Nepal'in başkenti Katmandu ve çevresindeki kentlerde meydana gelen sel ve heyelanlar sonucunda 100 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi ise kayboldu. Nepal İçişleri Bakanlığı, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve bazı ana yolların toprak kaymaları nedeniyle kapandığını bildirdi. Hükümet, bölgede eğitime üç gün ara verdi. Ülkede her yıl haziran-eylül döneminde görülen muson yağmurları, can ve mal kaybına neden oluyor.
29 Eylül 2024

Japonya'da meteoroloji uzmanlarının şiddetli yağmurun sele yol açacağı tahmini nedeniyle dört şehirde yaklaşık 50 bin kişiye toplu tahliye emri verildi. Yağışlar nedeniyle 12 nehir taştı ve bazı sokaklar su altında kaldı. İşikava eyaletinde bir kişi hayatını kaybetti ve yedi kişiden haber alınamıyor. Japonya Meteoroloji Ajansı, bazı bölgeler için en yüksek seviyede acil durum uyarısında bulundu.
23 Eylül 2024

Nijerya'da yolcu ve büyükbaş hayvan taşıyan bir kamyon ile yakıt tankeri çarpıştı. Çarpışmanın ardından patlama meydana geldi ve 48 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine acil durum ekipleri yönlendirildi ve ölü sayısı belirlendi.
9 Eylül 2024
İşaretlediklerim