YÖK Başkanı Erol Özvar, Kahramanmaraş'taki depremler sonrası ertelenen üniversite eğitimlerinin 3 Nisan'dan itibaren hibrit modelle devam edeceğini açıkladı. Bu modelle öğrenciler, isteğe bağlı olarak yüz yüze veya uzaktan eğitim alabilecekler. Bahar dönemi ara sınavları çevrimiçi yapılacak ve derslerin en fazla yüzde 30'unun uzaktan eğitimle verilme kısıtlaması kaldırılacak. Ayrıca, 14 Mayıs seçimleri nedeniyle adres değişikliği yapacak öğrenciler için son tarih 2 Nisan olarak belirlendi.
30 Mart 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar sırasında öne çıkan Alparslan Çepni, özel güvenlik müdürlüğüne vekaleten atandıktan sonra, 9 Ocak 2023'te iletişim fakültesine sekreter olarak atandı. Bu atama, 'kayyım rektör' olarak adlandırılan Naci İnci ve genel sekreter Hasan Fehmi Topal'ın imzasını taşıyor. Çepni'nin sendikal faaliyetleri ve güvenlik görevlilerini Türk Eğitim Sen'e üye yapması da dikkat çekiyor. Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi'ne yeni kurulan hukuk ve iletişim fakülteleri ve bu fakültelerin yönetimindeki isimler hakkında da tartışmalar bulunuyor.
30 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu nükleer santralinin açılış töreni için 27 Nisan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye gelebileceğini veya online olarak katılabileceğini belirtmişti. Ancak Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Putin'in Nisan ayında Türkiye'yi ziyaret etmesine dair herhangi bir kararın alınmadığı bildirildi.
30 Mart 2023

MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP ile ortak seçim listesi oluşturmayı reddederek, partisinin kendi adaylarıyla seçime katılacağını açıkladı. Kamuoyu araştırmacısı Can Selçuki, bu kararın Cumhur İttifakı için Meclis'te basit çoğunluğa ulaşmayı zorlaştıracağını belirtti. Selçuki, MHP'nin bu kararının HÜDA-PAR ile aynı listede yer almak istememesinden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor.
30 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve diğer ilgili kurumları, bir ay önce 'yüz yüze eğitime hazırız' açıklaması yapanları şimdi de açıklama yapmaya çağırdı. 6 Şubat'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar döneminin ertelendiğini duyurmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıklamıştı. Akademisyenler ve siyasiler bu karara itiraz ederken, öğrencilerin uzaktan eğitimi takip etme imkanlarının kısıtlı olduğu belirtiliyor.
30 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceğini belirtirken, dört adayın seçim sonuçları üzerinde olumsuz etki yapabileceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifakını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paniklemesine bağladı. Aile içi şiddetle mücadelede caydırıcılığın artırılması gerektiğini ve idam cezasının gerekli durumlarda uygulanabileceğini savundu. Ayrıca, Millet İttifakı içinde Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'ittifak içinde ittifak' kurulması yönünde görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar dönemi eğitimini erteledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. Bu durum, 14 Mayıs seçimleri öncesinde, öğrencilerin oy kullanma sürecini etkileyebilir. Adres değişikliği için son tarih olan 2 Nisan'a kadar üniversitelerin açılıp açılmayacağı belirsizliği sürdüğünden, öğrencilerin hangi şehirde oy kullanacakları konusunda kararsızlıkları var. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, bu belirsizliğin giderilmesi ve öğrencilerin mağduriyetinin önlenmesi için Meclis'te konuştu.
30 Mart 2023

Konsensus Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Murat Sarı, yaptıkları araştırmalara dayanarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanabileceğini ifade etti. Sarı, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy potansiyellerinin eşit olduğunu belirtti. Ayrıca, Muharrem İnce'nin seçim sonuçları üzerindeki etkisi ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıkladıktan sonra oy oranlarındaki artışa dikkat çekti.
30 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştirmesinin ardından Akşener, Erdoğan'a gerginliğini azaltması için papatya çayı içmesini önerdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Akşener'in bu önerisini ve üslubunu saldırgan olarak nitelendirdi ve kınadı. Çelik, Akşener'in bu tutumunu, İYİ Parti'nin terör örgütü PKK tarafından desteklenen bir yapıya dahil olmasına bağladı ve bu durumu 'rezene çayı' içerek bile hazmetmenin mümkün olmadığını belirtti.
30 Mart 2023

Bir Anayasa Mahkemesi üyesinin iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin Hazine yardımına konulan blokenin kaldırılması kararına oy veren AYM üyelerini telefonla arayarak, bu kararı nasıl verdiklerini sorguladı. AYM üyesi, Erdoğan'a kararın hukuki gerekçelerini açıkladığını belirtti. AYM, daha önce Yargıtay Başsavcılığı'nın iddiaları nedeniyle HDP'nin hesaplarına tedbir koymuş, ancak sonradan bu tedbirin kaldırılmasına karar vermişti. Üye, başlangıçta ciddi iddialar nedeniyle tedbir kararı aldıklarını, ancak sonradan terör örgütüne aktarım yapıldığına dair bir kanıt bulunmadığı için fikir değiştirdiklerini ifade etti.
30 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber ve ATV'nin ortak yayınında, 27 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Akkuyu nükleer santraline yakıt yükleme törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılma ihtimalinden bahsetti. Erdoğan, Putin'in ya bizzat törene katılacağını ya da online sistem üzerinden bağlanarak törene iştirak edeceğini ifade etti.
30 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine sert bir dille karşılık verdi. Erdoğan, Akşener'i yalan söylemekle suçlayarak kendisiyle uğraşmaması konusunda uyardı. Akşener ise bu eleştirilere Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla yanıt verdi ve Erdoğan'a gerginliğini azaltması için akşamları papatya çayı içmesini önerdi.
30 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik eleştirilerde bulundu. Depremle ilgili AFAD verileri ve kendi açıklamaları arasındaki çelişkiye değindi. Deprem bölgesindeki konut inşaatları ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Muhalefeti beceriksizlikle suçladı ve askeriye, jandarma, polis hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. İmarla ilgili yasal düzenlemelerin gündemde olduğunu ve HDP'ye yapılan ziyaretleri eleştirdi. Ayrıca Muharrem İnce'nin açıklamalarına karşılık verdi.
29 Mart 2023

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhur ittifakının tek listeyle milletvekilliği seçimlerine girilmesi halinde yüzde 50 civarında oy alabileceğini ifade etti. Ancak, BBP'nin 81 ilde kendi adaylarıyla seçime hazır olduğunu ve ayrı bir liste hazırladıklarını söyledi. Cumhur ittifakı içinde yer alan AKP, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'nin ayrı listelerden, HÜDA-PAR'ın ise AKP listelerinden seçime gireceği belirtildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak liste iddialarına tepki göstererek MHP'nin kendi listesiyle seçime katılacağını duyurdu.
29 Mart 2023

HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, partinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini ve 14 Mayıs'taki parlamento seçimlerine AKP listelerinden katılacaklarını duyurdu. Cumhur İttifakı'nın AKP, MHP ve BBP'den oluştuğunu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HÜDA-PAR'ın radikal İslamcı Hizbullah ile ilişkisi olmadığını savunduğunu belirtti. HÜDA-PAR'ın geçmişi, Hizbullah örgütü ile bağlantılı olduğu iddiaları ve şeriatla yönetilen bir Kürdistan kurma amacı içeren faaliyetleriyle anıldı.
29 Mart 2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzayı toplayamadıktan sonra Cumhur İttifakına katılma talebinde bulundu. Ancak bu talep, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildi. Perinçek, partisinin İstanbul'daki merkez karar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, hem dört cumhurbaşkanı adayını hem de tüm ittifakları 'Amerikancı olmakla' suçladı ve Cumhur İttifakının ABD'ye boyun eğme yolunu seçtiğini iddia etti.
29 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi 'kayıp bakan Nemo' olarak nitelendirerek eleştirdi. Nebati, sel bölgesinde çamurlu suya battığı bir fotoğrafını paylaşarak Akşener'e yanıt verdi ve gerçekleri eğip bükerek kendi eğrilerini düzeltemeyeceklerini ifade etti. Akşener'in eleştirileri ve Nebati'nin yanıtı, Türkiye'deki ekonomik durum ve siyasi tartışmaların bir parçası olarak değerlendiriliyor.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağını bildirdi. Bu açıklama, seçimlerin yaklaşması ve iktidarın kamuoyu araştırmalarında güç kaybettiği bir dönemde geldi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise daha önce enflasyon düşüş eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden değerlendirme yapılmasına gerek olmayabileceğini ifade etmişti.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında seviyeli siyaset yürüteceklerini belirtti. Ancak bu açıklama, Erdoğan'ın geçmişte kullandığı sert ifadeleri akıllara getirdi. Erdoğan, deprem döneminde hükümeti eleştirenlere, muhalefete ve Gezi eylemleri hakkında ağır hakaretlerde bulunmuştu. Bu ifadeler arasında 'namussuz', 'çakal', 'gafil', 'namert', 'sefil kifayetsiz', 'çürük', 'sürtük' gibi sözler yer almıştı.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, nisan ayında elektrikte tüm abone grupları için yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgaz için ise yüzde 20 indirim yapılacağını duyurdu. Ayrıca, 9 Nisan'da seçim aday listelerini teslim edeceklerini ve üç dönem kuralı nedeniyle bazı yeni isimlerin listelerde yer alacağını belirtti. Erdoğan, seçimlerden sonra kabinede değişiklikler olacağını ve yeni isimlere görev verileceğini ifade etti.
29 Mart 2023
İşaretlediklerim