Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler sonrasında bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını artırdığına dair şikayetler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından incelenmeye alındı. Bakanlık, fiyat artışı yapan firmaların tespiti durumunda cezai işlem uygulanacağını duyurdu. AFAD'a göre, Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda can kaybının 1121'e yükseldiği bildirildi.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonucunda Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta iki binin üzerinde bina yıkıldı ve 912 kişi hayatını kaybetti. Buğra Kavuncu ve Meral Akşener, İYİ Parti Gaziantep Nurdağ İlçe Başkanı Bünyamin Tek ve eşinin depremde vefat ettiğini duyurdu ve başsağlığı dileklerini iletti.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya Valiliği, Malatya merkezde Pınarbaşı Kaptaş'tan içme suyu alan vatandaşlara şebeke suyunu içmemeleri yönünde uyarıda bulundu. Valilik, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, vatandaşların ikinci bir duyuruya kadar şebeke suyunu içmemeleri gerektiğini belirtti.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Şanlıurfa'da, Bahçelievler Mahallesi'nde hasar görmüş 6 katlı bir bina artçı depremler sırasında yıkıldı. Olay, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Çökme sonrası bölgeye yönlendirilen arama-kurtarma ekipleri, enkaz altından 1 çocuğu kurtardı. Yerbilimci Naci Görür, deprem bölgesindeki insanları evlerini terk etmeleri konusunda uyardı ve artçı depremlerin büyük olabileceğini belirtti.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı depremin Kahramanmaraş'ta ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Deprem sonrası yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter üzerinden yetkililere bölgedeki barajların kontrol edilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca Adana ve Hatay'a dikkat edilmesi gerektiğini, yerel yöneticilerin uyanık olması gerektiğini belirtti ve deprem bölgesindeki insanlara evlerini terk etmeleri uyarısında bulundu.
6 Şubat 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Twitter Blue abonelerinin platformda yer alan reklamlardan elde edilen gelirlerden pay alacaklarını açıkladı. Bu uygulamadan yararlanabilmek için kullanıcıların Twitter Blue abonesi olmaları gerekiyor. Musk daha önce mavi tik satışını başlatmış ve Apple ile yaşadığı vergi sorunları nedeniyle bu satışı ertelemişti. Aralık ayında mavi tik satışını tekrar başlatan Musk, altın ve gri tikleri de piyasaya sürmüştü.
4 Şubat 2023

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımında forma giyerken ilk golünü Al Fateh ile oynanan maçta penaltıdan kaydetti. Maç 2-2 berabere sonuçlandı. Ronaldo, bu golle ilgili duygularını Twitter üzerinden paylaştı ve takımın çabasını övdü. Ronaldo, Manchester United'dan ayrıldıktan sonra Al Nassr ile anlaşmış ve kısa sürede takım kaptanı olmuştu. Al Nassr, 15 maç sonunda averajla ligde birinci sırada yer alıyor.
4 Şubat 2023

Tesla CEO'su Elon Musk, 2018 yılında yaptığı ve şirketi borsadan çekmeyi değerlendirdiğini belirten bir tweet nedeniyle yatırımcıları yanılttığı iddiasıyla açılan davada suçsuz bulundu. San Francisco Federal Mahkemesi'nde 3 hafta süren duruşmalar sonucunda jüri, Musk'ın tweetleri ile Tesla hisse fiyatları arasında bir bağlantı olmadığına karar verdi. Musk, savunmasında Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'ndan finansman sözü aldığını ve kötü bir niyeti olmadığını ifade etti.
4 Şubat 2023

Netflix'in distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonunun iptal edildiği, dizide 'Anton' karakterini canlandıran Şevket Çoruh tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Dizi, Afşin Kum'un romanından uyarlanmış ve yayımlandığı dönemde popülerliğini korumuştu. Netflix tarafından iptal kararıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Dizide Osman Sonant, Hazal Subaşı ve Haluk Bilginer gibi isimler rol almıştı.
3 Şubat 2023

Sosyal medyada, Türkiye'den İsviçre'ye giden kişilere enflasyon nedeniyle iltica hakkı verildiği yönünde iddialar ortaya atıldı. İsviçre başkonsolosluğu, Instagram üzerinden yaptığı açıklamayla bu iddiaları yalanladı ve İsviçre'nin sadece ırk, din, milliyet gibi nedenlerle zulüm riski altında olan kişilere iltica hakkı tanıdığını belirtti.
2 Şubat 2023

