Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ağustos ayında kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Ağustosta kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 azalırken, kapanan şirket sayısı yüzde 5,7 arttı. Ocak-ağustos döneminde kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 azalarak 71 bin 661’e geriledi. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı ise yüzde 25,4 artarak 16 bin 634’e yükseldi.
20 Eylül 2024

Dünyanın en büyük altın müşterisi olan Çin, Ocak 2021'den bu yana ilk kez ağustos ayında İsviçre'den altın ithal etmedi. Yükselen spot altın fiyatları, Asyalı perakende alıcıları uzak tutarken, İsviçre'den Çin'e yapılan tedarik haziran ve temmuzdaki düşüşün ardından ağustosta tamamen durdu. Hindistan'a yapılan altın sevkiyatları ise ülkenin altın ithalat vergisini düşürmesiyle ağustosta yüzde 38 arttı. Türkiye'ye yapılan altın sevkiyatı ise temmuz ve Ağustos 2023'ün gerisinde kaldı.
20 Eylül 2024

Ticaret Bakanlığı, elektrikli araç ithalatında uygulanan yedi bölgede 20 servis açma şartını hibrit motorlu araçların ithalatında da uygulayacak. Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre, ithalatçılar yedi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonu kurmak ve bu servislerin Türk Standartları Enstitüsü tarafından belgelendirilmesini sağlamak zorunda olacak. Ayrıca, araç bakım ve onarımından sorumlu kişilerin TSE veya Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından yeterlilik belgesine sahip olması gerekecek.
20 Eylül 2024

Hollywood Ticaret Odası, Batman'i Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda bir yıldızla onurlandıracak. Batman'in yıldızı, yaratıcılarından Bob Kane'in yanında yer alacak ve 26 Eylül'deki törene DC'nin başkanı Jim Lee ile genel müdürü Anne DePies katılacak. Batman, Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda yıldız alan ilk süper kahraman olacak. Batman serisi, 1939'dan bu yana çeşitli sinema uyarlamalarıyla önemli gişe başarıları elde etti.
19 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Filistin'e destek amacıyla sosyal medya hesabından yapay zekayla oluşturulmuş bir video yayınladı. Videoda, İsrail'e karşı boykot çağrısı yapılırken, şarkının sözlerinde kola ve kahve içilmemesi yönünde tavsiyeler yer aldı. Videoda ayrıca, Gazze'ye bombalı saldırı anları ve İsrail askerleri tarafından öldürülen insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi'nin fotoğrafı da gösterildi. Ticaret Bakanlığı, 2 Mayıs'ta İsrail'le ticaretin tamamen durdurulduğunu açıklamıştı.
16 Eylül 2024

Eyüp Sabri Tuncer, ürünlerinin kimyasal risk nedeniyle Avrupa'da satıştan kaldırıldığı haberlerine yanıt verdi. Şirket, Amazon'un duyurusunun yanlış olduğunu ve toplatma kararının eski ürünlerle ilgili olduğunu belirtti. Tuncer, mevcut ürünlerin Avrupa Birliği'nde yasaklanmadığını ve Amazon'un duyurusunun yanıltıcı olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu kimyasal maddenin sadece Avrupa Birliği'nde yasak olduğunu, diğer ülkelerde yasaklanmadığını ifade etti.
16 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre, ücretli çalışan sayısı 2024 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artarak 15 milyon 889 bin 385 kişiye ulaştı. Sanayi sektöründe çalışan sayısı yıllık olarak aynı kalırken, inşaat sektöründe yüzde 8,6 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,3 artış görüldü. Aylık bazda ise ücretli çalışan sayısı yüzde 0,7 arttı.
16 Eylül 2024

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı başından 15 Eylül'e kadar yaptığı fahiş fiyat denetimlerinde 1274 gerçek ve tüzel kişiye toplam 327 milyon 376 bin 495 TL idari para cezası kesti. Denetimlerde otomotiv, emlak ve kuyum sektörlerine de toplamda 129 milyon 766 bin 181 lira ceza uygulandı. Ayrıca Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, 46 halci ve iki tavukçuluk firmasına toplamda 30 milyon 74 bin 880 lira ceza verdi. Denetimler, fahiş fiyat uygulamalarını engellemeyi ve piyasa düzenini korumayı amaçlıyor.
16 Eylül 2024

Eyüp Sabri Tuncer marka çeşitli kolonya, parfüm, vücut spreyi, el ve vücut losyonu ve sıvı sabun ürünlerinin Avrupa'da satışı, kimyasal risk nedeniyle durduruldu. Avrupa tehlikeli gıda dışı ürünler için Hızlı Uyarı Sistemi'nin yayınladığı uyarıya göre, 2022 Mart'tan önce üretilen ürünlerde yasaklı 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) maddesi tespit edildi. Bu maddenin üreme sistemine zararlı olduğu, anne karnındaki çocuğa zarar verebileceği ve ciltte hassasiyete neden olabileceği belirtildi. Amazon da tüketicilere bu ürünleri kullanmamaları yönünde uyarı maili gönderdi.
15 Eylül 2024
İşaretlediklerim