Danışmanlık firması Arthur D. Little’un raporuna göre, iklim tehditlerine rağmen elektrikli olmayan otomobil kullanımı küresel ölçekte artmaya devam ediyor. 25 ülkede 16 bin sürücüyle yapılan çalışmada, düşük gelirli gruplar ve kırsal bölgelerde yaşayanların mevcut arabalarından vazgeçme konusunda isteksiz olduğu görüldü. Elektrikli araçların benimsenmesinin önündeki en büyük engeller arasında yüksek fiyatlar, yetersiz devlet sübvansiyonları ve şarj altyapısının düzensizliği yer alıyor. Türkiye'de ise elektrikli araç sayısı beşe katlanmış durumda ve şarj istasyonları artıyor.
1 Ekim 2024

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava ve kara saldırıları sonrasında, aralarında Fransa, Britanya, Kanada, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunduğu birçok ülke Lübnan'a insani yardım gönderecek. Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) ise saldırılardan etkilenen 1 milyon kişiye gıda yardımı yapacağını duyurdu. İsrail'in saldırıları nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişi yerinden edilmiş durumda.
1 Ekim 2024

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta BRICS'in genişlemesine şimdilik sıcak bakmadıklarını açıkladı. Lavrov, BRICS'in mevcut üyeleri arasında ortak bir anlayış olduğunu ve yeni bir genişleme kararı almanın şu aşamada uygun bulunmadığını belirtti. Türkiye'nin BRICS'e olan ilgisi ve üyelik başvurusu da gündeme gelirken, bu yıl Kazan'da düzenlenecek BRICS zirvesinde yeni bir 'ortaklık' statüsünün açıklanması bekleniyor.
30 Eylül 2024

ABD ve Fransa, Avrupa Birliği ve sekiz ülkenin desteğiyle İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısında bulundu. Ortak açıklamada, çatışmaların tolere edilemez olduğu ve daha büyük bir bölgesel gerilim riski taşıdığı belirtildi. Lübnan Başbakanı Mikati, bu çağrıyı memnuniyetle karşıladı ve İsrail'in uluslararası kararları uygulamaya bağlı kalması gerektiğini vurguladı. İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarında 650 kişinin öldüğü bildirildi.
26 Eylül 2024

Ankara’da Suudi Arabistan Milli Günü'nün 94. yıl dönümü kutlandı. Etkinliğe Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş gibi üst düzey yetkililer katıldı. Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Abu Al-Nasr, iki ülke arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin bölgesel güvenlik ve barış açısından önemli olduğu belirtildi.
24 Eylül 2024
İşaretlediklerim