ABD merkezli haber sitesi Vice News, aşırı sağcı ve kadın düşmanı söylemleriyle tanınan eski kick boksçu Andrew Tate hakkında bir belgesel yayınladı. Tate, Greta Thunberg ile yaşadığı tartışma sonucu evinin konumunu ele vermiş ve insan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurmak suçlarından Romanya'da gözaltına alınmıştı. Belgeselde, Tate'in kadın düşmanı yorumları, gizli odaları ve 'Savaş Odası' adlı etkinliği gibi konular ele alınıyor. Tate, sosyal medya platformlarından yasaklanmış durumda ve belgeseldeki bazı kadınlar, Tate'in söylemlerinin zararlı etkilerini dile getiriyor.
18 Ocak 2023

Fransa Ulusal Bilişim ve Özgürlükler Komisyonu (CNIL), TikTok'un kullanıcıların çerezleri reddetme işlemlerini zorlaştırdığı gerekçesiyle 5 milyon avro para cezasına çarptırdı. TikTok, karara itiraz ederse dört ay içinde temyize başvurabilecek. CNIL daha önce de Microsoft'un Bing arama motoruna benzer bir gerekçeyle 60 milyon avro ceza vermişti.
13 Ocak 2023

Eski kick boksçu Andrew Tate ve kardeşi, Romanya'da insan ticareti, tecavüz ve organize suç örgütü kurma suçlamalarıyla gözaltına alındıktan sonra, serbest bırakılmaları için yaptıkları temyiz başvurusu reddedildi. İklim aktivisti Greta Thunberg ile yaşanan bir tartışmanın ardından gözaltına alınan Tate kardeşler, Romanya'da 'Cehennem Deliği' olarak bilinen hapishanede ek 30 günlük gözaltı süresini tamamlayacaklar. Andrew Tate, ayrıca cinsiyetçi açıklamaları ve aşırı sağ ideolojiye sahip çevrelerdeki popülaritesiyle biliniyor ve birçok sosyal medya platformunda yasaklanmış durumda.
11 Ocak 2023

ABD'de Walmart'ta çalışan 82 yaşındaki gazi Warren Marion, TikTok kullanıcısı Rory McCarty'nin başlattığı bağış kampanyası sonucunda emekli olabildi. Kampanya, McCarty'nin Marion ile ilgili videoyu paylaşmasının ardından 3 milyon görüntülenme alarak yaklaşık 110 bin dolar topladı. Marion, toplanan parayla evinin taksitlerini ödeyecek ve Florida'daki çocuklarını ziyaret edecek.
10 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. MHP'nin bu olaya sessiz kalması parti tabanında rahatsızlık yarattı ve çok sayıda üye istifa etti. Tepkiler TikTok'a da yansıdı ve ülkücü ideolojiyle özdeşleşen hilal bıyıklı ülkücüler, bıyıklarını keserek protesto etti. Videolar, 'Dava Sinan Ateş ile toprağa gömülmüştür' notuyla paylaşıldı.
9 Ocak 2023
İşaretlediklerim