Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına Twitter üzerinden bir video ile seslenerek, seçimlerde oy kullanmalarını 'vatan borcu' olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, yurt dışı seçim çevresi oluşturma, emekli aylıklarının iyileştirilmesi, sağlık hizmetlerinden eşit yararlanma, otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasından kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi, otomobil kalış sürelerinin uzatılması, uçak bileti fiyatlarının düşürülmesi ve telefon kullanım sürelerinin uzatılması gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, seçim günü 1 milyon kişinin sandık başında olacağını ve demokrasi mücadelesine destek olunmasını beklediğini ifade etti.
19 Mayıs 2023

AKP Isparta İl Başkanı Serkan Keskin, ilçe seçim kurulunun bazı birleştirme tutanaklarında maddi hatalar bulduklarını ve itirazda bulunduklarını belirtti. Yapılan düzeltmeler sonrasında Yüksek Seçim Kurulu'nun güncellenen verilerine göre AK Parti'nin Isparta'da iki milletvekili çıkardığı anlaşıldı. Keskin, bu sonuçla AK Parti adına Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun'un TBMM'de Isparta'yı temsil edeceğini ifade etti.
17 Mayıs 2023

İzmir'den Meclis'e gönderilen 28 milletvekilinin 14'ü Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ise sekiz vekil çıkardı. İzmir'de yapılan genel seçimlerde, CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kentte yüzde 63,29 oranında destek aldı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) adayı İrfan Değirmenci, İzmir'in ikinci bölgesinde milletvekilliğini az bir farkla kaçırdı.
15 Mayıs 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında çadır ve gıda malzemesi sattığı ortaya çıkan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya çağırdı. Kızılay'ın çadır satışı yapması nedeniyle kan bağışlarının durduğu ve kan stoğunun asgari seviyenin altına düştüğü belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kınık'ı desteklerken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve TBMM Başkanı Şentop olaya üzüldüklerini ifade etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ise Kınık'ın görevde kalmasından rahatsızlık duyduğunu belirtti.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'taki seçimlere kısa bir süre kala Twitter hesabı üzerinden Kürt yurttaşlara hitaben bir mesaj yayınladı. Mesajında, Kürtlerin haklarını teslim etmek için verdiği mücadeleleri ve terörle mücadeledeki çabalarını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'de hak ve özgürlükler alanında yapılanları ve gelecekteki hedeflerini dile getirdi. Erdoğan'ın bu mesajı, anketlerde muhalefetin önde olduğu bir dönemde ve daha önceki bazı ifadeleri nedeniyle muhalefetten eleştiri alan bir zamanda geldi.
11 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlık döneminde 'terör örgütü kurucularının' yararlanacağı bir 'pişmanlık yasası' teklifinde bulunduğunu belirtti. Yavaş, iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme iddialarına ve HDP'li Ahmet Türk'ün bu konudaki açıklamalarına atıfta bulundu. Ayrıca, İYİ Parti ve CHP'nin cumhuriyetin kurucu değerlerine bağlı olduğunu ve terörle işbirliği yapmadıklarını ifade etti. Yavaş, Erdoğan'ın geçmişte Meclis'e üç kez 'pişmanlık yasası' teklif ettiğini ve milletvekillerinin tepkisi üzerine bu maddenin geri çekildiğini söyledi.
10 Mayıs 2023

Demirören Holding, 2018 yılında satın aldığı medya grubu için Ziraat Bankası'ndan aldığı 800 milyon dolarlık kredinin 895 milyon dolara ulaştığını ve bu borcun sadece yüzde 3,2'sini ödediğini açıkladı. Holding, 2020'den bu yana bankalara toplam 1,3 milyar dolar ödediğini iddia etse de, kamuoyuna yansıyan bilgiler ve resmi açıklamalar bu iddianın aksini gösteriyor. Ayrıca, holdingin borçları nedeniyle bazı gayrimenkul varlıklarını kaybettiği belirtiliyor.
5 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, CHP heyetiyle yaptığı görüşmede cumhurbaşkanı adaylığından çekilme karşılığında TBMM başkanlığı görevini talep ettiği öne sürüldü. CHP'nin eski genel başkanlarından Hikmet Çetin, bu bilgiyi güvenilir bir kaynaktan aldığını ve İnce'nin diğer talepleri olduğu için görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirtti. Seçimlerin ilk turda sonuçlanması için İnce ve diğer aday Sinan Oğan'ın oylarının %5'in altına düşmesi gerektiği ifade edildi.
4 Mayıs 2023

Görme engelliler, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hazırladığı oy pusulası şablonlarının mahremiyetlerini korumada yetersiz olduğunu belirtti. 2009'dan beri bağımsız oy kullanma hakları için mücadele eden görme engelliler, YSK'nın şablonlarıyla ilgili belirsizlikler ve eksiklikler olduğunu ifade etti. Engelsiz Erişim Derneği, YSK ile görüşmeler yaparak şablonların Braille alfabesi ve büyük puntolu Latin harfleri içermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, her görme engelli için ayrı şablon basılması ve bu şablonların seçmen kayıtlarıyla birlikte adreslere gönderilmesi gerektiğini savundu.
3 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP ve kendisine düşmanlık göstermesinin sebeplerini, çözüm süreci anekdotlarıyla açıkladı. Demirtaş, Erdoğan'ın gerçek katillerle sorunu olmadığını, ancak 'Kürt Selo'ya düşmanca davrandığını belirtti. İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan için yapılan düzenlemeleri ve çözüm sürecinin Erdoğan tarafından bitirilmesini anlattı. Erdoğan'ın çözüm sürecini seçim kazanmak ve 'başkan' olmak için kullandığını, bu amacına ulaşamayınca süreci bitirdiğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'ın kendisine düşmanlık göstermesinin sebebinin, saray ve saltanat oyunlarını bozduğu için olduğunu ve halkın barışı sağlayacağını ifade etti.
1 Mayıs 2023

