Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Yerel Yönetimler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kayseri'de yaşanan olayların muhalefetin zehirli söylemlerinden kaynaklandığını belirtti. Erdoğan, muhalefetin seçim sonrası vaatlerini unuttuğunu ve belediyelerin LGBT bayrakları dışında bir icraat yapmadığını iddia etti. Kayseri'de bir çocuğun taciz edilmesi üzerine halkın sokağa dökülmesi ve Suriyelilere ait ev, araç ve işyerlerinin yakılması olayları sonrasında, valilik şüphelinin gözaltına alındığını ve çocuğun korumaya alındığını duyurdu. Kayseri başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
1 Temmuz 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde beş yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından kentte toplanan kalabalık, araçları ters çevirip yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini yaktı. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarıyla müdahale etti. Kayseri Valiliği, çocuğun koruma altına alındığını ve olayın titizlikle takip edildiğini duyurdu.
1 Temmuz 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen vatandaşlara yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerden altısı bugün serbest bırakıldı. İstanbul'da Saraçhane'de polis ile göstericiler arasında çıkan arbedede 217 kişi gözaltına alınmıştı. Daha sonra 182'si serbest bırakılmış ve 52 kişi tutuklanmıştı. Yapılan itirazlar sonucunda altı kişi serbest bırakıldı ve davanın ilk duruşması 17 Temmuz'da yapılacak.
21 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adalar'a getirdiği minibüsleri istemeyen vatandaşlar, protesto gösterileri düzenledi. Polis, eylemcilere müdahale ederek, sorumluluğun belediyede olduğunu belirtti. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararlarına göre Adalar'da motorlu taşıt trafiği kısıtlı olmalı. Avukat İrem Berksoy, İETT'nin yasadışı olarak araçları Adalar'a getirdiğini ve Adalıların hukuki haklarını savunmaya devam ettiğini belirtti.
17 Haziran 2024
İşaretlediklerim