The White Lotus dizisinin yaratıcısı Mike White, dizinin yeni sezonunun 'daha uzun, daha büyük ve daha çılgın' olacağını ifade etti. White, senaryolar üzerinde çalıştığını ve çekimlere 2024'ün başında başlamayı umduğunu, ancak bu durumun stüdyolar arasındaki anlaşmaya bağlı olduğunu belirtti. Üçüncü sezonun Tayland'da çekileceği ve Doğulu ile Batılı kültürlerin karşılaşmasını ele alacağı bilgisi paylaşıldı. HBO CEO'su Casey Bloys, dizinin üçüncü sezonunun 2025'te yayınlanabileceğini açıkladı.
18 Kasım 2023

400'den fazla Hollywood yıldızı, ABD Başkanı Joe Biden'a İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için mektup yazdı. Mektupta, salıverilen İsrailli rehinelerden dolayı mutluluk duyulduğu, ancak geride kalan 220 İsrailli rehine için endişelerin devam ettiği belirtildi. Mektupta, Biden'a 'sarsılmaz ahlaki tutumu', 'liderliği' ve 'Hamas tarafından terörize edilen Yahudi toplumu ve Hamas'ın Gazze'yi yönettiği son 17 yıldır terörize edilen, baskı gören ve mağdur edilen Filistinliler' için teşekkür edildi.
25 Ekim 2023

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde B Grubu'ndaki beşinci maçında Brezilya'yı 3-0 mağlup etti. Milliler ilk seti 25-21, ikinci seti 29-27 ve üçüncü seti 25-19 kazandı. Gruplarında ilk iki sırada yer alan ülkeler, Paris Olimpiyat Oyunları'na kota kazanacak. Elemeler, Çin, Japonya ve Polonya'da oynanıyor.
22 Eylül 2023

Global Firepower tarafından yayımlanan '2023 Askeri Güç Sıralaması' raporunda 145 ülke askeri teçhizat, asker sayısı, mali durum ve coğrafya gibi faktörlere göre sıralandı. ABD, dünyanın en büyük askeri gücü olarak birinci sırada yer alırken, Rusya ikinci, Çin ise üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye, özellikle hava gücüne yapılan vurgu ile 11'inci sırada yer aldı ve yükselen bir askeri güç olarak nitelendirildi.
11 Temmuz 2023

Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda Kadınlar 49 kiloda yarışan Merve Dinçel, son olimpiyat şampiyonu Taylandlı Panipak Wongpattanakit'i yenerek altın madalya kazandı. Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, bu başarısını Türkiye'nin pes etmeyen kadınlarına ve çocuklarına adadığını belirtti. Ayrıca, ailesine, nişanlısına, antrenörlerine, Türkiye Taekwondo Federasyonu'na, İBB Spor Kulübü'ne ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti ve halkın desteğinin kendisi için çok kıymetli olduğunu ifade etti.
1 Haziran 2023

Avustralya, gençler arasında hızla yayılan ve 'yeni nesil nikotin bağımlılığı' olarak nitelendirilen elektronik sigaraların kullanımını sınırlamak için harekete geçti. Elektronik sigaralar için asgari kalite standartları getirilecek ve bu ürünler sadece eczanelerde satılabilecek. Sağlık Bakanı Mark Butler, elektronik sigaraların özellikle gençler arasında bağımlılık yarattığını ve liselerde davranış sorunlarına yol açtığını belirtti. Avustralya hükümeti, bu ürünlerin kamu sağlığı için tehdit oluşturduğunu ve özellikle daha önce sigara içmemiş gençlerin risk altında olduğunu ifade ediyor.
2 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'taki genel seçimlerde yurt dışı seçmenlerin 27 Nisan - 9 Mayıs tarihleri arasında 74 ülkedeki 177 temsilcilikte oy kullanabileceklerini duyurdu. Almanya, ABD, Fransa gibi ülkelerdeki temsilciliklerde oy verme işlemleri farklı tarihlerde başlayacak. Oy verme işlemleri hafta içi ve hafta sonu belirli saatler arasında gerçekleştirilecek ve randevu alınmasına gerek olmayacak. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kalması durumunda ise 20-24 Mayıs tarihlerinde oy kullanılabilecek.
12 Nisan 2023