Hatay Havalimanı'na ticari uçuşlar, pisti koruyan duvarlardaki sorunlar nedeniyle durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanının acil yardım uçaklarına açık olduğunu, ancak ticari uçuşların yoğunluk azaldıktan sonra yenileme çalışmalarının ardından başlayacağını belirtti. Pistteki eksen kayması nedeniyle tam doluluktaki uçakların inişte pistte çökme riski taşıdığı ve durma mesafesinin uzaması nedeniyle pist dışına çıkma tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, havalimanının durumuna ilişkin sorularını dile getirdi.
26 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103'üncü yıl dönümünde TBMM'deki makamında torunları İpek ve Barış ile bir araya geldi. Bu özel gün vesilesiyle çocuklarla zaman geçiren Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem ve gelini Mine Kılıçdaroğlu'nun ikizleri olan İpek ve Barış'ı makamında ağırladığı belirtildi.
23 Nisan 2023

Eski Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumunda İstiklal Marşı'nı okurken hata yaptı. Marşın 'O benim milletimin yıldızıdır' kısmını 'O benim milletimindir' şeklinde okuyan Yıldırım, hatasını hemen düzeltti. Konuşması sırasında eline aldığı bayrak ve ellerinin titremesi de gözlerden kaçmadı.
23 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen özel oturumda konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zorluklarla dolu bir dönemden geçtiğini ancak umutsuz olmak için bir neden olmadığını belirtti. 14 Mayıs genel seçimlerine yaklaşırken, ülkenin demokrasi ile taçlandırılacak bir heyecanla sarıldığını ve yeni bir döneme yaklaşıldığını ifade etti. Bu yeni dönemde yoksulluğun ve yolsuzluğun sona ereceğini, liyakatin hâkim olacağını ve Türkiye'nin yaşama sevincini geri alacağını söyledi.
23 Nisan 2023

Vergi uzmanı olarak tanınan Ozan Bingöl, Türkiye İşçi Partisi'nin Ankara 3'üncü bölge 1'inci sıra milletvekili adayı olarak siyasete atıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na girmeyi hedefleyen Bingöl, vergi politikaları ve adaletsiz gelir dağılımı konularında çalışmalar yapmayı planlıyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Bingöl, vergi adaleti ve şeffaflık konularında Kılıçdaroğlu ile ortak görüşlere sahip olduğunu belirtiyor. Ayrıca, 15 Mayıs sonrası ekonomide yeni vergiler ve vergi artışlarının kaçınılmaz olduğunu öngörüyor.
22 Nisan 2023

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kamudaki mülakatlarla ilgili sorunlara dikkat çekerek oğlunun İTÜ'de yaşadıklarını örnek gösterdi. Ancak Diken'in haberine göre, Şentop'un oğlu İTÜ'de mülakata girmemiş ve kadroyu alabilmesi için usulsüzlükler yapılmıştı. İlk kadro ilanı iptal edildikten sonra ilgili bölüm başkanları ve dekan istifa ettirilmiş, sınav komisyon üyelerine soruşturma açılmış ve kadro ilanı Şentop'un oğlunun lehine değiştirilmişti. Diken'in haberleri mahkeme kararıyla kaldırıldıktan sonra, İTÜ ilanın şartlarını değiştirdi ve Şentop'un oğlu kadroyu aldı.
19 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın çadır satışı yapması kamuoyunda ve siyasi arenada tepkilere neden oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın bu davranışından duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kınık'ı ziyaret ederek desteklerini ifade etmişlerdi. Kızılay'ın bu durumu kan bağışlarının azalmasına ve kan stoğunun asgari seviyenin altına düşmesine yol açtı.
19 Nisan 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezası alan annesi Gülten Sayın ile kavuşması, Meclis'ten geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya rağmen bürokratik engeller nedeniyle gerçekleşmedi. HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden duruma tepki göstererek bürokratların tutumunu eleştirdi. Yeni yasa, çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazının ertelenmesine olanak tanıyor.
18 Nisan 2023

Finlandiya, NATO'ya katılmasının ardından Rusya sınırına göçmen akınını kontrol altına almak amacıyla çit çekmeye başladı. İlk bölümü başkentin kuzeydoğusundaki Imatra'da çekilen çitlerin toplam maliyetinin 380 milyon avro olması ve sınır boyunca bin 300 kilometre uzanması planlanıyor. Proje sorumlusu, çitin amacının olası bir istilayı engellemek değil, yoğun göçmen akınının beklendiği bölgelerin güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti. Finlandiya'nın NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin başlangıçta endişeleri olmuş, ancak İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki taleplerini kabul etmesiyle bu endişeler giderilmiş ve Finlandiya resmen NATO üyesi olmuştur.
15 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sezgin Tanrıkulu'nun kitabının önsözünde Kürt sorununun çözümüne ilişkin görüşlerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, sorunun Türkiye'nin ilerlemesi ve iç barış için büyük bir engel olduğunu ve AKP iktidarının engellemelerine rağmen çözüm önerileri sunduklarını belirtti. Ayrıca, çözüm sürecinin suiistimal edildiğini ve sorunun TBMM'de çözülmesi gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun tüm Türkiye'nin ortak sorunu olduğunu ve demokratik yollarla çözüme kararlı olduklarını kaydetti.
13 Nisan 2023
İşaretlediklerim