Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Görüşme, CHP'nin 12. katında gerçekleşti ve 1,5 saat sürdü. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Özgür Özel'in, görüşmenin detaylarını MYK ile paylaşması bekleniyor.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ı kapıda karşıladı. Bu ziyaret, Özel'in 2 Mayıs'ta AKP genel merkezine yaptığı ziyaretin iade-i ziyareti olarak gerçekleşti. Erdoğan, en son başbakanlığı döneminde CHP genel merkezini ziyaret etmişti.
11 Haziran 2024

Metin Lokumcu davasında savcı, sanıkların ayrı ayrı beraatlerini talep etti. Emekli öğretmen Metin Lokumcu, 2011 yılında Artvin'in Hopa ilçesinde polisin biber gazı kullanması sonucu hayatını kaybetmişti. Ailenin avukatı Meriç Eyüpoğlu, savcının mütalaasını eleştirerek, adaletin sağlanmadığını belirtti. Duruşma 6 Eylül 2024'e ertelendi.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 31. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyayı olumsuz etkileyen belirsizliklerden kurtulduğunda çok farklı bir lige yükseleceğini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin ihracat başarısına vurgu yaparak, 2023 yılında toplam 355 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğini ve bu rakamın Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu söyledi. Ayrıca, ithalattaki düşüş ve dış ticaret açığındaki iyileşmeye dikkat çekti.
8 Haziran 2024

İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı sürpriz görüşmenin ardından devlette görev almaya hazır olduğunu belirtti. Akburak, görüşmenin Erdoğan'ın isteği üzerine gerçekleştiğini ve Akşener'in Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifini değerlendirebileceğini söyledi. Ayrıca, Akşener'in yeni bir parti kurmayacağını ve ihraç edilmesi durumunda İYİ Parti'nin varlığını sürdüremeyeceğini ifade etti.
7 Haziran 2024

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, açıklanan buğday fiyatlarının üreticileri hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Bayraktar, buğday fiyatlarının acilen revize edilmesi gerektiğini ve bu talebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektupla ileteceklerini açıkladı. Açıklanan fiyatların, piyasa fiyatlarının gerisinde kaldığını ve bu durumun üreticilerin gelirlerini olumsuz etkilediğini vurguladı. Ayrıca, son 10 yılda buğday ekim alanlarında yüzde 13,7 azalma olduğunu ve buğday üretiminden kaçışın arttığını ifade etti.
7 Haziran 2024

Meral Akşener'in Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, yeni anayasa sürecinde rol alabileceği ve Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirilebileceği iddialarını gündeme getirdi. Bu ziyaret, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyum çerçevesinde çıkarılan 703 sayılı KHK'nın bazı maddelerini iptal ettiği bir döneme denk geldi. Yazar, Akşener'in bu buluşmasının Erdoğan'ın daha fazla desteğe ihtiyaç duymasından kaynaklandığını ve 'normalleşme' sürecinin Erdoğan'ı zor durumdan kurtarmak için bir araç olduğunu öne sürüyor.
7 Haziran 2024

Boğaziçi Üniversitesi'nde 2021'den beri toplu mezuniyet törenleri yapılmıyor. Ancak, İstanbul'un fethinin yıl dönümü kapsamında mehteran takımı yürüyüşü düzenlendi. Bu etkinlik, 'Boğaziçi Üniversitesi Şehitlik Araştırmaları Topluluğu' tarafından organize edildi. Prof. Dr. Cem Say, kayyım yönetiminin çifte standardına tepki gösterdi.
6 Haziran 2024

DEM Parti’li Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasından indirdiği gerekçesiyle sosyal medyada hedef gösterildi. Bu olayın ardından Tatvan Başsavcılığı, Erol hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan resen soruşturma başlattı. Soruşturma, Mezopotamya Ajansı tarafından duyuruldu.
6 Haziran 2024

