Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemleri sırasında Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde bira içildiği iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım, CHP'den milletvekili aday adayı oldu. Yıldırım, iddiaları yalanladıktan sonra İstanbul Başakşehir'e bağlı bir köye tayin edilmiş ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın atamasına itiraz ederek dava açmıştı. Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz tedavisi gören ve böbrek nakli bekleyen Yıldırım'a nakil 2022 yılında gerçekleşmiş, bu süreçte CHP lideri Kılıçdaroğlu ve diğer CHP yetkilileri tarafından ziyaret edilmişti.
23 Mart 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, Ramazan ayının ülkeye ve tüm insanlığa huzur, bereket ve barış getirmesini temenni etti. Ayrıca yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörünün artmasını ve yapılan ibadetlerin kabul olmasını diledi. Dualarının depremzede vatandaşlar için olduğunu belirtti.
23 Mart 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 21 yaşındaki S.A. isimli genç, evinde oynadığı tabancanın ateş alması sonucu annesi 43 yaşındaki Aysel A'yı başından vurdu. Ağır yaralanan kadın, hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, olay yerinden kaçan S.A.'yı bulmak için çalışma başlattı.
22 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz programında yaptığı konuşmada, AKP-MHP iktidarını eleştirdi ve Nevruz'un değişim ve direniş ruhunu vurgulayarak iktidara 'elveda' dedi. Sancar, büyük depremin felakete dönüşmesinden iktidarı sorumlu tuttu ve yeni bir yaşam inşa etme iradesinden bahsetti. Ayrıca, Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk de Kürt halkına seslenerek, demokratik cumhuriyetin inşası ve Öcalan'ın özgürleşmesi için mücadele çağrısında bulundu.
21 Mart 2023

Hakkari İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar ve yardımcıları, 19 Mart'ta HDP Hakkari İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarına katıldı. Pınar, kutlamalarda çocuklarla sohbet edip onlara pamuk şeker dağıttı ve bu davranışı hem alanda hem de sosyal medyada beğeni topladı. Ayrıca çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
21 Mart 2023

İstanbul Valiliği, HDP'nin İstanbul'daki Nevruz kutlamasında düzenlenen etkinlikte yasadışı pankart ve flama sokmaya çalışma ve yasadışı slogan atma gerekçesiyle 224 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Olay, Fatih ilçesindeki Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleşti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, incelemenin devam ettiği belirtildi.
19 Mart 2023

14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla hekimler ve sağlık çalışanları, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden meslektaşları ve diğer kurbanlar anısına sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte, depremde yaşamını yitirenlerin isimleri taşındı ve sağlık kurumlarının depreme hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı. TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, depremdeki ölümlerin yapısal sorunlar ve yönetim hataları nedeniyle önlenebilir olduğunu belirtti. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan, İstanbul'daki sağlık kurumlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi çağrısında bulundu.
19 Mart 2023

6 Şubat'ta yaşanan ve 11 şehirde yıkıma yol açan depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da, depremin 40. gününde halk bir araya geldi. Resmi verilere göre depremlerde 48 bin 488 kişi hayatını kaybetti. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirildiği bu süreçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'helallik' istemesine rağmen halkın öfkesi dinmedi. Hataylılar, Samandağ'da düzenlenen yürüyüşte kaybettikleri kişileri andı ve 'Hakkımızı helal etmiyoruz' sloganları attı.
18 Mart 2023

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, Fenerbahçe Mahallesi'nde sokakta beslenen yaklaşık 34 kedinin ölü bulunması ve bazı ev kedilerinin kaybolması sonucu polis tarafından soruşturma başlatıldı. İlçe tarım müdürlüğü ekipleri ölen kedilerden numune alarak laboratuvara gönderdi. Yaralı bir kedi tedavi altına alındı. Mahalle sakinlerinden Çağla Göksu, evindeki kedisi de dahil olmak üzere birçok kedinin kaybolduğunu ve ölü kediler bulduğunu belirtti.
18 Mart 2023

Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde toplam 18 kişi hayatını kaybetti. Adıyaman'da iki kişi, bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu ölürken, Şanlıurfa'da sel nedeniyle 16 kişi yaşamını yitirdi. Kayıp dört kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
17 Mart 2023

14 Mart'ta gerçekleşen bir lise futbol maçında Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencilerine Nazi selamı verdiği iddia edildi. Üsküdar Amerikan Lisesi bu iddialara karşılık sadece bir öğrencinin selamı verdiğini savundu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı ve Üsküdar Amerikan Lisesi de kendi içinde bir araştırma komisyonu kurulacağını açıkladı. Nazi selamı, Hitler'e itaati simgeleyen ve birçok ülkede suç olarak kabul edilen bir selam şeklidir.
17 Mart 2023