Amerikan futbolunun ünlü ismi Tom Brady, sosyal medya hesapları üzerinden emeklilik kararını açıkladı. 45 yaşındaki sporcu, ailesi, takım arkadaşları ve koçlarının fotoğrafları eşliğinde duygusal bir veda mesajı yayınladı. Geçen yıl Gisele Bündchen ile boşanan Brady, şu anda yapımcısı olduğu '80 for Brady' isimli filmin tanıtımıyla meşgul.
2 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu'nu (SPK) küçük yatırımcıların haklarını korumak için yeterli önlem almadığı gerekçesiyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, SPK'nın uyarıları dikkate almadığını ve borsada manipülasyonlara göz yumduğunu iddia ederek, SPK ile görüşme yapacaklarını ifade etti. Borsada son dönemde halka arz edilen bazı hisselerde sert dalgalanmalar ve açığa satış yasakları yaşandığı belirtildi.
1 Şubat 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kendisine suikast tehditleri geldiğini ve bunun sebebinin devlet hazinesinden sermaye gruplarına aktarılan 418 milyar dolar hakkında yaptığı açıklamalar olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, daha önce 'beşli çete' olarak adlandırdığı sermaye gruplarının kendisiyle görüşme taleplerini reddettiğini duyurmuştu. Diken gazetesi, bu süreci ve Kılıçdaroğlu'nun etrafındaki koruma çemberinin genişletilmesini detaylı bir şekilde takip etti. Kılıçdaroğlu, hazırladığı raporda AKP'nin 20 yıllık iktidarında beş ayrı sektöre 418 milyar dolar aktarıldığını ve kamu zararının 2 trilyon 572 milyar dolar olduğunu iddia etti.
1 Şubat 2023

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a verdiği yanıtta 'çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi' ifadesini kullanmış ve bu ifade sosyal medyada tepki çekmişti. Uysal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bu ifadesi için kamuoyundan özür dilediğini belirtti. Uysal'ın bu ifadesi, Özdağ'ın Altılı Masa ve bazı siyasi figürlerle ilgili eleştirilerine yanıt olarak kullanılmıştı.
1 Şubat 2023

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın altılı masa eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille yanıt verdi. Uysal, Özdağ için 'çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi' ifadesini kullanarak, 'bir darbecinin çocuğu olma' travmasıyla hareket ettiğini öne sürdü. Bu ifadeler sosyal medyada büyük tepki topladı ve Uysal, paylaşımını kısa sürede sildi. Özdağ ise Uysal'ın tweetini alıntılayarak tepkisini dile getirdi ve sosyal medya kullanıcıları da Uysal'ın ifadelerini eleştirdi.
1 Şubat 2023

ABD'li pop şarkıcısı Michael Jackson'ın hayatını anlatan biyografik filmde, Jackson'ın yeğeni Jaafar Jackson amcasını canlandıracak. 26 yaşındaki Jaafar Jackson, bu rolü üstlenmekten onur duyduğunu belirtti. Filmin yönetmenliğini Antoine Fuqua yapacak ve senaryosu John Logan tarafından yazılacak. Michael Jackson'ın oğlu Prince, kuzeni Jaafar'ın babasını en iyi şekilde yansıtacağını düşünüyor.
31 Ocak 2023

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü, BÜMED'in üniversitedeki yerinden çıkarıldığını duyurdu. Mezunlar kararı protesto etti ve yürütmeyi durdurma davası açtı. Kaymakamlık, BÜMED'e tesislerin tahliye edilmesi gerektiğini bildirdi ve tahliye işlemleri başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bu duruma tepki göstererek, 'kayyum düzenine' son vereceklerini belirtti.
30 Ocak 2023

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, yabancıların her yıl Türkiye'de ortalama 8 milyon metrekare taşınmaz satın aldığını, bu durumun konut krizini derinleştirdiğini ifade etti. Kanada'nın yabancılara konut satışını yasaklamasının ardından Türkiye'de de benzer bir uygulama olup olmaması gerektiği tartışılıyor. Tüketici dernekleri ve bazı sektör temsilcileri yabancıya konut satışı yasağının fiyatları düşüreceğini savunurken, diğer sektör temsilcileri yasağın döviz girişini durduracağını belirtiyor. Gökçe, yabancılara satışın durdurulması ve sosyal konut üretiminin artırılması gerektiğini vurguluyor.
30 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ateş'in annesine adalet sözü vererek, cinayetin arkasındaki en üst düzey sorumluların da yargılanacağını belirtti ve dört ay sonra durumun gözden geçirileceğini ifade etti. Ayrıca, halktan Sinan Ateş ve ailesi için dua etmelerini istedi.
28 Ocak 2023

Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın cinayetle ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Ayşe Ateş, eşinin ölümünün siyaset aracı olarak kullanıldığını ve çocuklar üzerinden duygu sömürüsü yapıldığını ifade etti. Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştı. Ayşe Ateş, gerçeklerin ortaya çıkmasını ve adaletin sağlanmasını beklediğini belirtti.
27 Ocak 2023
İşaretlediklerim