Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü'ne göre, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle yaklaşık 235 bin kişi Suriye'ye göç etti. Bu göçmenlerin 152 bini Suriyeli, 82 bini ise Lübnanlı. Aynı dönemde, 50 bin kişi Beyrut Havalimanı'nı kullanarak, 1060 kişi ise deniz yoluyla Lübnan'dan ayrıldı. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında 1411 kişi hayatını kaybetti.
4 Ekim 2024

İYİ Parti, Suriyelilere ve gayrimenkul alımı karşılığında yabancılara verilen vatandaşlıkların iptali için Ankara İdare Mahkemesi ve Danıştay’a dava açtı. Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bu vatandaşlıkların Türk milli kimliği ve Türkiye’nin varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu savundu. Dervişoğlu, döviz ve gayrimenkul alımı karşılığında verilen vatandaşlıkların kanuna aykırı olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı’nın Suriyelilere verdiği vatandaşlıkların da iptali için hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.
1 Ekim 2024

MHP lideri Devlet Bahçeli, İsrail'in Lübnan'a yönelik kara harekatını eleştirerek, İslam ülkelerinin sessizliğini sorguladı. Bahçeli, Türkiye ve Suriye'nin buluşması gerektiğini vurguladı ve BM'nin devreye girmediğini belirtti. Ayrıca, İsrail'in sabotajlarının Türkiye'ye mesaj olduğunu ve İslam ülkelerinin bu duruma karşı seslerini yükseltmeleri gerektiğini ifade etti.
1 Ekim 2024

Norveç Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl, ülkeye yasadışı girişleri önlemek ve güvenliği artırmak amacıyla Rusya sınırına tel örgü çekileceğini ve sınırda görevli personel sayısının artırılacağını açıkladı. Bakan, tel örgülerin tek başına yeterli olmayacağını ve sınıra sensörler yerleştirileceğini belirtti. Finlandiya'nın NATO üyeliği sonrası artan yasadışı göçmen girişleri, Norveç'in bu kararı almasında etkili oldu. Göçmenlerin çoğunluğunu Afganistan, Mısır, Irak, Somali, Suriye ve Yemen vatandaşları oluşturuyor.
1 Ekim 2024
İşaretlediklerim