Ankara'nın Polatlı ilçesinde bir köpeği işkence ederek öldüren kişi tutuklandı. Çimenceğiz Mahallesi'nde yaşanan olayın görüntüleri kamuoyunda büyük tepki topladı. Polatlı Kaymakamlığı, olayla ilgili başsavcılığa bilgi verildiğini ve ilçe jandarma komutanlığının araştırma yaptığını açıkladı. Şüpheli S.M.A. gözaltına alındıktan sonra mahkemece cezaevine gönderildi.
31 Ağustos 2024

İstanbul Esenyurt'ta 33 katlı bir binanın girişindeki elektrik panosunda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın nedeniyle oluşan duman binayı sararken, üst katlarda mahsur kalan kişiler itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Dumandan etkilenen beş kişi hastaneye kaldırıldı ve tahliye çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeniyle Nazım Hikmet Bulvarı çift yönlü trafiğe kapatıldı.
31 Ağustos 2024

İstanbul Esenyurt'ta 33 katlı bir binanın girişindeki elektrik panosunda yangın çıktı. Yangın nedeniyle bina dumanla kaplanırken, itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla üst katlardaki biri çocuk beş kişiyi kurtardı. Dumandan etkilenen beş kişi hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin tahliye çalışmaları devam ederken, yangın nedeniyle Nazım Hikmet Bulvarı çift yönlü trafiğe kapatıldı.
31 Ağustos 2024

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında eski yönetmelik yürürlükten kaldırılarak yerine yeni bir yönetmelik getirildi. Yeni yönetmeliğe göre, bir takvim yılı içinde 3’ten fazla ikinci el motorlu kara taşıtı satışı ticari faaliyet olarak kabul edilecek. Ayrıca, 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı ile bu araçların sıfır güncel satış fiyatı üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması 1 Ocak 2025 tarihine kadar yasaklandı. Ticaret il müdürlüğü tarafından verilen yetki belgesi olmadan ticari faaliyet kapsamında ikinci el motorlu kara taşıtı pazarlama veya satışı yapılamayacak.
31 Ağustos 2024

Kapadokya bölgesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla sıcak hava balonları Türk bayraklarıyla uçuş yaptı. Göreme beldesindeki balon kalkış alanında hazırlıklar tamamlandıktan sonra, sepetlere Türk bayrakları asıldı ve turistler balonlara bindi. Balonlar, yaklaşık 1 saat boyunca bölge semalarında süzüldü ve turistlere peribacaları ve doğal kaya oluşumlarını gökyüzünden izleme fırsatı sundu.
30 Ağustos 2024

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarındaki düşüş hızı geçen hafta yavaşladı. KKM, geçen hafta 40,5 milyar lira gerileyerek toplamda 1,62 trilyon liraya ulaştı. Temmuz başında şirketlerin KKM'ye yönelik vergi avantajlarının sonlandırılması ve bu ay yayımlanan düzenlemeyle KKM hesaplarına stopaj getirilmesi, hesaplardan çıkış hızını artırdı.
29 Ağustos 2024

Bangladeş'te şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 52 kişi hayatını kaybetti. Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı'nın raporuna göre, sel felaketi 5 milyon 400 binden fazla kişiyi etkiledi. Selden etkilenen bölgelerde 595 sağlık ekibi görev yaparken, 500 binden fazla kişi geçici barınaklara yerleştirildi.
29 Ağustos 2024

ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı, AeroVironment Inc. ile yaklaşık 1 milyar dolarlık bir sözleşme imzalayarak Switchblade serisi kamikaze dronların tedarikini sağlayacak. Bu dronlar, düşman tankları, hafif zırhlı araçlar ve sığınaklardaki hedefleri imha etme kabiliyeti sunuyor. Sözleşme, Switchblade 300 ve 600 türü dronları kapsıyor ve 2029'da tamamlanması planlanıyor.
29 Ağustos 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaklaşık 1,5 milyon küçük işletmenin geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarılacağını açıkladı. Bu düzenleme, 2023 yılı sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmeleri kapsayacak. Şimşek, yatırım yapan mükellefler için de yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirtti. Kararla ilgili tebliğ taslağı Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.
29 Ağustos 2024

29 Ağustos 2024 sabahı itibarıyla bir gram altın 2.760,352 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.519,10 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak bu seviyeye ulaştı.
29 Ağustos 2024
İşaretlediklerim