Kahramanmaraş'taki deprem sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması ve Ümraniye belediyesine vergi avantajı sağlaması gibi iddialar üzerine HDP tarafından TBMM'ye Kızılay'ın amaç dışı faaliyetlerinin araştırılması için önerge verildi. Ancak bu önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Kızılay'ın holdingleştiğini ve insani kuruluş olmaktan çıktığını iddia etti.
17 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya'daki depremzedeleri ziyareti sırasında bir protesto yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, protestoyu gerçekleştiren kişinin MÜSİAD'ın Malatya şube eski başkanı ve AKP'den eski belediye meclis üyesi Hüseyin Kalan olduğunu belirtti. Özel, Kalan'ın kendisini depremzede gibi göstererek Kılıçdaroğlu'nu protesto ettiğini ve foyasının ortaya çıkınca Saadet Partililere yönelik eleştirilerde bulunduğunu ifade etti.
16 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden KKTC'li öğrencilerin aileleriyle görüşmek üzere KKTC'ye gitti. Kılıçdaroğlu, ziyaret öncesinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, öğrencilerin ölümünü 'cinayet' olarak nitelendirdi ve 'yavru vatanın çığlığına sessiz kalınmayacağını' belirtti. İsias Otel'de kalan Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerinin de aralarında bulunduğu kişilerin ölümüyle ilgili soruşturmada gizlilik iddiaları ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bu iddiaları yalanlaması da haberde yer aldı.
16 Mart 2023

Şanlıurfa'da, 6 Şubat depremleri ve ardından yaşanan şiddetli sağanak yağışlar sonucu oluşan olumsuz koşullar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, vatandaşlar tarafından protesto edildi. Beyazgül, sağanak etkilenen sokaklarda incelemeler yaparken yuhalanarak protesto edilmiş ve polis ile zabıta ekiplerinin yardımıyla olay yerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Protesto sırasında vatandaşların sert tepkileri ve bağırışları duyulmuştur.
15 Mart 2023

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin, liselerarası bir futbol maçında Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencilerine Nazi selamı verdiği iddia edildi. İddia, sosyal medyada gündem olunca Türk Yahudi Toplumu konuyu takip ettiğini ve gerekli girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Üsküdar Amerikan Lisesi ise olayın sadece bir öğrenci tarafından gerçekleştirildiğini savunarak her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını belirtti ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencileri konu hakkında yorum yapmazken, veliler Nazi selamını doğruladı.
15 Mart 2023

İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi'nde öğrenciler, müdür Ali Fuat Güney tarafından geleneksel yatılı-gündüzlü maçı oynamaları engellendi. Öğrenciler, müdürün tehditler savurarak maçı oynamalarını engellediğini ve okuldan atmakla tehdit ettiğini belirtti. Okulun daha önce de öğrenci eylemleri ve festival iptalleriyle gündeme geldiği, pandemi sürecinde ise öğrenci ve velilerin itirazlarına rağmen okulun yenileme gerekçesiyle taşındığı ifade edildi.
14 Mart 2023

Eski milli futbolcu ve Hatayspor Antrenör Yardımcısı Gökhan Zan, Halk TV'de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın kendisine deprem yardımı konusunda destek sözü verdiğini ancak gereken yardımın yapılmadığını belirtti. Zan, bekledikleri kepçe ve vinç gibi ekipmanların gelmediğini, insanların hala çadır ihtiyacı içinde olduğunu ve yardımların koordineli bir şekilde dağıtılmasının önemine değindi.
14 Mart 2023

Trans kadın ve sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci, Konya'da bir güzellik merkezinin açılışında linç girişimine uğradı. Açılış yapılacak yerin önünde toplanan bir grup tarafından 'Konya'dan defol' sloganları atıldı ve polis müdahalesi sonucu salon kapatıldı. Ciğerci, yaşananlara Instagram hesabından yaptığı videolu paylaşımla yanıt vererek, kendisinin tek derdinin kadınlara istihdam sağlamak olduğunu ve bu hafta 70 kadına iş sağlayacağını belirtti.
13 Mart 2023

6 Şubat 2023'te Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen ve 11 şehirde büyük yıkıma neden olan depremler sonucunda ölenlerin sayısı 48 bin 448'e ulaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ölenler arasında 6 bin 660 yabancı uyruklu kişinin bulunduğunu belirtti. Enkazdan çıkarılan cesetler ve hastanelerden gelen ölüm haberleriyle can kaybı sayısı artmaya devam ediyor.
13 Mart 2023
İşaretlediklerim