyal medya hesabından 'tecavüzcü' ithamında bulunulmasının 'yazılı iletiyle hakaret suçu'nu oluşturduğuna karar verildi.
11 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı tanıdığını iddia ederek yakınlarını cezaevinden çıkarmak isteyen kişilere tahliye sözü karşılığında para alan Mehmet Erdem Özönder'e 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 7,5 yıl hapis ve 120 bin TL adli para cezası verildi. Özönder, sosyal medyada kendini 'hukuk müşaviri' olarak tanıtıyordu ve aynı suçlamadan iki sayfa adli sicil kaydı bulunuyordu. Özönder'in ofisinde çalışan avukatlar hakkında da sanıkların suçuna iştirak ettikleri gerekçesiyle 'dolandırıcılık'tan suç duyurusunda bulunuldu.
9 Eylül 2023

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, mahkeme tarafından 11 bin 196 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Detaylar henüz açıklanmadı.
7 Eylül 2023

Hayvan hakları ve yardım platformu 'Paw Guards'ın yöneticilerinden Erkin Erdoğdu, hakkında 59 yıl 3 ay 24 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunması nedeniyle aranıyordu. Dolandırıcılık, tehdit ve belgede sahtecilik suçlarından dolayı hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Erdoğdu, saklandığı adreste polis tarafından yakalandı ve tutuklandı.
31 Ağustos 2023

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 15 yaşındaki bir çocuğun babası ve amcası, çocuğu ahıra zincirle bağlayıp dövdükleri iddiasıyla tutuklandı. Çocuk, babası, ağabeyi ve amcasının kendisine arabayla çarptıklarını, daha sonra götürdükleri ahıra zincirle bağlayarak dövdüklerini iddia ederek şikayette bulundu. Baba ve amca, jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
24 Ağustos 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

Britanya'da bir hastanenin yeni doğan ünitesindeki yedi bebeği öldürmekle suçlanan hemşire Lucy Letby, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 33 yaşındaki Letby, 2015-16 yıllarında yedi bebeği öldürmek, altı bebeğin ise ölümüne teşebbüs etmekten suçlu bulunmuştu. Letby'nin erken tahliyesinin de önü mahkeme kararıyla kapandı. Britanya Başbakanı Rishi Sunak, bu gibi bir durumun tekrar yaşanmaması için mahkumların duruşmaya getirilmesini sağlamaya yönelik yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
21 Ağustos 2023

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını duyurdu. Cem Garipoğlu, 2009'da Münevver Karabulut'u öldürmüş ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Garipoğlu'nun ölmediği ve kaçırıldığı iddia ediliyor. Bu nedenle, mezarının açılması ve feth-i kabir işleminin uygulanması isteniyor.
12 Ağustos 2023

İnsan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurma suçlamalarıyla yargılanan sosyal medya fenomeni Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate hakkındaki ev hapsi kararı kaldırıldı. Yeni karara göre, Tate kardeşler yaşadıkları Bükreş ve çevreleyen Ilfov bölgesinden ayrılamayacaklar ve taşındıkları takdirde yeni adreslerini polise bildirmekle yükümlü olacaklar. Ayrıca, sanıkların birlikte suçlandıkları iki Romanya vatandaşı, tanıklar, mağdur olduklarını söyleyen kişiler ve aileleriyle görüşmeleri yasaklandı.
4 Ağustos 2023

Kanada'da emlakçı Michele Rose, bir müşterinin evinde beklerken buzdolabından süt içti ve bir koltuğun kolunu kırdı. Ev sahibi Lyska Fullerton, mutfağa koyduğu kamera ile Rose'u suçüstü yakaladı ve görüntüleri British Columbia Finansal Hizmetler Kurumu'na sundu. Kurum, Rose'a 20 bin Kanada doları para cezası kesti ve eylemlerini 'yakışıksız' olarak tanımladı.
3 Ağustos 2023
İşaretlediklerim