Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar/TL 27,76 seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Merkez Bankası'nın seçimlere kadar yaptığı arka kapı satışları ve piyasa dışı düzenlemelerle baskılanan döviz kurları, 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakıldı. Seçimden önce 20'nin altında olan dolar/TL, bir hafta sonra 23'ü aştı. Avro/TL de benzer bir artış gösterdi.
6 Ekim 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil fiyatlarının yüzde 15 oranında düştüğünü ifade etti. Bakan Bolat, otomotiv sektöründeki çalkantılı sürecin büyük ölçüde sona erdiğini, stokların ortadan kalktığını ve araç teslimlerinin hızlandığını belirtti. Ayrıca, sıfır araçlarda yüzde 10-15 civarında kampanyaların başladığını da ekledi.
5 Ekim 2023

Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. 4 Ekim 2023'te Dolar/TL 27,57, Avro/TL ise 28,997 seviyesinden işlem görüyor. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçimden önce 20'nin altında seyreden Dolar/TL, bir hafta sonra 23'ü aşmıştı. Aynı şekilde 28 Mayıs'tan önce 21,5'in altında olan Avro/TL, seçimden yaklaşık bir hafta sonra 25'i geçmişti.
5 Ekim 2023

Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar/TL 27,546, avro/TL 28,834 seviyesinden işlem görüyor. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçimden önce 20’nin altında seyreden dolar/TL, bir hafta sonra 23’ü aşmıştı. Aynı şekilde 28 Mayıs’tan önce 21,5’in altında olan avro/TL, seçimden yaklaşık bir hafta sonra 25’i geçmişti.
4 Ekim 2023

Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürüyor. Dolar/TL 27,524, avro/TL 28,865 seviyesinden işlem görüyor. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçimden önce 20'nin altında seyreden dolar/TL, bir hafta sonra 23'ü aşmıştı. Aynı şekilde 28 Mayıs'tan önce 21,5'in altında olan avro/TL, seçimden yaklaşık bir hafta sonra 25'i geçmişti.
3 Ekim 2023

Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürüyor. Dolar/TL 27,467 ve avro/TL 29,006 seviyesinden işlem görüyor. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçimden önce 20'nin altında seyreden dolar/TL, bir hafta sonra 23'ü aşmıştı. Aynı şekilde 28 Mayıs'tan önce 21,5'in altında olan avro/TL, seçimden yaklaşık bir hafta sonra 25'i geçmişti.
2 Ekim 2023

Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürüyor. Dolar/TL 27,46, avro/TL 29,05 seviyesinden işlem görüyor. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçimden önce 20'nin altında seyreden dolar/TL, bir hafta sonra 23'ü aşmıştı. Aynı şekilde 28 Mayıs'tan önce 21,5'in altında olan avro/TL, seçimden yaklaşık bir hafta sonra 25'i geçmişti.
29 Eylül 2023

Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürüyor. Dolar/TL 27,36, avro/TL 28,79 seviyesinden işlem görüyor. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçim öncesi döneme kıyasla yükseliş gösterdi. Dolar/TL seçim öncesi 20'nin altında seyrederken, seçimden bir hafta sonra 23'ü aştı. Avro/TL ise seçim öncesi 21,5'in altında iken, seçimden bir hafta sonra 25'i geçti.
28 Eylül 2023

Bank of America, Türk Lirası'nın 2023 yılının son çeyreğinde dolar karşısında 30 değerini göreceğini tahmin etti. Bu tahmin, dolar/TL ve avro/TL'nin son dönemde artışını sürdürdüğü bir dönemde geldi. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçimden önce 20'nin altında seyreden dolar/TL'nin bir hafta sonra 23'ü aşmasına ve daha sonra 25'in üzerine çıkmasına neden oldu.
27 Eylül 2023

CHP'nin Afyonkarahisar'daki kongresinde yaşanan tartışma sonrası, Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ın disipline sevk edilmesini talep etti. Köksal, kongrede Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile tartışmış ve baygınlık geçirmişti. Parti kaynaklarına göre, Köksal'ın istifa etmeyi düşünmediği ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun görev değişikliği için güven oylaması yapmayı planladığı belirtiliyor.
23 Eylül 2023

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü, her iş günü 12:15-12:30 arasında kampüs meydanında düzenlenen ve 'akademik nöbet' adı verilen sessiz protesto eylemine katılan 13 akademisyen hakkında disiplin soruşturması başlattı. Rektörlük, eylemlerin 'kanuna aykırı' ve 'üniversite işleyişini bozucu nitelikte' olduğunu iddia ediyor. Ancak, öğretim üyeleri, eylemlerin üniversite işleyişini bozucu nitelikte olmadığını ve herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığını belirtiyorlar. Ayrıca, akademisyenler, bu barışçıl duruşun Anayasanın güvence altına aldığı ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyorlar.
2 Eylül 2023

