Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14 ve 23'üncü haftalarında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Giresunspor, Kayserispor, Ankaragücü ve Konyaspor kulüplerini Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Beşiktaş ve Galatasaray 'çirkin ve kötü tezahürat' ile 'saha olayları', Giresunspor ve Konyaspor 'hakemlere toplu müdahale', Kayserispor 'hakemlere toplu müdahale' ve 'takım halinde sportmenliğe aykırı hareket', Trabzonspor ve Ankaragücü ise 'saha olayları' gerekçesiyle disipline gönderildi.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'hükümet istifa' sloganları atması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması yönündeki çağrısına ve Beşiktaş üyeliğinden istifasına tanık olundu. Birçok futbol kulübü siyasetin stadyumlarda yapılmaması gerektiğini savunurken, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, bu tür bir yaptırımın anayasaya ve spor hukukuna aykırı olduğunu, FIFA nezdinde soruşturma başlatılabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarında 'Hükümet istifa' sloganlarının atılmasını eleştirdi ve bu durumu depremzede vatandaşlara saygısızlık olarak değerlendirdi. Bahçeli, Türk futbolunun siyasileştirilmesi ve kutuplaşmaya sürüklenmesine karşı çıktı ve bu eylemleri 'zillet komplosu' olarak tanımladı. Ayrıca, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini ve bundan böyle Karagümrüklü olduğunu açıkladı.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin talebi ve FIFA'nın onayı ile 2022-2023 sezonu ikinci transfer ve tescil dönemini 5 Mart Pazar gününe kadar uzatma kararı aldı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında gelen talepler üzerine gerçekleşti. TFF'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, FIFA onayı ile transfer ve tescil döneminin uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.
19 Şubat 2023

FIFA Vakfı, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen ve 42 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan depremlerin ardından afetten etkilenenlere 1 milyon dolarlık acil insani yardım sağlayacağını duyurdu. Yardım, Türkiye Futbol Federasyonu ve Suriye Futbol Federasyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda, temel insani yardım malzemelerinin satın alınması, dağıtılması ve acil barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.
17 Şubat 2023

Beşiktaş, Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza ile sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshettiğini açıkladı. Josef de Souza, Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan ile anlaşmaya varmıştır. Beşiktaş Kulübü, Josef de Souza'ya 2020-2021 sezonunda kazanılan Süper Lig, Türkiye Kupası ve 2021 Süper Kupa şampiyonluklarındaki katkıları için teşekkür etti ve gelecek kariyerinde başarılar diledi.
17 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem felaketinden zarar gören ve çeşitli illerde merkezleri bulunan futbol kulüplerinin 2022-2023 sezonu için profesyonel liglerden çekilme taleplerini onayladı. Yönetim kurulu, ligden çekilen takımların kalan maçlarda hükmen mağlup sayılmasına ve rakip takımların 3-0 galip ilan edilmesine karar verdi. Çekilen takımlar, bir sonraki sezon aynı liglerde mücadeleye devam edecekler ve TFF tarafından garanti edilen alacaklar ödenecek.
12 Şubat 2023

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında, etkilenen illerin futbol takımları liglerden çekilmeye başladı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 1. Lig'de yer alan Yeni Malatyaspor'un ligden çekildiğini duyurdu. Ayrıca, Adanaspor'un da ligden çekilmek için resmi başvuru yapması bekleniyor. Daha önce Süper Lig ekibi Hatayspor ve Gaziantep FK'nin de ligden çekileceği açıklanmıştı.
10 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig maçlarının 3-4 Mart tarihine ertelendiğini açıkladı. Bu kararın, yaşanan büyük acı nedeniyle alındığını belirtti. Ayrıca, Hatayspor'un bu sezon maçlarını oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, hakları korunarak ligde 17 takımla devam edilmesinin planlandığını ifade etti.
9 Şubat 2023

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri bir hafta erteleme kararını eleştirdi ve bu kararın değiştirilmemesi durumunda takımın ligden çekileceğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın da hayatını kaybettiği bir ortamda, Yaman TFF'nin belki de bir yıl futbola ara vermesi gerektiğini ifade etti ve hayat normale dönene kadar futbol oynamayacaklarını söyledi.
8 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, yaşanan depremler sebebiyle transfer döneminin uzatılması için FIFA'ya başvurdu ve sözlü onay aldı. 2022-2023 sezonu için belirlenen ara transfer dönemi 12 Ocak 2023-8 Şubat 2023 tarihleri arasındaydı, ancak depremler sonucu futbol maçları bir hafta ertelendi ve transfer dönemi de uzatılma talebi doğdu. FIFA'dan yazılı onay bekleniyor. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, çevre illeri de etkileyerek ulusal yas ve OHAL ilan edilmesine neden oldu.
8 Şubat 2023

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

Adana Demirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta hakem Ali Palabıyık'ın kararları tartışma yarattı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maç sonunda hakeme itiraz ederek kırmızı kart gördü. Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, hakem Palabıyık'ın Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için maça görevlendirildiğini iddia etti. Genç Fenerbahçeliler grubu, yaşananlara tepki olarak 5 Şubat Pazar günü TFF'nin Riva'daki binasına yürüyüş düzenleyeceklerini ve tüm taraftarları bu 'topyekün mücadeleye' davet ettiklerini açıkladı.
3 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Lale Orta'yı atadığını duyurdu. Lale Orta, Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve hakemi olmasının yanı sıra FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biridir. TFF, yeni MHK başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diledi. MHK'nın diğer üyeleri Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Kunak, Ali Kızılet, Süleyman Abay, Saadettin Güler, Aynur Aysun Akar ve Hamza Mısır olarak açıklandı.
29 Ocak 2023

TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin çağrısı üzerine Riva'ya giderek istifasını sundu. Bu görüşmenin ardından diğer MHK üyeleri de istifa etti. TFF ve MHK, son dönemde hakem hataları nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Son on yılda MHK başkanlığı sekiz kez değişirken, bu göreve altı farklı isim getirildi.
28 Ocak 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'deki çeşitli kulüplere saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ve stadyum düzenine uymama gibi nedenlerle toplamda milyonlarca lira para cezası verdi. En yüksek cezalar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere kesilirken, diğer kulüpler ve bazı yöneticiler ile futbolculara da çeşitli cezalar uygulandı.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim