Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 22 Eylül 2024'ten önce işlenen suçlar için genel af ilan etti. Ancak, topluma ve devlete ciddi saldırı teşkil eden bazı suçlar, rüşvet, sahtecilik ve genel ahlaka aykırı bazı kabahatler af kapsamı dışında bırakıldı. Af, asker kaçaklarını da kapsıyor ancak saklanan ve adaletten kaçanlar için belirli süreler içinde teslim olma şartı bulunuyor. Ayrıca, mala saldırı içeren durumlarda mağdurun tazminat talep etme hakkı saklı tutuluyor.
22 Eylül 2024

Ankara'da, depremde ağır hasar gören araçların motorlarını yasadışı olarak başka araçlara takarak 'change' işlemi yapan dört şüpheli yakalandı. Polis, bu motorların çalıntı, kaçak veya hacizli araçlara takıldığını tespit etti. Ankara Oto Sanayi'deki dört iş yerine düzenlenen operasyonda, şasi numaraları silinmiş ve kimliksiz toplam 31 motor ve 19 şanzıman ele geçirildi. Ele geçirilen parçalar, kriminal laboratuvarda incelenecek.
22 Eylül 2024

Edirne'de düzenlenen bir gümrük kaçakçılığı operasyonunda, CHP milletvekili Ediz Ün'e ait araçta yüzlerce kaçak elektronik sigara aparatı ele geçirildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolu Gişeleri'nde durdurdukları cipte 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi buldu. Araçtaki F.A. ve Ç.R.Ç. gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.
21 Eylül 2024
İşaretlediklerim