HBO'nun popüler dizisi The White Lotus, ilk iki sezonu Hawaii ve İtalya'da geçtikten sonra üçüncü sezon için Tayland'a yöneliyor. Dizi, Four Seasons tatil beldelerinde çekiliyor ve Tayland'daki dört Four Seasons otelinden biri yeni sezonun muhtemel çekim yeri olarak gösteriliyor. Dizinin yaratıcısı Mike White, yeni sezonun Doğu maneviyatı ve ölüm üzerine bir hiciv olabileceğini belirtti. Yeni sezonun çekimleri ve kadrosu hakkında henüz detaylar açıklanmadı.
28 Mart 2023

Piyanist Fazıl Say, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin sanatçılara yönelik 'sözde sanatçı' ifadesini kullanmasını eleştirdi. Say, İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli imzaları toplama sürecindeki performansını, Tayland'daki bir hayvanat bahçesinde yaşayan ve kurtarılması için 120 bin imza toplanan Bua Noi adlı gorille kıyasladı. Ayrıca, İnce'nin muhalefetin oylarını böleceğini ve bu durumun halka zarar vereceğini ifade etti.
26 Mart 2023

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Rus vatandaşlarının Türkiye'deki evlere olan talebi %40-50 oranında azaldı. Yabancı alıcılar artık deprem raporu talep ediyor ve İstanbul'da beklenen büyük deprem nedeniyle fay hattından uzak bölgelere yöneliyorlar. Rusların azalan talebi Tayland, Karadağ, Endonezya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi diğer ülkelere kayarken, İranlı alıcıların bu düşüşü telafi edebileceği belirtiliyor.
6 Mart 2023

Reuters haber ajansı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve can kaybının 1014'e yükseldiği depremin ardından, son 20 yılda dünyada gerçekleşen en ölümcül depremlerin bir listesini yayımladı. Listede, Haiti, Endonezya, İran, Meksika, İtalya, Ekvador, Afganistan, Nepal, Çin, Pakistan, Türkiye, Japonya, Yeni Zelanda, Şili ve Asya'da meydana gelen büyük depremler ve bunların sonuçları yer alıyor. Bu depremler, binlerce insanın ölümüne ve büyük yıkımlara neden oldu.
6 Şubat 2023

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün yolsuzluk endeksinde Türkiye, 36 puanla 101'inci sırada yer aldı. 180 ülkenin değerlendirildiği endekste, Türkiye'nin bu yılki konumu, 1995'ten beri en kötü performans olarak kaydedildi. Türkiye, Arnavutluk, Ekvador, Kazakistan gibi ülkelerle aynı sırada bulunurken, Belarus 91., Macaristan 77., Çin 65. ve Suudi Arabistan 54. sırada yer alıyor. Türkiye'nin yıllara göre sıralaması giderek düşmekte olup, 1995 yılında 29'uncu sırada iken, 2022'de 101'inci sıraya kadar gerilemiştir.
31 Ocak 2023

ABD'nin eski dışişleri bakanı Mike Pompeo, yeni kitabında Türkiye ziyareti sırasında yaşanan bir olayı anlatarak Mike Pence'e ulaşmak için kapıyı kırma noktasına geldiğini iddia etti. Pompeo ayrıca, Türkiye ziyaretinde kendisine izletilen 15 Temmuz darbe girişimi belgeselinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Mevlüt Çavuşoğlu, bu iddiaları yalanlayarak Pompeo'nun gerçek dışı bilgiler ve abartılar içerdiğini, çifte standart sergilediğini ve darbe girişimini desteklediğini ima ettiğini belirtti.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim