Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş ve hileli gıdaların tespitini yarından itibaren elektronik ortamda tüketicilerle paylaşacak. Yeni sistem, 09:00 itibarıyla kullanıma açılacak ve kamuoyu duyuruları anlık olarak paylaşılacak. Bakan İbrahim Yumaklı, İstanbul'da 'Güvenilir Gıdada Yeni Dönem' konulu bir basın toplantısı düzenleyecek ve yeni sistemi tanıtacak. Duyurular 'guvenilirgida.tarimorman.gov.tr' internet sitesinde yer alacak.
1 Ekim 2024

Eskişehir’in Çifteler ilçesindeki bir ayçiçeği tarlasında yaklaşık 20 metre derinliğinde ve beş metre çapında bir obruk oluştu. Obruğu fark eden çiftçi Erkan Ceylan, durumu Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine bildirdi. İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Eskişehir’de bilinen üçüncü obruk olduğunu belirterek, su kısıtı olan bölgelerde planlı üretim desteği verileceğini açıkladı. Bu destekle çiftçilerin gelirinin düşmemesi ve suyun daha idareli kullanılması hedefleniyor.
12 Eylül 2024

Aydın'ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli M.E'nin evine düzenledikleri operasyonda 3 ton 980 kilogram sahte zeytinyağına el koydu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde yağların sahte olduğu tespit edildi. Şüphelinin ürünleri Bursa ve İstanbul'da satmayı planladığı öğrenildi ve kendisine 680 bin lira idari para cezası verildi.
10 Eylül 2024
İşaretlediklerim