İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı, Sultan 1. Mahmud döneminde inşa edilen Taksim Maksemi’ni restore ederek Cumhuriyet Müzesi olarak açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Taksim’e yeni bir buluşma noktası kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti. Müze, Atatürk’ün kişisel eşyalarını içeren bir koleksiyona da ev sahipliği yapacak. Müze, pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.
8 Haziran 2024

Emekli tümgeneral ve araştırmacı yazar Bahtiyar Türker'in yeni kitabı 'Ey Gidi Karadeniz – Tarihi coğrafya ışığında Doğu Karadeniz', bölgenin tarihini, stratejik önemini ve kültürünü kapsamlı bir şekilde ele alıyor. Kitap, Karadeniz'in doğal zenginlikleri ve bölgeyi bekleyen tehlikeler hakkında bilgi verirken, Rusya-Ukrayna savaşı gibi güncel konulara da geniş bir perspektiften bakma imkanı sunuyor. Ayrıca, bölge insanından ilginç anekdotlar içeren 'Meşhurlar' bölümüyle okuyucuyu gülümsetmeyi hedefliyor.
7 Haziran 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile kavramını yıkmaya yönelik küresel akımlarla mücadele etmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bir strateji belgesi hazırlayacak. 2024-2028 yıllarını kapsayan 'Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı' beş stratejik amaç, 15 stratejik hedef ve 100 faaliyetten oluşuyor. Bu plan kapsamında aileyi tehdit eden zararlı akımlar ve alışkanlıklarla mücadele edilecek, gençlere ve ailelerine yönelik eğitimler düzenlenecek ve aile içi şiddetle ilgili analiz çalışmaları yapılacak.
7 Haziran 2024
İşaretlediklerim