Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 'Selam Butik' isimli işletmenin 'Şehit kokusu' gibi ürünler satması üzerine resen inceleme başlatıldığını duyurdu. İnceleme kapsamında, işletmenin reklamları 3 ay süreyle durduruldu ve 550.059 TL idari para cezası uygulanabileceği belirtildi. Ayrıca, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimde, işletmeye 52.800 TL idari para cezası verildi. İnceleme, sosyal medya ve internet sitelerinde yer alan haberler üzerine başlatıldı.
27 Eylül 2024

Reklam Kurulu, yılın ilk dokuz ayında aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalar nedeniyle firmalara toplam 187 milyon 456 bin 473 lira idari para cezası verdi. Eylül ayındaki toplantıda, 144 dosyadan 118'inin mevzuata aykırı olduğu tespit edilerek 22 milyon 414 bin 861 lira ceza uygulandı. Karanlık ticari tasarımlar olarak bilinen ve tüketicileri manipüle eden uygulamalar da ele alındı. Bu tür uygulamalarda bulunan firmalara idari yaptırım uygulanmasına karar verildi.
23 Eylül 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris ve JTİ’nin ardından BAT sigara grubuna da zam yapıldığını duyurdu. Dündar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, grubun zamlı yeni fiyatlarını açıkladı. Bu zam, sigara tüketicilerini ve tekel bayilerini doğrudan etkileyen bir gelişme olarak öne çıkıyor.
6 Eylül 2024

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ağustos ayında üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 370,4 ile limonda görüldüğünü açıkladı. Bayraktar, tarladan alınan ürünlerin markette çok daha pahalıya satılmasının hem tüketiciyi hem de üreticiyi mağdur ettiğini belirtti. Ayrıca, meyve suyu firmalarının üreticiden ucuz fiyata aldığı şeftaliyi işleyip depolayarak daha yüksek fiyattan sattığını ifade etti ve bakanlığın devreye girerek taban fiyat belirlemesi gerektiğini vurguladı.
4 Eylül 2024
İşaretlediklerim