Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) hesaplamalarına göre, Türkiye'de 10 kadından yedisinin herhangi bir geliri bulunmuyor. KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yoksulluk ve yaşam koşulları istatistiklerine göre yoksulluk oranının 2023'te yüzde 13,9 olduğunu belirtti. Bezircioğlu, çalışma yaşındaki kadın nüfusunun sadece yüzde 35,8'inin iş gücünde olduğunu ve kadınların yüzde 65'inin herhangi bir geliri olmadığını vurguladı.
25 Eylül 2024

Çiftlik Bank davasında savcı, 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın için toplam 88 bin 302'şer yıl hapis cezası talep etti. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar SEGBİS aracılığıyla katıldı. Savcı, Aydın kardeşlerin bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık, suç örgütü kurma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar hakkında da çeşitli hapis cezaları talep edildi ve bazıları tutuklandı.
25 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79'uncu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta yatırımcılarla bir araya geldi. Şimşek, Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley gibi önde gelen yatırım bankalarının üst yönetimiyle görüştü ve Türkiye'de yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin 2024-2028 arasında Uluslararası Finans Kurumu'ndan (IFC) 9 milyar dolar finansman sağlamasının beklendiğini ifade etti.
25 Eylül 2024

NASA'nın yayınladığı görüntüler, Sahra Çölü'nün bazı bölgelerinin normalden çok daha yeşil olduğunu gösterdi. Bu durum, Atlantik'teki kasırga sezonunun beklenenden daha ılımlı geçmesi ve Afrika kıyılarındaki fırtınaların kuzeye kaymasıyla ilişkilendirildi. Bilim insanları, yağış bölgesinin kuzeye kaymasını küresel ısınmanın etkilerine bağlıyor. Yeşillikteki en büyük artış Nijerya, Sudan, Etiyopya ve genel olarak Kuzey-Orta Afrika'da görülürken, güneyde Kamerun, Gine ve Gana gibi ülkelerde düşüş gözlendi.
25 Eylül 2024

NASA'nın Perseverance keşif aracı, Mars yüzeyinde siyah-beyaz çizgili ilginç bir kaya keşfetti. 'Freya Castle' adı verilen bu kaya, 20 santimetre çapında olup belirgin siyah ve beyaz çizgileriyle dikkat çekiyor. Bilim insanları, kayanın magmatik veya metamorfik süreçlerin sonucunda oluşmuş olabileceğini ve bölgeye başka bir yerden gelmiş olabileceğini düşünüyor. NASA, kayanın kaynağını bulmak için daha detaylı incelemeler yapmayı planlıyor.
25 Eylül 2024

İspanya'nın Malaga kentinde, üstsüz dolaşan turistlerin yerel halkı rahatsız etmesi üzerine yeni bir yönetmelik çıkarıldı. Bu yönetmelik kapsamında, kamusal alanda iç çamaşırıyla gezenlere 750 avroya kadar para cezası kesilecek. Yerel meclis ayrıca, turistlere uygun davranışları hatırlatmak için İngilizce ve İspanyolca poster kampanyası başlattı. Bu önlemler, aşırı turizmin yarattığı rahatsızlıkları azaltmayı hedefliyor.
25 Eylül 2024

25 Eylül 2024 tarihinde gram altın 2.913,172 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.654,91 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanıyor.
25 Eylül 2024

Grip sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, gripten korunmanın en etkili yolunun aşı olduğu vurgulanıyor. Grip virüsünün yapısının kolayca değişebilmesi, her yıl yeni bir aşı gereksinimini doğuruyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Badur, grip aşısının zamanında yapılmasının önemine dikkat çekiyor ve grip aşısının güvenli ve etkili olduğunu belirtiyor. Ayrıca, aşı karşıtlığı ve tereddütlerinin artması, grip aşısının yaygınlaşmasını engelliyor.
25 Eylül 2024
İşaretlediklerim