Faizin 7,5 puan artırılarak yüzde 25’e çekilmesinden sonra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gibi Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan da 'kararlılık' mesajı geldi. Erkan, 2024 yılında dezenflasyonun sürdürülebilir şekilde başlamasını sağlayacak zemini oluşturmak için Enflasyon Raporu toplantısında kamuoyuyla paylaştıkları yol haritasını kademeli ve kararlı adımlarla uygulamaya devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'de altın ithalatında son dönemde dikkat çekici artışlar yaşandığı ve bu durumun cari açık üzerinde de etkili olduğu belirtildi.
28 Ağustos 2023

Merkez Bankası'nın 750 baz puanlık faiz artışının ardından, ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan, yıl sonu için politika faizi ve enflasyon tahminlerini 5'er puan artırdı. Kurum Ekonomisti Fatih Akçelik, yıl sonuna kadar her toplantıda 250'şer baz puan faiz artırımı beklediklerini belirtti. Ayrıca, JPMorgan yıl sonu enflasyon beklentisini de yüzde 57'den yüzde 62'ye yükseltti.
25 Ağustos 2023

Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzaladığı anlaşmaların ardından ülkeye sıcak para girişi bekleniyor. Bu durum, Merkez Bankası'nın faiz kararını etkileyebilir. Bazı ekonomistler, bu beklenti ışığında Merkez Bankası'nın faizi yüzde 20'nin altında tutabileceğini öngörüyor. Ancak, anlaşmanın ayrıntıları ve takvimi henüz belli değil. Anlaşmaların toplam değeri 50,7 milyar dolar olarak duyurulmuştu.
20 Temmuz 2023

Fenerbahçe Kulübü'nün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, kulüp başkanı Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri tarafından tepki gösterildi. 'Söylesene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe' ve 'Taraftar istifa' şeklinde tezahüratlar yapıldı. Koç'un 'Biz başarısızlığı isteyerek mi yapıyoruz' sorusuna 'Evet' yanıtı gelince gerginlik arttı ve toplantıya ara verildi.
17 Haziran 2023

Avrupa Birliği, üye ülkeler arasında yıllardır süregelen tartışmaların ardından ortak göç ve iltica kuralları konusunda anlaşma sağladı. İsveç Göç Bakanı Maria Malmer Stenergard ve AB Komisyonu üyesi Ylva Johansson, sığınmacıların dağıtımında 'sorumluluk' ve 'dayanışma' arasında bir denge kurulduğunu belirtti. Sığınmacıları kabul etmeyen ülkeler, her sığınmacı için ev sahipliği yapan ülkelere 20 bin avro ödeme yapacak. Anlaşma, sığınma başvurularının hızlı değerlendirilmesini ve nitelikli olmayanların geri gönderilmesini kolaylaştıracak. Polonya ve Macaristan hariç diğer üye ülkeler anlaşmayı destekledi.
9 Haziran 2023

Gezi Parkı davasında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamasıyla 18 yıl hapse mahkum edilen mimar Mücella Yapıcı için yakınları, cezaevinde olduğu için birlikte kutlayamadıkları doğum gününü Maçka Parkı'nda anarak bir mesaj gönderdiler. Yapıcı ve diğer sanıkların yargılandığı dava sürecinde birçok tartışmalı gelişme yaşandı. Yargılamalar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları ve Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde eleştirilere konu oldu.
2 Mayıs 2023

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Antalya Kepez teşkilatı, bazı üyelerinin istifa edeceğini duyuracakları basın toplantısına gazetecileri davet ederken, katılımları karşılığında nakit ödeme yapılacağını belirtmiş. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, bu teklifi gazeteciliğe yönelik 'pervasız ve terbiyesiz bir saldırı' olarak nitelendirmiş ve kınama mesajı yayınlamış. Ödeme tarifesine göre, yerel gazetelere 1500, yerel televizyon kanallarına 2500, ulusal medya temsilcilerine ise 5000 lira ödeme yapılacağı belirtilmiş.
11 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağını bildirdi. Bu açıklama, seçimlerin yaklaşması ve iktidarın kamuoyu araştırmalarında güç kaybettiği bir dönemde geldi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise daha önce enflasyon düşüş eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden değerlendirme yapılmasına gerek olmayabileceğini ifade etmişti.
29 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Genişletilmiş İstanbul İl Divanı Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ittifak içinde hareket edeceklerini ve dış politikada da iç politikada da birlikte davranacaklarını belirtti. Karamollaoğlu, seçimlerin sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçileceğini neredeyse garanti gibi gördüğünü ifade etti. Ayrıca, geçmişte CHP'nin icraatlarından dolayı eleştirilere maruz kaldıklarını ancak bu durumun Kılıçdaroğlu için geçerli olmadığını dile getirdi.
26 Mart 2023
İşaretlediklerim