Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ağustos ayında en fazla fiyat artışı üniversite eğitiminde gerçekleşti ve bu artış yüzde 43,20 olarak kaydedildi. Üniversite eğitimini, hava yoluyla yolcu taşımacılığı ve şans oyunları izledi. Aynı dönemde şehir gazı ve doğalgaz, demir yolu ile şehir içi yolcu taşımacılığı ve çay gibi ürünlerde de önemli fiyat artışları yaşandı. Öte yandan, taze meyve fiyatlarında yüzde 13,54 oranında bir düşüş görüldü.
3 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. TÜİK'e göre, TÜFE ağustos ayında yüzde 2,47 artarken, yıllık bazda enflasyon yüzde 51,97 olarak gerçekleşti. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu ENAG ise aylık enflasyonu yüzde 3,47, yıllık enflasyonu ise yüzde 90,35 olarak hesapladı. Bu farklılık, enflasyon hesaplamalarında kullanılan yöntemlerin ve verilerin çeşitliliğini ortaya koyuyor.
3 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı büyüme verilerini değerlendirerek, kırılganlıkların önemli ölçüde azaldığını ve zorlu bir dönemin geride bırakıldığını belirtti. TÜİK verilerine göre, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,5 büyüdü. Şimşek, büyümede dengelenme başladığını, cari açığın daraldığını, risk priminin azaldığını ve dış kaynak girişlerinin arttığını ifade etti. Ayrıca, işsizlik oranının yüzde 8,8 ile yatay seyrettiği ve istihdamın bir önceki çeyreğe göre 205 bin kişi arttığı belirtildi.
2 Eylül 2024
İşaretlediklerim