Türkiye Futbol Federasyonu, bu akşam oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray maçının VAR hakemlerini açıkladı. Maçın VAR hakemi olarak Koray Gençerler seçildi. Yardımcı VAR hakemleri ise Emre Kargın, Aleks Taşçıoğlu ve Alper Çetin olarak belirlendi. Maçın orta hakemi Halil Umut Meler olacak.
3 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) lig maçlarının yayın hakları için düzenlediği ihale, Saran Medya ve beIN arasındaki rekabet sonucunda iptal edildi. TFF ve Kulüpler Birliği, ihale için yıllık en az 150 milyon avro talep ediyordu. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Saran Medya'nın 5 yıllık anlaşma talep ederek teklifini yıllık ortalama 150 milyon avroya yükselttiğini, ancak TFF'nin beIN'den karşı teklif beklediğini bildirdi. İhalenin iptal edilmesinin nedeni olarak, iki firmanın da TFF'nin 'Rakam artırın' talebine yanaşmaması gösterildi.
29 Şubat 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yaptığı belirtilen Vole platformuna lisans başvurusu yapması için 72 saat süre verdi. Bu süreç, futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik hakaret içeren sözleri ve sonrasında Vole kanalının özür dilemesiyle gündeme geldi. Trendyol, bu olayın ardından Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı. RTÜK, Vole'nin lisans başvurusu yapmaması durumunda erişim engeli için mahkeme süreçlerini başlatacağını açıkladı.
27 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa finalinin 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nda oynanacağını duyurdu. Bu nedenle, Süper Lig'in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan maçlar, 32'nci haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanacak. Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maç öncesinde yaşanan kriz nedeniyle iptal edilmiş ve Türkiye'de oynanması kararlaştırılmıştı.
22 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce duyurduğu üzere, Süper Lig'in 26'ncı haftasından itibaren VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Bu kapsamda, hakemlerin VAR monitörüne giderek incelediği pozisyonların görüntüleri ve hakemler arasındaki konuşmalar, federasyonun YouTube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden yayınlandı. İlk olarak altı maçın VAR kayıtları paylaşıldı ve bu uygulamanın şeffaflığı artırması bekleniyor.
21 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı öncesinde Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle sekiz kulübü zeminlerini 'ivedilikle' iyileştirmeleri konusunda uyardı. Uyarılan kulüpler arasında Sakaryaspor, Adanaspor, Gaziantep FK, Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Hatayspor ve Yeni Mersin İdman Yurdu bulunuyor. TFF, daha önce de Rizespor, Ankaragücü ve Kayserispor'a benzer uyarılarda bulunmuş ve iyileştirme yapılmaması halinde stadyumların müsabakalara kapatılabileceğini belirtmişti.
16 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig maçlarında kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine ait kayıtların paylaşılacağını duyurdu. Bu uygulama, ligin 26. haftasından itibaren başlayacak ve sadece maçın hakeminin VAR monitörüne gidip incelediği pozisyonlar için geçerli olacak. Paylaşımlar, haftanın tüm müsabakalarının tamamlanmasından bir gün sonra TFF'nin YouTube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden yapılacak.
16 Şubat 2024

Eski MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayından sonra ilk defa bir açıklama yaptı. Kendi eyleminden dolayı 16 gün cezaevinde kaldığını ve adli sürecin devam ettiğini belirtti. Türkiye'de futbolun marka değerinin düştüğünü ve bunun sorumlusunun Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, spor kulüpleri, basın ve futbolun diğer paydaşları olduğunu ifade etti. Ayrıca futbolun kurumsallaşması gerektiğini ve sorunların çözümü için bütün paydaşların sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
2 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riyad'da düzenlemeyi planladığı Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne itiraz etmesi sonucu iptal edildi. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı. İptal kararı sonrası sosyal medyada TFF'ye yönelik eleştiriler ve iki kulübe destek mesajları yayımlandı.
29 Aralık 2023

Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçına, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerinin yer aldığı pankart ve Atatürk tişörtü kullanımına izin verilmemesi sebebiyle çıkmama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın İstiklal Marşı ile başlayacağını ve dezenformasyona itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları sosyal medyada takımlarının maça çıkmaması yönünde tepki gösterdi.
29 Aralık 2023

Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor, Trabzonspor ile karşılaştı. Maçta Trabzonspor'un attığı ikinci gol VAR incelemesi sonrası verildi. İstanbulspor yönetimi, gol öncesinde faul olduğunu iddia ederek karara itiraz etti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada oyuncularını sahadan çekmek istedi, ancak oyuncular maça devam etmek istedi. Sonunda takım sahadan çekildi ve maç yarıda kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili kararı bekleniyor. Ayrıca, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın bir hakeme saldırısı ve sonrasında yaşananlar da makalede yer alıyor.
19 Aralık 2023

Türkiye Güreş Federasyonu, 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda hakeme saldıran Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü Erdoğan Karaali'yi görevden aldı. Saldırı sonrası Dünya Güreş Birliği Disiplin Kurulu, Karaali'ye iki ay men ve Türkiye Güreş Federasyonu'na para cezası verdi. Federasyon, 'sporda şiddet ve doping konularında sıfır tolerans' ilkesi çerçevesinde Karaali'nin görevine son verdi. Ayrıca, Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın da bir hakeme saldırısı sonucu tutuklandığı ve görevden alındığı belirtildi.
15 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda Koca ve iki kişi 'sporda şiddet' ve 'kamu görevlisini yaralama' suçlarından tutuklandı. Tutuklanan Koca, görevinden istifa ettiğini duyurdu ve özür diledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaşanan olaylar nedeniyle maçları süresiz erteledi ve hakemler maçlara çıkmama kararı aldı.
12 Aralık 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin eylemini kınadı. Saldırı sonrası TFF, tüm lig maçlarını süresiz erteledi ve hakemlerin maçlara çıkmama kararı alabileceği belirtildi. Bahçeli, Türk futbolunun şiddet ve illegal olaylarla anılmasının endişe verici olduğunu ifade ederek, TFF ve hakemlere sağduyu çağrısında bulundu. Saldırıya karışan Koca ve iki kişi tutuklandı.
12 Aralık 2023

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda Koca ve iki kişi tutuklandı. Bu olay, Koca'nın 11 gün önce Beşiktaş maçı öncesinde centilmenlik vurgusu yapmasının ardından gerçekleşti. Türkiye Futbol Federasyonu, yaşanan olaylar nedeniyle maçları süresiz erteledi ve hakemler derneği maçlara çıkmama çağrısında bulundu.
12 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Kartal'ın Pendikspor'la oynanan maçın ardından hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle disipline gönderildiği belirtildi. Ayrıca, Beşiktaş Kulübü yöneticisi Emre Kocadağ da Gaziantep FK maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
31 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin lira para cezası verdi. Cezanın sebebi, Timur'un bir programda yaptığı, 'sportmenliğe aykırı hareket' ve 'hakem ile diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar' olarak belirtildi. Timur, daha önce bir spor programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti.
26 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci hafta maçında İsviçre takımı Lugano'ya 3-2 yenilen Beşiktaş'ta maçın ardından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısından bir karar çıkmadı. Toplantı, taraftarların yoğun protestolarının ardından kulüp binasında gerçekleştirildi. Yaklaşık dört saat süren toplantının ardından siyah-beyazlı yönetim herhangi bir açıklama yapmadan stadı terk etti. Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin önce teknik direktör Şenol Güneş'le bir süre özel görüşme yaptığı, Güneş'in stattan ayrılmasının ardından Çebi ve yönetim kurulu üyelerinin bir toplantı daha gerçekleştirdiği öğrenildi.
6 Ekim 2023
İşaretlediklerim