CHP Milletvekili Özgür Karabat, Batı ülkelerinin Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yerine Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini savundu. Karabat, Batılı ülkelerin Türkiye'den nitelikli insan gücünü almayı ve sığınmacıları Türkiye'de tutmayı tercih ettiğini belirtti. Ayrıca, seçim öncesinde Batı basınında Erdoğan aleyhine artan yayınların AKP ve MHP seçmenini konsolide ettiğini ifade etti. Karabat, Türkiye'nin nitelikli iş gücünün yurt dışına gitmesinin ve mültecilerin Türkiye'de tutulmasının Batı ülkeleri için avantajlı olduğunu ve bu durumun Türkiye'nin ekonomik gelişimine zarar verdiğini dile getirdi.
20 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar günü Babala TV'de gençlerin sorularını yanıtlayacağı bir programda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da tartışmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, salonda ağırlıklı olarak AK Partili gençlerin olacağını belirterek Erdoğan'ı gençlerin önünde mertçe yüzleşmeye çağırdı.
20 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonuçlarını Resmi Gazete'de yayımladı. Yayımlanan sonuçlara göre, Tayyip Erdoğan yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan yüzde 5,17 ve Muharrem İnce yüzde 0,43 oy aldı. Seçime katılım oranı ise yüzde 87,04 olarak belirlendi.
19 Mayıs 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyona yakın Suriyeli mültecinin geri dönüşü için Suriye'de konut yapımı projelerinin hazırlandığını belirtti. Türkiye'de kayıtlı geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısının 3 milyon 411 bin 29 olduğu bildirildi. Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın Türk askerinin çekilmesi talebini reddetti ve terör tehdidinin devam ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacakken, Sinan Oğan'ın destek vereceği ittifak ve talepleri gündemdeki yerini koruyor.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşme, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur öncesinde gerçekleşti. Oğan, ikinci turda destek vereceği ittifakı açıklamadan önce bazı taleplerde bulunmuştu. Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Oğan'ın bu taleplerine ve müzakere yöntemine olumsuz tepki göstermişlerdi.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'a verdiği röportajda, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda destek karşılığında taleplerde bulunan Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın taleplerini kabul etmeyeceğini ifade etti. Erdoğan, müzakere tarzı olarak bu tür bir yaklaşımı benimsemediğini söyledi. Sinan Oğan'ın talepleri arasında sığınmacıların gönderilmesi, terörle bağlantılı partilerin hükümette yer almaması, cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık pozisyonları bulunuyor. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Oğan'ın tutumunu eleştirdi.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyası sırasında Kemal Kılıçdaroğlu hakkında montajlanmış sahte videoları mitinglerde izletti. Bu videoların seçmen üzerinde etkili olduğu belirtilirken, Kılıçdaroğlu ikinci tur kampanyasında Erdoğan'ın döneminde yaşanan gerçek olayları gündeme getirerek yanıt verdi. Bu olaylar arasında PKK'lıların karşılanması, Hizbullah cinayetleri, Fethullah Gülen ile ilişkiler ve uyuşturucu baronlarının faaliyetleri yer aldı. Kılıçdaroğlu, seçmenlere 'Vatanını seven sandığa gelsin' çağrısı yaptı.
19 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 49,5 ve yüzde 44,88 alan adayların ikinci tura kaldığını belirterek, seçmenlere yeni bir mesaj yayınladı. Muhalefetin ikinci turda katılımın düşük olmasından endişe ettiği bir dönemde, Demirtaş Twitter hesabından 'Umudumuzu, hayallerimizi, geleceğimizi zorbalığa teslim etmeyeceğiz' diyerek seçmenleri harekete geçmeye çağırdı.
19 Mayıs 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, 2019 yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği ve 'Kabadayılık yapma, aptal olma' ifadelerini içeren mektubu, New York'taki Trump Kuleleri'nde bulunan '45 Wine and Whiskey' adlı barında çerçeveletip asmış. Mekan, Trump'ın kişisel tarzını yansıtan dekorasyonu ve objeleriyle dikkat çekiyor. Erdoğan, Trump'ın bu mektubu nedeniyle 'kırgın' olduğunu belirtmişti.
19 Mayıs 2023

Türkiye'de döviz talebinin artması ve TL'nin değer kaybetmesiyle kurlar yükseliyor ve bu durum Merkez Bankası'nın rezervlerindeki erimeyi hızlandırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz indirimlerinin devam edeceğini belirtiyor ve iktidar, piyasada kontrol sağlamak için çeşitli düzenlemeler yapıyor. Merkez Bankası, seçim sonrası ilk haftada üç yeni düzenleme gerçekleştirdi. Ekonomistler ve piyasa oyuncuları, bankada döviz hesabı olan vatandaşların olumsuz gelişmelere hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade ediyorlar. Prof. Öner Günçavdı, bu durumun adı konmamış bir sermaye kontrolü olduğunu ve Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını kazanması halinde Türkiye'nin kredi açığının büyüyeceğini, bu durumun vatandaşa vergi yoluyla kaynak yaratma yükümlülüğü getireceğini belirtiyor.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci tur için hazırlanan seçim reklam filmi, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve kamu ihalelerini tartışmalı usullerle alarak zenginleştiği iddia edilen 'beşli çete' olarak adlandırılan iş insanlarını içeriyor. Ayrıca, 6 Şubat depremlerinden sonra çadır satışıyla gündeme gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatsızlığı üzerine görevinden ayrılan Kızılay'ın eski başkanı Kerem Kınık da reklam filminde yer alıyor.
19 Mayıs 2023

Mehmet Özyürek, 8,8 santimetre uzunluğundaki burnuyla 1997 yılında Türkiye'nin en uzun burunlu kişisi seçildi ve sonrasında Guinness Rekorlar Kitabı'na 'dünyanın en uzun burunlu adamı' olarak kaydedildi. 2011 yılında bu unvanı resmi olarak aldı. Beyin ameliyatı için Rize Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi'ne giden Özyürek, ameliyat öncesinde geçirdiği kalp krizi sonucu 74 yaşında vefat etti.
18 Mayıs 2023

Rize'nin İkizdere ilçesinde, Cengiz İnşaat'ın doğa katliamı yaptığı bölgede direniş gösteren yerel halk, çoğunluğun desteğini alamadıklarını ifade ediyor. İkizdere'de yapılan son seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüksek oranda oy alırken, direnişte yer alan az sayıda kişi, halkın bu durumu anlamadığını ve ileride farkına varacaklarını düşünüyor. İktidarın direniş sırasında halkı direnişe katılmamaları için ziyaret ettiği, maddi destekler sağladığı ve işten atmakla tehdit ettiği iddia ediliyor. İkizdere'nin yoksul bir yer olması nedeniyle, halkın bu tür destekleri kaybetmek istemediği belirtiliyor.
18 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçim kampanyasında milliyetçi seçmenlere hitap eden açıklamalarda bulundu. İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kalan Kılıçdaroğlu, sığınmacılar ve Hizbullah konuları üzerinden iktidarı eleştirdi ve seçmenin değişim talebini vurguladı. Seçim sürecinin Erdoğan'ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, seçmenin mesajını aldıklarını ve daha fazla vatandaşa ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, iktidara gelmesi durumunda mültecileri ülkelerine göndereceğini ve terör örgütleriyle masaya oturmayacağını söyledi.
18 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve Sinan Oğan yüzde 5,17 oy aldı. İkinci turda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışacakken, Oğan'ın seçmenleri kritik bir rol oynayacak. Oğan, ikinci turda destek için bazı taleplerde bulunuyor. Numan Kurtulmuş, Oğan'ın seçmenlerinin milli birlik ve terörle mücadele konusunda Cumhur İttifakı ile benzer düşündüğünü ve bu nedenle ikinci turda Erdoğan'ı destekleyeceklerini öne sürdü.
18 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, ikinci turda destek vereceği aday karşılığında cumhurbaşkanı yardımcılığı talep ettiğini açıkladı. Oğan, mültecilerin sınır dışı edilmesi ve terörle bağlantılı partilerin hükümette yer almaması gibi taleplerinin olduğunu ve bu taleplerin milliyetçi davaları desteklemek amacı taşıdığını ifade etti. Oğan, kampanyası sayesinde milliyetçi bir rüzgar estirdiğini ve Türkiye'nin krize düşmesine izin vermeyeceğini söyledi.
18 Mayıs 2023

Rize'nin İkizdere ilçesinde, iktidara yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın yapımını üstlendiği lojistik liman projesi için İşkencedere Vadisi'nde acele kamulaştırma kararı alındı ve taş ocağı faaliyetleri başladı. Yöre halkı, iş makinelerinin faaliyete geçmesi üzerine eylemlere başladı ancak jandarma engeliyle karşılaştı. Cengiz İnşaat, taş ocağı konusunda topu bakanlığa atarak sorumluluğu üzerinden attı. Bölge halkı, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun ziyaretini protesto etti ve direnişlerini sürdürme kararlılığını gösterdi.
18 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KONDA'nın genel müdürü Bekir Ağırdır'ı 'etki ajanı' olmakla itham etti. Soylu, bir televizyon programında Ağırdır'ın Türkiye'ye her seçimde operasyon çektiğini ve uluslararası sistemin Türkiye'deki etki ajanı olduğunu iddia etti. Ayrıca, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Soylu'nun seçim sonuçlarını küsuratına kadar bildiğini yazdı ve Soylu'nun seçim öncesi tahminlerinin genellikle doğru çıktığını belirtti.
18 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100 Özel programında seçimlerin huzurlu ve güvenli geçtiğini, olay sayısının 2018'e göre yüzde 20 azaldığını belirtti. Vatandaşların sistem değişikliği istemediğini ve parlamentarizmi reddettiğini ifade etti. Seçimlerin ikinci tura gitmesinin Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunun kanıtı olduğunu vurguladı. PKK'nın siyasete etkisini reddeden bir seçmen tercihinden bahsetti ve seçim sisteminin şeffaflığından övgüyle söz etti. Anket sapmalarını eleştirdi ve Suriyelilerin durumuna değinerek, güvenli bölgeye 240 bin konut yapılacağını ve 1 milyon Suriyelinin oraya geçeceğini söyledi.
17 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, 14 Mayıs seçimlerinde kullanılan 4 milyon 200 bin oyun bulunduğu yaklaşık 20 bin sandığın şaibeli olduğunu öne sürdü. Ergün, yüzde 95 ve üzeri oy kullanımının istatistiksel olarak anormal olduğunu, yüzde 100 ve üzeri oy kullanılan sandıklarda ise MHP'nin oylarının normalin çok üzerinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarını manipüle ettiğine dair iddialarda bulundu.
17 Mayıs 2023
İşaretlediklerim