Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eski yönetimi yolsuzluk ve usulsüzlükle suçladı. Hacıosmanoğlu, Euro 2024 sırasında misafir ağırlama masraflarının 4 milyon 681 bin Euro'yu bulduğunu ve bu harcamaların gereksiz olduğunu belirtti. Ayrıca, TFF'nin mali bilançosunun 272 milyon TL ekside olduğunu ve bu durumun serbest denetim raporuyla düzeltileceğini söyledi. Hacıosmanoğlu, bu iddialar üzerine suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
15 Ekim 2024

Resmi Gazete'de yayınlanan değişiklikle, yabancılara verilen çalışma izni muafiyetinin süresi altı aydan üç yıla çıkarıldı. Bu değişiklik, ekonomik, sosyokültürel ve teknolojik alanlarda Türkiye'ye katkı sağlayabilecek yabancılar için geçerli olacak. Yeni düzenleme, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde çalışacak yabancılar, akademisyenler, araştırmacılar ve profesyonel sporcular gibi grupları kapsıyor. Ayrıca, geçici koruma sağlananlar ve insani ikamet izni sahipleri de çalışma izni muafiyeti kapsamında değerlendirilebilecek.
15 Ekim 2024

İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD) ve Diken'in işbirliğiyle yürütülen hukuki mücadele sonucunda, Anayasa Mahkemesi (AYM) 5651 sayılı yasanın 9. maddesini iptal etti. Bu madde, kişilik haklarının ihlali gerekçesiyle binlerce haber ve sosyal medya içeriğinin erişime engellenmesi ve yayından kaldırılması için kullanılıyordu. AYM'nin kararı, sulh ceza hakimliklerinin bu maddeye dayanarak erişim engelleme veya içerik çıkartma kararları vermesini engelliyor. Ancak, internet sansürü tamamen sona ermiş değil; diğer yasal düzenlemeler ve kurumlar aracılığıyla erişim engellemeleri devam edebilir.
9 Ekim 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 117 bin lira para cezası verdi. Aynı maçta Galatasaray taraftarlarının çirkin tezahüratları nedeniyle tribün kapatma cezası aldı. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Michy Batshuayi ve Beşiktaş Kulübü de benzer nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Trabzonspor ise internet sitesinde yayımlanan sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle ceza aldı.
3 Ekim 2024

Trendyol Süper Lig'in altıncı haftasında dokuz maç oynandı ve haftayı Başakşehir Futbol Kulübü bay geçti. Haftanın en dikkat çeken maçı olan derbide Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla mağlup etti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), haftanın VAR kayıtlarını Youtube hesabından yayınladı. Güncel puan durumu da açıklandı.
24 Eylül 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 5. haftasında oynanan maçlardaki disiplin ihlalleri nedeniyle Fenerbahçe'ye 990 bin, Adana Demirspor'a 300 bin ve Gaziantep FK'ye 40 bin 500 lira para cezası verdi. Ayrıca, Trabzonspor'un oyuncusu Edin Visca, RAMS Başakşehir'in oyuncusu Dimitris Pelkas ve Sipay Bodrum FK'nin oyuncusu Fredy, ciddi fauller nedeniyle iki maç men cezası aldı. Bu cezalar, Süper Lig'deki disiplin ihlallerine karşı alınan önlemleri vurguluyor.
19 Eylül 2024
İşaretlediklerim