İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da başından vurularak öldürülen insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'ın Didim ilçesinde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Eygi'nin cenazesi, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun yürüttüğü işlemler sonrası Türkiye'ye getirilmişti. Cenaze törenine birçok üst düzey yetkili katıldı ve Eygi'nin ölümü uluslararası mahkemelerde hesap sorulacağı belirtildi. Eygi'nin ölümü, İsrail-Filistin çatışmalarında sivil kayıpların artmasına dikkat çekti.
14 Eylül 2024

Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde değişiklik yapmayı planlıyor. Yeni düzenlemeye göre, iş yeri ve konut kirası ödemeleri bankalar veya PTT aracılığıyla yapılacak ve elden ödeme yapanlara ceza kesilecek. Kirayı elden ödeyenlere her bir tespit için kira tutarının yüzde 10’u oranında ceza uygulanacak ve bu ceza en az 5 bin lira olacak. Ayrıca, 7 bin liranın üzerindeki tüm ödemeler kartla yapılmak zorunda olacak.
11 Eylül 2024

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde saymasına rağmen, Meclis'in ikinci kez olağanüstü toplanmayacağını açıkladı. 16 Ağustos'ta yapılan olağanüstü toplantıda, Alpay Özalan ve AKP'liler Ahmet Şık'a saldırmış, bu olay sonrasında Şık ve Özalan'a kınama cezası verilmişti. CHP, 10 Eylül'de ikinci bir olağanüstü toplantı talep etmiş, ancak Kurtulmuş bu talebi reddetmiştir. Kurtulmuş, Atalay hakkında yeni bir hukuki durum olmadığını ve Meclis'in 1 Ekim'de çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
8 Eylül 2024

CHP'nin 20. olağanüstü kurultayında, partinin tüzüğünde 28 maddede değişiklik öngören taslak oy çokluğuyla kabul edildi. Değişiklikler arasında genel başkanın vekalet düzenlemeleri, MYK'nın yapısında değişiklikler ve aday belirleme yöntemleri yer alıyor. Ayrıca, milletvekili ve belediye başkanlığı için üç dönem kuralı getirildi ve cinsiyet ile gençlik kotaları uygulamaya konuldu. Disiplin düzenlemeleri de güncellenerek, cezaların bağışlanması yetkisi PM'ye verildi.
7 Eylül 2024
İşaretlediklerim