Sosyal medya platformu Bluesky, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alıp X olarak yeniden adlandırmasından sonra kullanıcılar arasında popülerlik kazandı. X'in bilgi kirliliği ve sansürcü yaklaşımları nedeniyle birçok kullanıcı ve kurum Bluesky'a geçiş yaptı. Diken, Mayıs 2023'ten beri Bluesky'da içerik paylaşarak okuyucularına ulaşmaya devam ediyor. Bluesky, merkezi olmayan bir sosyal ağ protokolü olarak tanımlanıyor ve Nisan 2025 itibariyle 30 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip.
4 Nisan 2025

Elon Musk, yapay zeka şirketi xAI'ın sosyal medya platformu X'i satın aldığını duyurdu. Bu satın alma ile xAI'ın değeri 80 milyar dolara, X'in değeri ise 33 milyar dolara ulaştı. Musk, bu birleşmenin xAI'ın yapay zeka kabiliyetlerini X'in geniş kullanıcı tabanıyla birleştirerek büyük bir potansiyel açacağını belirtti. Ayrıca, birleşik şirketin insanlığa daha akıllı ve anlamlı deneyimler sunmayı hedeflediğini ifade etti.
29 Mart 2025

Twitter'ın San Francisco'daki eski merkez binasından kaldırılan ikonik kuş logosu, açık artırmada yaklaşık 35 bin dolara satıldı. Logo, 254 kilogram ağırlığında ve 3,7x2,7 metre boyutlarındaydı. Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra şirketin adını X olarak değiştirmişti. Açık artırmayı düzenleyen RR Auction, alıcının kimliğini açıklamadı.
22 Mart 2025

Galatasaray, Orta Doğu Teknik ve Boğaziçi üniversiteleri dahil olmak üzere birçok üniversite öğrencisinin X'teki dayanışma hesaplarına erişim engeli getirildi. Bu durum, İstanbul Üniversitesi'nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer bazı kişilerin diplomalarını iptal etmesiyle başlayan protestoların bir parçası olarak ortaya çıktı. Öğrenciler, hükümetin baskılarına karşı protestolar düzenleyerek tepkilerini dile getirdi. Sosyal medyada bant genişliği daraltması sona ererken, dayanışma hesaplarına getirilen erişim engeli, öğrencilerin adalet mücadelesini kampüsten sokağa taşımaya devam edeceklerini belirttikleri açıklamalarla karşılandı.
21 Mart 2025

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 106 kişiye yönelik gözaltı kararının ardından sosyal medyada provokatif paylaşım yaptığı gerekçesiyle 37 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Toplamda 261 şüpheli hesap yöneticisinin tespit edildiği ve bunların 62'sinin yurt dışında olduğu belirtildi. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, suç ve suçlularla mücadele amacıyla sanal devriye faaliyetlerini sürdürmektedir. Sosyal medya platformu Twitter'da bu konuyla ilgili 18 milyondan fazla paylaşım yapıldığı ve bunların %34'ünün bot hesaplar tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.
20 Mart 2025
İşaretlediklerim