Beykoz Üniversitesi, 2023-2024 akademik yılı mezuniyet törenini Boğaziçi Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı Kampüsü'nde gerçekleştireceğini duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi'nde 2016-2021 yılları arasında toplu mezuniyet törenleri yapılmış, ancak öğrenciler rektöre sırtlarını dönerek protesto etmişti. 2021'den beri Boğaziçi Üniversitesi'nde toplu mezuniyet törenleri yapılmıyor ve öğrencilere diploma dağıtımı yapılıyor. Beykoz Üniversitesi'nin bu kararı, Boğaziçi Üniversitesi'nde mezuniyet törenlerinin iptal edilmesi ve öğrenci protestoları bağlamında dikkat çekiyor.
6 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 11 Haziran'da CHP genel merkezinde bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşme, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda yapılan kısa sohbetin ardından planlanmıştı. İlk baş başa görüşme ise 2 Mayıs'ta AKP genel merkezinde yapılmıştı. Özel, görüşmenin ardından olumlu sonuçlar doğacağına ilişkin iyimser olduğunu belirtmişti.
6 Haziran 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Türkiye’nin temel sorunlarını konuştuğunu açıkladı. Görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı olarak gerçekleşti. Dervişoğlu, Akşener’in kendisini telefonla bilgilendirdiğini ve genel olarak Türkiye’nin meselelerinin konuşulduğunu belirtti. Akşener’e cumhurbaşkanı yardımcılığı verilmesi iddialarını ise Dervişoğlu ihtimal vermediğini söyledi.
6 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması ve belediye başkanı Akış'a verilen hapis cezası hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yargının hukuku uyguladığını ve kararın kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini belirtti. Akış, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınmış ve 19 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i belediye başkan vekili olarak atamıştı.
5 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından eşi ve iki çocuğu öldürülen Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Şenyaşar, adalet talebini Özel'e iletti ve Özel de bu talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceğini belirtti. Emine Şenyaşar, 2021'den beri adalet nöbeti eylemi yapıyor.
5 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olacağını duyurdu. Bayram tatili 16 Haziran'da başlayacak. Bu karar, vatandaşların tatil planlarını yapmaları açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
4 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emekli bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını açıkladı. Kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada, Kurban Bayramı ikramiyesinin toplamda 42 milyar TL tutarında olacağı belirtildi. Bu ödeme, emeklilerin bayram öncesi maddi durumlarını rahatlatmayı amaçlıyor.
4 Haziran 2024

Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Merkez Bankası (MB) başkanını istediği zaman değiştirme yetkisi veren kanun hükmünde kararnamenin (KHK) ilgili maddesini iptal etti. AYM, Merkez Bankası Kanunu'nun 25'inci maddesinin 1'inci fıkrasını yürürlükten kaldıran 703 sayılı KHK'nın 151(h) maddesini anayasaya aykırı buldu. Bu karar, MB başkanının beş yıllık bir dönem için atanmasını ve görev süresi dolmadan görevden alınamamasını güvence altına alıyor. Karar, MB'nin bağımsızlığını koruma amacı taşıyor.
4 Haziran 2024

CHP, Rize'nin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda 'Çay Mitingi' düzenledi. Miting, yoğun ilgi ve coşkulu bir kalabalıkla gerçekleşti. Bu etkinlik, CHP'nin klasik tabanının ötesine geçerek geniş bir kitleyi bir araya getirdi. Aynı zamanda, AK Parti'nin Kızılcahamam kampıyla eş zamanlı olarak gerçekleşen bu miting, CHP'nin artan siyasi etkisini ve 'sokağın geri alınması' sürecini simgeliyor.
3 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen AKP 31’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomiden güvenliğe, ulaştırmadan ticarete, savunmadan enerjiye kadar her alanda Cumhuriyet tarihinin altın yıllarını yaşadığını belirtti. Filistin-İsrail savaşı hakkında da konuşan Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu eleştirerek, Filistin halkına desteklerini sürdüreceklerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin yeni anayasa çalışmaları ve terörle mücadele konularında kararlılığını ifade etti.
2 Haziran 2024

Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Tayyip Erdoğan'ı desteklemesinin ardından, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda birinci çıkması durumunda onu destekleyeceklerini belirtti. Oğan, Kılıçdaroğlu'nun kendilerine cumhurbaşkanlığı yardımcılığı önerdiğini ancak bunu kabul etmediklerini söyledi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile mesafe koyması ve parlamento çoğunluğunu elde etmesi durumunda destek verebileceklerini ifade etti.
1 Haziran 2024
İşaretlediklerim