Japonya'da meteoroloji uzmanlarının şiddetli yağmurun sele yol açacağı tahmini nedeniyle dört şehirde yaklaşık 50 bin kişiye toplu tahliye emri verildi. Yağışlar nedeniyle 12 nehir taştı ve bazı sokaklar su altında kaldı. İşikava eyaletinde bir kişi hayatını kaybetti ve yedi kişiden haber alınamıyor. Japonya Meteoroloji Ajansı, bazı bölgeler için en yüksek seviyede acil durum uyarısında bulundu.
23 Eylül 2024

Trabzon'da etkili olan yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanlar sonucunda kaybolan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir, üç gün süren arama çalışmalarının ardından denizde ölü bulundu. Balıkçılar tarafından fark edilen ceset, Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekipleri tarafından Trabzon Havalimanı yakınlarındaki limana getirildi. Kimlik tespiti için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesedin, yakınları tarafından Ali Kemal Demir'e ait olduğu belirlendi.
22 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti. New York'taki Türkevi'nde düzenlenen etkinlikte Erdoğan'ı karşılayanlar arasında eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da yer aldı. Erkan'ın Erdoğan'la sohbet etmeye çalıştığı ancak Erdoğan'ın pek ilgi göstermediği gözlemlendi. Erkan, kısa bir süre Merkez Bankası başkanlığı yapmış ve babasıyla ilgili iddialar nedeniyle gündeme gelmişti.
22 Eylül 2024

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta sivillerin ölmesinden ve İsrail ile Hizbullah arasında artan şiddetten endişe duyduklarını belirtti. Borrell, 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlenen hava saldırısında üçü çocuk olmak üzere birçok sivilin hayatını kaybettiğini hatırlattı. AB'nin, Lübnan'da tırmanan gerilimden ve İsrail ile Hizbullah arasındaki sınır ötesi şiddetten endişe duyduğunu ifade eden Borrell, bölgede tam kapsamlı bir savaşın önlenmesi için diplomatik arabuluculuk çabalarının önemine dikkat çekti.
22 Eylül 2024

Trabzon'da etkili olan yağışların ardından Sürmene ve Araklı ilçelerinde taşkın ve heyelan meydana geldi. Çavuşlu Mahallesi'nde iş yerleri ve evlerin zemin katlarında temizlik çalışmaları devam ederken, Araklı'da su basan binaların zemin katlarından su tahliye işlemleri yapılıyor. Arsin Belediyesi, zarar gören vatandaşların AFAD Başvuru Bürosu'na başvurabileceklerini duyurdu. Sürmene'de kaybolan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir'i arama çalışmaları ise havadan, karadan ve denizden sürdürülüyor.
22 Eylül 2024

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, başkent Tiran'da 'Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti' adında bir oluşum kuracaklarını açıkladı. Bu yeni devletin, dini hoşgörüyü teşvik etmek amacıyla Vatikan tarzı bir anklav olarak planlandığı belirtildi. Rama, bu yapının kurulmasının zaman alacağını ve sadece birkaç yakın yardımcısının planı bildiğini söyledi. Yeni devletin ordusu, sınır muhafızları ve mahkemesi olmayacak.
22 Eylül 2024

Adana, Şanlıurfa ve Van'da etkili olan sağanak yağışlar, sel ve taşkınlara neden oldu. Adana'da şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle caddeler ve alt geçitlerde su birikintileri oluştu, trafik durma noktasına geldi ve bazı ağaçlar devrildi. Şanlıurfa'da yağış nedeniyle arabalar ilerleyemedi ve su birikintileri oluştu. Van'da ise derelerin taşması sonucu birçok ev su altında kaldı, araçlar ve bahçeler zarar gördü.
21 Eylül 2024

İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü durağında iki metrobüs kaza yaptı ve üç kişi hafif yaralandı. Kaza, saat 17:22'de D-100 kara yolundaki Edirne istikametinde meydana geldi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza nedeniyle trafik akışında ve metrobüs seferlerinde aksaklık yaşanmadı.
21 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'deki Fransız okullarının hukuki statüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, Türk çocuklarının sadece Türkler tarafından kurulmuş okullara veya resmi devlet okullarına devam edebileceğini belirtti. Fransa ile süregelen anlaşmazlık, Fransız büyükelçiliğinin velilere gönderdiği bilgilendirme yazısıyla su yüzüne çıkmıştı. Bakanlık, Fransız okullarında Türk dili ve kültürü derslerinin okutulmasına karar verdi ve yeni Türk öğrenci kaydını durdurdu.
21 Eylül 2024

Şırnak'ın Kaymakamçeşme köyünde üzüm hasadı yapan Acet, Erdoğan ve Beldek aileleri, sağanak yağıştan korunmak için bir ağacın altına sığındı. Ancak ağacın yanına yıldırım düşmesi sonucu üçü ağır olmak üzere sekiz kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Lale ve Leyla Erdoğan ile Ramazan Acet'in sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi.
21 Eylül 2024

İtalya'nın kuzeyindeki Emilia-Romagna ve doğusundaki Marche Bölgeleri, aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketine uğradı. Giorgia Meloni liderliğindeki hükümet, bu bölgeler için olağanüstü hal ilan etti ve 20 milyon avroluk kaynak tahsis etti. Selden en çok etkilenen şehirler arasında Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ferrara, Ravenna, Forli, Cesena ve Rimini bulunuyor. Sel felaketi nedeniyle 2.500 kişi evlerinden tahliye edildi.
21 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce yaptığı basın toplantısında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye hazır olduklarını belirtti. Erdoğan, Suriye'deki gerilimin sona ermesi ve istikrarın sağlanması için Türkiye ve Suriye'nin birlikte adımlar atması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Lübnan'a yönelik siber saldırılarını eleştirerek, bu saldırıların devlet terörü olduğunu ifade etti. Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bu konuları gündeme getireceğini söyledi.
21 Eylül 2024
İşaretlediklerim