CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kurabileceklerini söylemesinin ardından, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu durumun milletvekili dağılımına etkisini hesapladı. Özcan, Twitter üzerinden yaptığı hesapta, altılı masada yer alan ve oylarının toplamının yüzde 1 bile olmadığına inandığı dört partiye 35 milletvekili verdiklerini, eğer masa 16'ya çıkarsa 140 milletvekili vermek zorunda kalacaklarını belirtti. Özcan, Kılıçdaroğlu'na 16'lı masanın siyasi maliyetini tekrar hesaplamasını tavsiye etti.
21 Haziran 2023

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın heykelini Bolu'nun en görünür yerine dikme teklifinde bulunmuştu. Erdoğan, heykel yerine ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapılmasını önererek bu teklifi reddetti. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Erdoğan'ın bu yanıtını kamuoyu ile paylaştı.
16 Haziran 2023

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heykelini dikmek üzere Erdoğan'dan onay talebinde bulundu. Özcan, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda Bolu'nun en görünür yerine heykelini dikeceğini söylemiş ve bu sözünü Bolu Belediye Meclisi toplantısında da tekrarlamıştı. Mevzuata göre yaşayan bir kişinin heykelinin dikilmesi için kişinin muvafakatının alınması gerektiğini belirten Özcan, Erdoğan'a bu izni almak için mektup yazdığını duyurdu.
13 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgisinin ardından partide değişim talepleri güçlenmiş ve kurultay süreci başlatılmıştır. CHP'nin yeni MYK üyeleri belirlenirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu yeni MYK'nın, partinin önde gelen isimleri tarafından belirlendiğini ve bu durumun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere değişim isteyenlere bir mesaj olduğunu savundu. Özcan, bu durumu 'siyasi bir rest' olarak nitelendirdi.
5 Haziran 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi halinde heykelini dikeceği yönündeki sözünü hatırlatarak, bu sözü yerine getireceğini belirtti. Erdoğan'ın Bolu'da en çok oyu aldığı Dörtdivan ilçesinde heykelin dikilebileceğini ifade etti. MHP'li meclis üyesi Necdet Çakır, Erdoğan'ın heykelinin yanına bir bozkurt heykeli dikilmesini önerdi ve heykelin maliyetinin İl Başkanı İlhan Bey tarafından karşılanacağını söyledi. Özcan ise heykelin belediye tarafından yapılacağını vurguladı.
3 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri yükselmekte. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Tanju Özcan gibi isimler genel başkanlık için anılmakta. CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve genel sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu aday olmazsa genel başkanlığa aday olabileceğini belirtti ve partide değişimin gerekliliğine vurgu yaptı.
30 Mayıs 2023

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından CHP'de değişim talepleri artmış ve kurultay zamanlaması tartışılmaya başlanmıştır. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kaybetmesi sonrası parti içindeki değişim sesleri yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmayı düşünmediği ve yerine bir isim işaret edeceği konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı genel başkanlık için geçerken, mevcut delege yapısında şansının düşük olduğu ancak değişebileceği ifade ediliyor. İmamoğlu'na yakın kaynaklar, siyasi yasak getirilmesi endişesi taşıyor ve bu durumda 'emanetçi' formülünün devreye girebileceği belirtiliyor.
30 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sonrasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde yanlış yönlendirildiğini ifade etti. Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin başına geçmesi gerektiğini belirtti ve Kılıçdaroğlu'nu yanıltan kişileri eleştirdi.
28 Mayıs 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçici olarak ihraç edildiği CHP'ye dönüş yapacağını Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Özcan, geçen yıl belediye meclisindeki bir olay nedeniyle CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından oybirliğiyle geçici olarak partiden çıkarılma cezası almıştı. Cezasının bitmesine 22 gün kala, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını ima eden sözlerine atıfta bulunarak 'Ben Tanju, dönüyorum' ifadesini kullandı.
22 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası ve siyasi işler için Mehmet Ali Yüksel'i başdanışman olarak göreve getirdi. Yüksel, CHP'de daha önce ilçe başkanlığı yapmış ve bu seçimde milletvekili adayı olmuştu. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasına göre, seçim ikinci tura kalmış ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı beklentilerin altında kalmıştır. CHP, yeni bir kampanya stratejisi oluşturarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu kampanya sorumlusu olarak belirlemiştir.
16 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sığınmacılar hakkındaki tweet'ini beğendi. Özcan, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimin sığınmacıları gönderme vaadinde bulunanlarla göndermeyecek olanlar arasında geçeceğini belirtti ve 'Ben nasıl gönderdiysem Bay Kemal de gönderecek!' ifadesini kullandı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçimin ikinci tura kaldığını açıklamıştı.
16 Mayıs 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentteki Adile Naşit heykelinin çay tepsisinin çalındığını açıkladı. Heykel, Bolu Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarına yerleştirilen heykellerden biriydi. Özcan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda hırsızlığa tepki göstererek, çalınan tepsinin geri getirilmesi konusunda uyarıda bulundu ve olayla ilgili kamera görüntüleri olduğunu, tepsinin AKP binasında olabileceğinden şüphelendiğini belirtti.
1 Mayıs 2023

