Emek ve Özgürlük İttifakı, HDP Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantı sonrası cumhurbaşkanlığı seçimlerine ortak bir aday belirleme konusunda anlaştıklarını açıkladı. İttifakın bileşenleri arasında EHP, EMEP, HDP, SMF, TİP ve TÖP bulunuyor. Adayın kim olacağı konusunda geniş emek ve demokrasi güçleriyle müzakereler sürdürülüyor ve adayın kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Ayrıca, parlamento seçimlerine ilişkin olarak ittifakın Meclis'te geniş temsil edilmesi ve seçim süreci ile sandık güvenliğine dair çalışmaların hızlandırılması kararı alındı.
24 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'ya bağlı olduğunu iddia eden ve silahlı oldukları görülen bir grubun videosunu paylaşarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Videoda, yüzleri maskeli ve silahlı kişiler, Yunanistan'ın Çakıcı'ya vize vermemesini eleştiriyor ve 'bozkurt' işaretiyle tekbir getiriyorlar. Atay, videonun saçma olduğunu ve silahların kaynağının muamma olduğunu belirterek Soylu'dan bu konuda bilgi talep etti.
10 Ocak 2023

HDP, TİP, EMEP, EHP, SMF ve TÖP'ten oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday belirleme sürecine ilkeleriyle uygun ve mutabakatla belirlenmiş bir adaya daha yakın olduklarını duyurdu. İttifak, demokratik kurumlarla ortak harekete hazır olduklarını ve seçim güvenliği için gerekli önlemlerin alınmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Ayrıca, 15 Ocak'ta İstanbul Kartal Meydanı'nda düzenleyecekleri mitinge tüm toplumsal muhalefet güçlerini davet ettiler.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim