Galatasaray, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada verilen penaltı kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısında bulundu. Maçın 90+5. dakikasında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı sonrası Galatasaray, TFF Başkanı ve yönetimini sert bir dille eleştirdi ve istifalarını talep etti. Galatasaray'ın açıklamasında, TFF yönetiminin adaletsizliklere ve sosyal medya terörüne sessiz kaldığı, Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getirdiği belirtildi.
24 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan 10 farklı kulübe çeşitli nedenlerden dolayı para ve kısmi tribün kapatma cezaları uyguladı. En yüksek para cezası Pendikspor'a verilirken, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüpler de ceza alanlar arasında yer aldı. Cezaların miktarı ve nedenleri hakkında detaylı bilgi verilmedi.
22 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, 2024-2025 futbol sezonunun başlangıç tarihlerini duyurdu. Buna göre, Süper Lig ve 1'inci Lig'in 9, 10, 11 ve 12 Ağustos tarihlerinde; 2'nci Lig'in ise 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde başlayacağı belirtildi. 3'üncü Lig'in başlangıç tarihi ve diğer sezon planlamaları ise henüz açıklanmadı.
22 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa finalinin 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nda oynanacağını duyurdu. Bu nedenle, Süper Lig'in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan maçlar, 32'nci haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanacak. Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maç öncesinde yaşanan kriz nedeniyle iptal edilmiş ve Türkiye'de oynanması kararlaştırılmıştı.
22 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce duyurduğu üzere, Süper Lig'in 26'ncı haftasından itibaren VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Bu kapsamda, hakemlerin VAR monitörüne giderek incelediği pozisyonların görüntüleri ve hakemler arasındaki konuşmalar, federasyonun YouTube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden yayınlandı. İlk olarak altı maçın VAR kayıtları paylaşıldı ve bu uygulamanın şeffaflığı artırması bekleniyor.
21 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı öncesinde Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle sekiz kulübü zeminlerini 'ivedilikle' iyileştirmeleri konusunda uyardı. Uyarılan kulüpler arasında Sakaryaspor, Adanaspor, Gaziantep FK, Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Hatayspor ve Yeni Mersin İdman Yurdu bulunuyor. TFF, daha önce de Rizespor, Ankaragücü ve Kayserispor'a benzer uyarılarda bulunmuş ve iyileştirme yapılmaması halinde stadyumların müsabakalara kapatılabileceğini belirtmişti.
16 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig maçlarında kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine ait kayıtların paylaşılacağını duyurdu. Bu uygulama, ligin 26. haftasından itibaren başlayacak ve sadece maçın hakeminin VAR monitörüne gidip incelediği pozisyonlar için geçerli olacak. Paylaşımlar, haftanın tüm müsabakalarının tamamlanmasından bir gün sonra TFF'nin YouTube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden yapılacak.
16 Şubat 2024

Eski MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayından sonra ilk defa bir açıklama yaptı. Kendi eyleminden dolayı 16 gün cezaevinde kaldığını ve adli sürecin devam ettiğini belirtti. Türkiye'de futbolun marka değerinin düştüğünü ve bunun sorumlusunun Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, spor kulüpleri, basın ve futbolun diğer paydaşları olduğunu ifade etti. Ayrıca futbolun kurumsallaşması gerektiğini ve sorunların çözümü için bütün paydaşların sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
2 Şubat 2024

TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, spor medyası temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Süper Lig maçlarındaki VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılacağını, UEFA'nın üst düzey görevlilerinden oluşan yabancı gözlemcilerin Türk hakemliğinde etkili olacağını ve hakem puanlamasında yeni bir sistemin uygulanacağını açıkladı. Ayrıca, Merkez Hakem Kurulu'nun yapısının değişeceği ve yeni MHK'nın beş üyeden oluşacağı, bu üyelerin üçünün TFF, ikisinin ise Kulüpler Birliği tarafından belirleneceği belirtildi. Yeni sistemlerin Trendyol Süper Lig'in 26. hafta maçlarından itibaren uygulanması bekleniyor.
31 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 22. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, Başakşehir, Adana Demirspor, Rizespor, Trabzonspor, İstanbulspor ve Gaziantep FK'ye para cezaları uyguladı. En yüksek ceza Trabzonspor'a verilirken, Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Sami Uğurlu ve Alanyaspor Antrenörü Orhan Çıkırıkçı'ya da maç men cezaları verildi. İstanbulsporlu futbolcu Mendy Mamadou ise rakibe yaptığı ciddi faul nedeniyle iki maç men cezası aldı.
30 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği temsilcilerinin oluşturduğu Yayın İhale Komisyonu, Süper Lig ve 1. Lig maçlarının yayın hakları ihalesi için doküman teslim süresini 26 Ocak'tan 2 Şubat'a kadar uzattı. İhale, 2024-2027 sezonlarını kapsayacak ve kapalı teklif ve pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhale sürecinin 29 Şubat'a kadar tamamlanması planlanıyor, teklifler için son tarih ise 14 Şubat olarak belirlendi. Şu ana kadar dört kurum ihale dosyasını aldı ve dört yabancı kurumun da ilgilendiği belirtiliyor.
29 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray Kulübü ve kulübün başkanı Dursun Özbek'e daha önce verilen 400'er bin liralık para cezalarını 200'er bin liraya indirdi. İndirim kararı, Özbek'in hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle alınan cezaya yapılan itirazın incelenmesi sonucunda verildi. Aynı kurul, Fenerbahçe'ye verilen 363 bin liralık para cezasını ise onayladı.
26 Ocak 2024

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Antalyaspor oyuncusu Sagiv Jehezkel ve Başakşehir'den ayrılan Eden Karzev'e 8'er maç men cezası uyguladı. Ayrıca her iki kulübe 'ideolojik propaganda' gerekçesiyle 97 bin 500'er lira para cezası verildi. Jehezkel, bir maçta attığı gol sonrası el bileğindeki, İsrail-Hamas savaşına dikkat çeken yazıyı göstermiş ve bu hareketi nedeniyle tepki çekmişti. Antalyaspor, Jehezkel'i kadro dışı bırakmış ve oyuncu, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilmişti.
26 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye taraftar olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle toplam 363 bin lira para cezası verdi. Galatasaray'a ise bir basın toplantısındaki hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalarından dolayı 400 bin lira ceza kesildi. Aynı gerekçelerle Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de 400 bin lira para cezasına çarptırıldı. Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a ise ceza verilmedi.
18 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk nedeni, Özbek ve Timur'un 12 Ocak'ta düzenledikleri basın toplantısında hakem Zorbay Küçük ve Fenerbahçe'ye yönelik eleştirileri. Özbek, hakem Zorbay Küçük'ün atamaları ve Fenerbahçe'nin maçlardaki puan ortalamaları üzerinden eleştirilerde bulunmuştu. TFF Hukuk Müşavirliği, bu açıklamaları gerekçe göstererek Galatasaray yöneticilerini disipline sevk etti.
16 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, çeşitli ihlaller nedeniyle Süper Lig'den beş takıma para cezası ve iki futbolcuya maç men cezası uyguladı. Efkan Bekiroğlu'na iki, Leroy Fer'e bir maç men cezası verilirken, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Yılport Samsunspor, Çaykur Rizespor ve Gaziantep Futbol Kulübü'ne toplamda 1 milyon 281 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca, dört takımın taraftarlarına bir sonraki maç için elektronik kart bloke cezası getirildi.
15 Ocak 2024

Beşiktaş yönetimi, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde Gaziantep ALG Spor'a 2-1 yenildikleri maçta galibiyet golünü atan Angolalı oyuncu Patricia Mingas Afonso Seteco'nun erkek olduğunu iddia etti. Beşiktaş yönetim kurulu üyesi Fırat Fidan, oyuncunun kimliğinin değiştirildiğini ve erkeğin kadın olarak oynatıldığını belirtti. Beşiktaş Kulübü Kadın Futbol Takımları İdari Direktörü Hasan Sarıgül, oyuncunun davranışlarından şüphelendiklerini ve Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurarak araştırılmasını talep edeceklerini açıkladı.
15 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 20. haftasında oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçında gol atan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in gol sevincinde gösterdiği el bileğindeki yazı nedeniyle disiplin soruşturması başlattı. Yazıda, İsrail-Hamas savaşının başlangıcı olan 7 Ekim 2023 tarihine ve davut yıldızına dikkat çekilmesi tepki topladı. Antalyaspor, Jehezkel'i kadro dışı bıraktı ve Antalya başsavcılığı adli soruşturma başlattı. TFF, konuyla ilgili sorumlular hakkında gerekli işlemlerin ve disiplin soruşturmalarının ivedilikle başlatıldığını duyurdu.
15 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 21, 22 ve 23'üncü haftalarına ait maç programını açıkladı. Açıklanan programa göre, Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki derbi maçı 21 Ocak Pazar günü oynanacak. Diğer maçların programı da belirlendi.
12 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, 2023-2024 sezonunun ikinci yarısından itibaren Süper Lig maçları için hakem atamalarında dijital bir sistem kullanacağını açıkladı. Bu sistem her maç için 3 hakem belirleyecek ve MHK, bu hakemler arasından maçı yönetecek olanı seçecek. Ayrıca, VAR hakemlerinin sayısı 14'ten 40'a çıkarıldı ve Süper Lig'de görev yapan 26 hakem, VAR hakemi olarak da görev yapacak.
12 Ocak 2024
İşaretlediklerim