Oscar ve Emmy ödüllü Amerikalı oyuncu Meryl Streep, 2024 Grammy Ödülleri'nde 'en iyi sesli kitap, anlatım ve hikaye anlatıcılığı' kategorisinde aday gösterildi. Streep, çocuk klasiği 'Charlotte’s Web' kitabını seslendirmesiyle bu adaylığı kazandı. Eğer Grammy ödülünü alırsa, EGOT unvanı için sadece Tony ödülünü kazanması gerekecek. EGOT, Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerini kazanan kişilere verilen prestijli bir unvandır.
11 Kasım 2023

Bu hafta sinemalarda altı yeni film vizyona girdi. Bunlar arasında Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift’in ABD’de rekorlar kıran turne filmi ve Altın Palmiye ödüllü 'Bir Düşüşün Anatomisi' bulunuyor. Ayrıca, Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881-1919', korku türündeki 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', Mısır yapımı 'Yüz Yüze' ve yerli korku filmi 'Zir-i Cin 2' de vizyona giren filmler arasında.
3 Kasım 2023

Video oyunu uyarlaması korku filmi 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', ilk hafta sonunda ABD gişesinde 78 milyon dolar, diğer ülkelerde 52 milyon dolar olmak üzere toplamda 130 milyon dolar hasılat elde etti. Film, ABD gişesinde tüm zamanların en büyük açılış hasılatını elde eden üçüncü korku filmi oldu. Ayrıca, tüm filmler arasında Cadılar Bayramı hafta sonu için şimdiye kadarki en iyi açılış, 2023’ün en iyi korku açılışı ve 'The Super Mario Bros. Movie' den sonra tüm zamanların en büyük ikinci video oyunu uyarlaması açılışı gibi diğer önemli rekorları elde etti.
30 Ekim 2023

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri', 2010'dan bu yana en iyi açılışa imza attı. Film, ilk hafta sonunda sadece ABD'de 23 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Film, petrol zengini olduktan sonra sistematik olarak öldürülen Osage kabilesini anlatıyor. Bu, Scorsese'nin 2010'da çektiği 'Zindan Adası'ndan bu yana yaptığı en kazançlı açılış.
24 Ekim 2023

MTV Avrupa Müzik Ödülleri (EMAs), İsrail-Hamas savaşı nedeniyle önümüzdeki ay yapılacak töreni iptal etti. Tören, Thirty Seconds To Mars, BTS’den Jung Kook ve Renée Rapp’ın katılımıyla 5 Kasım’da Paris’te gerçekleştirilecekti. İptal kararının, tören için dünyanın dört bir yanından gelen binlerce çalışan, ekip üyesi, sanatçı, hayran ve iş ortakları için tedbir amacıyla alındığı belirtildi. Taylor Swift, bu yıl da yedi ödülle en çok aday gösterilen isim olurken, Olivia Rodrigo ve SZA altışar ödülle ikinci sırada yer aldı.
20 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Soçi'deki görüşmelerinde tahıl koridorunun yeniden canlandırılması konusunu ele aldı. Putin, Batı'nın verdiği sözleri tutması gerektiğini belirtti. Erdoğan, Ukrayna'nın yaklaşımlarını yumuşatması gerektiğini ve Putin'in Afrika ülkelerine 1 milyon ton tahıl göndermeye hazır olduklarını söylediğini aktardı. Putin ise Rus ürünlerine yaptırımların kaldırılması gerektiğini ve tahıl anlaşmasına geri döneceklerini ifade etti.
4 Eylül 2023

Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'ne yeniden katılması için çağrıda bulundu. AB Komisyonu sözcüsü Peter Stano, Rusya'nın Ukrayna tahılının dünya piyasalarına ihracını engelleyen saldırılarını durdurmasını ve anlaşmaya dönmesini istedi. Rusya, Ukrayna tahılının dünya piyasalarına ihracı için en uygun yolu engelliyor ve bu durum küresel fiyatları yükseltiyor. Karadeniz Tahıl Girişimi, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için BM, Türkiye, Rusya ve Ukrayna tarafından imzalanmıştı.
4 Eylül 2023

Gökbilimcilerin yılın en önemli gök olayları arasında gösterdiği Perseid meteor yağmuru, Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle izlendi. Halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinen bu olay, yılda sekiz kez meydana geliyor ve en görkemlisi Perseid. İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Mardin, İzmir, Aydın gibi birçok il ve ilçede toplanan fotoğrafçılar, meteorları kameralarına kaydetti. Perseid meteor yağmuru, 1992'den bu yana gözlemleniyor ve Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arta kalan kalıntılardan oluşuyor.
14 Ağustos 2023

ABD'li pop şarkıcısı Taylor Swift, Eras turunun ABD ayağı kapsamında görev alan kamyon şoförlerine ve diğer tur ekibi üyelerine 100 bin dolarlık ikramiye verdi. Colorado merkezli kamyon şirketi Shomotion’un CEO’su Michael Scherkenbach, bu jestin nakliye personelini şaşırttığını belirtti. İkramiyenin bu büyüklükte olmasını beklemediklerini ifade eden Scherkenbach, tur için yaklaşık 50 kamyon sürücüsünün görev aldığını söyledi.
4 Ağustos 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 1. eleme turunun ilk ayağı beş maçla sona erdi ve rövanş maçları 18-19 Temmuz'da oynanacak. Alınan sonuçlara göre, Astana ile Dinamo Tiflis 1-1, HJK Helsinki Larne'yi 1-0, Hacken The New Saints'i 3-1, Farul Constanta Sheriff'i 1-0 yendi ve Slovan Bratislava ile Swift Hesper 1-1 berabere kaldı. Avrupa Konferans Ligi'nde ise Diddeleng, St. Patrick's'i 2-1 yendi ve B36 Torshavn ile Paide Linnameeskond 0-0 berabere kaldı. Bu maçların rövanşları 20 Temmuz'da oynanacak.
13 Temmuz 2023

Alacakaranlık film serisiyle ünlenen oyuncu Taylor Lautner, eşi Taylor Dome ile başlattıkları 'The Squeeze' isimli podcastin ilk bölümünde, 2009 MTV Müzik Ödülleri'nde yaşanan ve eski sevgilisi Taylor Swift'in ödül konuşmasını Kanye West'in böldüğü olaya müdahale etmediği için duyduğu pişmanlığı dile getirdi. Lautner, o an yaşananların bir skeç olduğunu düşündüğünü ve bu yüzden müdahale etmediğini belirtti. Kanye West'in olayı, Swift'in ödül konuşması sırasında mikrofonu alarak Beyonce'nin klibinin ödülü daha çok hak ettiğini söylemesiyle gerçekleşmişti.
2 Şubat 2023

Kripto para borsası Binance, SWIFT işlemlerinde kullanılan banka ortağı Signature Bank'ın 1 Şubat'tan itibaren bireysel kullanıcılar için 100 bin dolar alt limit uygulayacağını duyurdu. Binance, bu değişikliğin kurumsal şirketleri etkilemeyeceğini ve müşterilerinin olumsuz etkilenmemesi için alternatif çözümler aradığını belirtti. Diğer işlemlerin ise devam edeceği açıklandı.
23 Ocak 2023
İşaretlediklerim