Bolu Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında, depremzedelere yardım için 99 milyon liralık kredi başvurusu yapılması konusu görüşüldü. AKP grubunun krediye karşı çıkması sonucu tansiyon yükseldi ve AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar, Belediye Başkanı Tanju Özcan'a su şişesi fırlattı. Olay sonrası salona zabıta ekipleri çağrıldı. Geçmişte Özcan'ın Çınar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı ve beraat ettiği belirtildi.
21 Şubat 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, Deniz Baykal'ın cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşmasını eleştirdi. Özcan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, İnce'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmayan Erdoğan'ın elini sıkmaması gerektiğini ifade etti ve İnce'nin Erdoğan'ın siyasi tuzağına düştüğünü belirtti.
15 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Depremler, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te hissedildi ve binlerce binanın yıkılmasına yol açtı. Deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bölgede ekskavatör ve vinç gibi ekipmanların yetersizliği dile getirildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananları 'sistematik rant siyasetinin sonucu' olarak nitelendirdi ve bürokratik engellerin aşılacağını belirtti. Depremden etkilenen 10 ilde üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi. Resmi rakamlara göre ölü sayısı 5 bin 894, yaralı sayısı ise 34 bin 810 olarak açıklandı. Arama kurtarma çalışmalarına yurt dışından da destek geldi.
8 Şubat 2023

Türkiye, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Ekinözü ilçesinde 7,6 büyüklüğünde iki büyük depremle sarsıldı. Depremler, bölgedeki 10 şehirde ciddi yıkıma yol açtı. Şu ana kadar 2 bin 921 kişi hayatını kaybetti, 15 bin 834 kişi yaralandı ve 5 bin 606 bina yıkıldı. Uluslararası yardım çağrısı yapıldı ve dördüncü seviye afet alarmı verildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bazı bölgelerde devlet görevlilerinin yetersizliği eleştirildi. Ayrıca, Türk asıllı ABD'li yayıncı Hasan Piker başta olmak üzere birçok kişi ve kurum bağış kampanyaları başlattı.
7 Şubat 2023

CHP'den bir yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, altılı masanın kendisini Cumhurbaşkanlığı adayı olarak göstermemesi durumunda, 'Erdoğan benzeri' bir aday çıkarılması halinde 100 bin imza toplayarak bağımsız cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ifade etti. Özcan, altılı masanın seçimi kazanabilecek bir aday göstermesi halinde aday olmayacağını, ancak Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayın tercih edilmesi durumunda milleti adaysız bırakmayacağını söyledi. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimlerin adaylıklarını destekleyeceğini belirtti.
20 Ocak 2023

CHP'den bir yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında altılı masaya hitaben cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmelerini istedi. Kendisini başarılı bir kariyer sahibi ve gerçek bir Türk milliyetçisi olarak tanımlayan Özcan, altılı masaya meydan okuma niteliğinde bir mektup gönderdiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bolu'da mağlup ettiğini ve ayrımcılık yapmadığını iddia ederek, adaylığının uygun olduğunu savundu.
20 Ocak 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyede daha önce destek hizmetleri müdürü olarak görev yapan kuzeni Sedat Gülener'i yardımcısı olarak atadı. Özcan, atama ile ilgili olarak kuzeninin başarısını ödüllendirdiğini ve akraba olmasının bu kararda bir etkisi olmadığını belirtti. Gülener ise atama için Özcan'a teşekkür etti ve birlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Özcan, geçtiğimiz hafta bir televizyon programında belediyede torpilin kaçınılmaz olduğunu ima eden bir açıklama yapmıştı.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim