6 Aralık 2022'de TBMM'de çıkan kavgada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın yumruklu saldırısına uğramış ve yoğun bakıma kaldırılmıştı. Işık, olay sonrasında özür dilemeyeceğini belirtmiş, ancak üzgün olduğunu ifade etmişti. Son gelişme olarak Işık, AKP tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmedi.
10 Nisan 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisine yük olmamak için istifa ettiğini belirtti ve eleştirenlere sert ifadelerle yanıt verdi. Kendisine diğer partilerden teklif gelmediğini ve seçim sonrası durumu değerlendireceğini ifade etti. Ağıralioğlu, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP'ye yönelik eleştirilerinin ardından İYİ Parti'den ayrılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını duyurmasının ardından kendisiyle olan randevusunu iptal etmişti.
29 Mart 2023

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM'ye verdiği soru önergesiyle, deprem sonrası Hindistan'dan gelen ve İskenderun'da hastane kurarak hizmet veren yardım ekibinin, iddialara göre İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi tarafından baskı gördüğü ve erken ayrılmak zorunda kaldığı iddialarını gündeme getirdi. Şık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bu iddialarla ilgili soruşturma yapılıp yapılmayacağını ve benzer durumda olan başka gönüllü ekiplerin olup olmadığını sordu.
15 Mart 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde, kayyım rektörler Naci İnci ve Melih Bulu tarafından atanan kişilerin kadrolaşmaya devam ettiği belirtiliyor. AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın, üniversite genel sekreteri Hasan Fehmi Topal'a kendi kadrolarını işe alması yönünde baskı yaptığı iddia ediliyor. İşe alınanlar arasında İBB döneminde İSKİ'de çalışan iki personel ve Önder İmam Hatipliler Derneği'nden Murat İnkaya bulunuyor. İşe alımların sözlü sınavlarla yapıldığı ve bazı pozisyonlara deneyimsiz kişilerin getirildiği ifade ediliyor.
12 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, düzenlediği basın toplantısında, yeni seçim kanunuyla bir seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağını belirtti. Kadıgil, seçim tarihinin ve seçime hangi kanunla gidileceğinin Erdoğan tarafından belirlendiğini eleştirdi. Ayrıca, eğer yeni seçim kanunuyla seçim yapılacaksa, seçim takviminin en erken 7 Nisan'da başlaması gerektiğini ve Erdoğan'ın aday olabilmesi için TBMM'nin erken seçim kararı alması gerektiğini ifade etti.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim