Türk lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar/TL kuru 34,2887, avro/TL kuru ise 37,4921 seviyesinden işlem görüyor. Seçim öncesinde daha düşük seviyelerde olan döviz kurları, Merkez Bankası'nın faiz kararlarının ardından yükseliş trendine girdi. Döviz kurlarındaki bu artış, liranın değer kaybının sürdüğünü gösteriyor.
11 Ekim 2024

New York Belediye Başkanı Eric Adams, Türkiye bağlantılı rüşvet ve yasa dışı bağış suçlamalarıyla karşı karşıya. Bu suçlamalar nedeniyle Adams'ın yönetiminden üst düzey yedi kişi istifa etti. New York Emniyet Müdürü Tom Donlon'ın da istifa etmeye hazırlandığı iddia ediliyor. Adams, bu istifaların federal soruşturmalarla bağlantısı olmadığını savunuyor ve belediye başkanlığına tekrar aday olacağını belirtiyor.
11 Ekim 2024

Eczacı odaları, özellikle kronik hastalıklarda kullanılan ithal ilaçların bulunamaması nedeniyle ilaç erişiminin zorlaştığını belirtti. Açıklamada, Gayri Safi Milli Hasıla'dan sağlığa ve ilaca ayrılan payların azalmasının bu sorunun ana nedeni olduğu vurgulandı. Ayrıca, ilaç fiyatlarındaki artış ve yeni ilaçların Türkiye'de kullanılamaması gibi sorunlar da dile getirildi. Eczacı odaları, kamu politikalarının ilaç finansmanı ve fiyatlandırması konusunda yetersiz kaldığını ifade etti.
11 Ekim 2024

İsrail saldırılarının sürdüğü Lübnan'dan tahliye edilen 588 Türk vatandaşı, TCG Bayraktar gemisiyle Mersin Limanı'na ulaştı. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları tarafından koordine edilen tahliye operasyonunda, toplamda 966 kişi Türkiye'ye getirildi. Tahliye işlemleri sırasında yabancı ülke vatandaşlarına öncelik tanındığı iddiaları bakanlık tarafından yalanlandı. TCG Sancaktar gemisinin de ilerleyen saatlerde Mersin'e ulaşması bekleniyor.
10 Ekim 2024

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saray ile normalleşme sürecine karşı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamayan bir yönetimle normalleşmenin mümkün olmadığını savundu. Ayrıca, CHP'nin devleti kuran parti olarak mücadeleye devam etmesi gerektiğini vurguladı ve erken seçim çağrısında bulundu.
10 Ekim 2024

Avrupa Parlamentosu, gazeteci Bülent Mumay'a bir ihale usulsüzlüğü iddiası haberi nedeniyle verilen 20 aylık hapis cezasını kınadı. Mumay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP dönemindeki fazla ihale ödemelerini durdurduğunu ve bir şirketin belediyenin banka hesabına haciz koydurduğunu haberleştirmişti. Bu haberler nedeniyle Mumay'a kimlik bilgilerini yaymak suçlamasıyla ceza verilmişti. Avrupa Parlamentosu'nun tepkisine karşın Türkiye'deki meslek örgütlerinin sessiz kalması, Mumay tarafından eleştirildi.
10 Ekim 2024

Dünya Görme Günü'nde, çocuklarda artan ekran kullanımı nedeniyle miyopi vakalarının arttığına dikkat çekildi. Göz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Yusuf Durlu, çocukların ev dışında oyun oynamasının miyopi ilerlemesini yavaşlatabileceğini belirtti. Güneş ışığı ve dopamin artışının miyopi üzerindeki olumlu etkileri vurgulandı. Ayrıca, göz hastalıklarının tedavisinde erken tanının önemi ve biyonik göz gibi teknolojik gelişmelerin durumu ele alındı.
10 Ekim 2024

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), medya kuruluşlarını uyararak, yayın ihlallerine karşı aktif denetim süreçlerinin başlayacağını ve ihlallerde en ağır cezaların uygulanacağını duyurdu. RTÜK, medyanın reyting uğruna sorumsuz yayın politikaları izleyemeyeceğini ve şiddet olaylarının çocukların izleyebileceği saatlerde yayınlanamayacağını belirtti. Ayrıca, gündüz kuşağı programlarının geleneksel aile yapısını zedeleyici içeriklere yer vermemesi gerektiği vurgulandı. RTÜK, 6112 sayılı Kanun çerçevesinde yayıncılık ilkelerini ihlal edenlerle mücadeleye devam edeceğini açıkladı.
10 Ekim 2024

Gazeteci Can Ataklı, bir YouTube yayınında yaptığı açıklamalar nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi, Ataklı'nın cezasını sanığın geleceği üzerindeki etkisini dikkate alarak 10 aya indirip erteledi ve bir yıl denetim altında tutulmasına karar verdi. Duruşmaya Ataklı katılmazken, avukatı Rabia Bayram müvekkilinin beraatini talep etti ancak mahkeme bu talebi reddetti.
10 Ekim 2024

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye ekonomisinin zorlu bir dönemi geride bıraktığını ve parlak bir geleceğe doğru ilerlediğini belirtti. Sabancı, nitelikli insan kaynağı ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılıklarının Sabancı'nın geleceği için önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin potansiyeline olan güvenlerinin arttığını ve enflasyonun ekonomi yönetimi tarafından birincil öncelik olarak ele alınmasından memnun olduklarını ifade etti.
10 Ekim 2024

Tuğgeneral Bilal Çokay, makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddiaları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayırma cezası alarak rütbesi geri alındı. Olay, gazeteci Barış Terkoğlu tarafından gündeme getirilmiş ve Çokay, Ankara'da gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, insan kaçakçılığı iddiasını doğrulamış ve Çokay hakkında inceleme başlatmıştı. Yüksek Disiplin Kurulu, Çokay'a TSK'dan ayırma cezası vererek rütbesini geri aldı.
10 Ekim 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre, sanayi üretimi ağustosta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 azaldı. Sanayinin alt sektörlerinde madencilik ve taş ocakçılığı ile imalat sanayi sektörleri yüzde 5,4 oranında düşüş gösterdi. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü ise yüzde 1,6 oranında artış kaydetti.
10 Ekim 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50'si dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre yoksulluk oranının 2023 yılında 0,9 puan azalarak yüzde 13,5'e düştüğünü açıkladı. Medyan gelirin yüzde 60'ı dikkate alınarak hesaplanan yoksulluk oranı ise 0,3 puan azalarak yüzde 21,3 oldu. TÜİK, gelir dağılımı ve yoksulluk oranlarıyla ilişkili bazı göstergelerde sapmalar meydana geldiğini ve bu nedenle düzeltilmiş bülten ve tabloların yeniden yayınlandığını belirtti. Çeşitli hane halkı türlerinde de yoksulluk oranlarında azalmalar gözlemlendi.
10 Ekim 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de işsizlik oranının ağustos ayında 0,3 puan azalarak yüzde 8,5'e düştüğünü açıkladı. Temmuz ayında işsizlik oranı 0,4 puan azalarak yüzde 8,8 olarak kaydedilmişti. Ağustos ayında işsiz sayısı 3 milyon 55 bin kişi olarak belirlendi. İstihdam oranı ise yüzde 49,7'ye yükseldi ve istihdam edilenlerin sayısı 78 bin kişi artarak 32 milyon 776 bin kişiye ulaştı.
10 Ekim 2024

Türk lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar/TL kuru 34,2501 seviyesine, avro/TL kuru ise 37,6042 seviyesine ulaştı. Seçim öncesinde daha düşük seviyelerde olan döviz kurları, Merkez Bankası'nın faiz kararlarının ardından yükseliş trendine girdi. Döviz kurlarındaki bu artış, liranın değer kaybının sürdüğünü gösteriyor.
10 Ekim 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar'a yaptığı resmi ziyarette Türkiye'nin ekonomik istikrar ve reform programını yatırımcılara tanıttı. Şimşek, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı ile görüşmeler yaptıktan sonra, Katarlı iş insanları ve yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye'nin yeni ekonomi politikalarını ve Orta Vadeli Program'daki hedefleri anlattı. Türkiye'nin doğrudan yatırımları artırma hedeflerine vurgu yapan Şimşek, ülkenin stratejik avantajlarını detaylandırdı ve Türkiye'nin uzun vadeli potansiyelini değerlendirdi. Ziyaretin ardından Şimşek, Kuveyt'e geçerek burada da benzer görüşmeler yapacak.
10 Ekim 2024

Eylem Tok, oğlunu bir kazadan sonra yurt dışına kaçırdığı için tutuklu bulunuyor. İstanbul'da meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybetmişti ve Tok'un oğlu kazanın sorumlusu olarak görülüyor. ABD'de görülen duruşmada, Tok'un tutukluluğunun devamına karar verildi. Savunma tarafı, Tok'un sabıka kaydının olmadığını ve suçunun iade gerektirmediğini savunurken, savcılık kaçma riski olduğunu belirtti.
10 Ekim 2024

S&P Global, Ortadoğu'da artan çatışmaların bölgenin kredibilitesi üzerinde önemli riskler oluşturduğunu belirtti. İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimin daha fazla ülkeyi çatışmaya sürükleyebileceği ve İran-İsrail geriliminin ekonomik ve güvenlik gerekçeleriyle sınırlı kalabileceği ifade edildi. Çatışmaların kredi derecelendirmeleri üzerindeki etkisinin İsrail ve Lübnan'la sınırlı olduğu, ancak bölgenin geri kalanı üzerinde daha geniş bir etki yaratabileceği öngörülüyor. Jeopolitik stresin enerji fiyatları, ticaret yolu güvenliği ve turizm gibi faktörler üzerinden bölge ülkelerini etkileyebileceği vurgulandı.
9 Ekim 2024

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in TİP'in oy oranını küçümseyen açıklamalarını eleştirdi. Özel, TİP'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te CHP grubu tarafından ayakta karşılanmasını eleştirmesi üzerine, TİP'in oy oranının düşük olduğunu ve geçmişte CHP'den gelen tepki oylarıyla bu oranı elde ettiğini belirtmişti. Erkan Baş, Özel'in bu sözlerinin 1 milyon yurttaşı küçümsediğini ve bu tür açıklamaların yakışıksız olduğunu ifade etti.
9 Ekim 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'teki grup toplantısı sonrası DEM Parti ile ilgili bir soruya A Haber muhabiri Rüya Akkuş'un cevap vermesini isteyerek yanıt verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti ile tokalaşmasının ardından yeni bir döneme girildiğini ve barışın sağlanması gerektiğini belirtmişti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise onurlu barış için müzakereye hazır olduklarını ifade etti. Erdoğan, Bahçeli'nin açıklamalarına destek vererek Kobani olayları konusunda samimi bir muhasebe yapılmasını istedi.
9 Ekim 2024
İşaretlediklerim