Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin ABD askerinin başına çuval geçirmesi sonrası tutuklanmalarının ABD'nin talimatıyla gerçekleştiğini iddia etti. Perinçek, bu tutuklamaların Türk yargısının ve devletinin ABD tarafından kontrol edildiğini gösterdiğini savundu. İzmir'de gerçekleşen olayda 15 TGB üyesi gözaltına alınmış, 10'u tutuklanmıştı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, askerin güvende olduğunu ve soruşturma başlatılmasından dolayı Türk makamlarına teşekkür etmişti.
6 Eylül 2024

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'deki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayı Kamala Harris'i desteklediğini duyurdu. Putin, Harris'in etkileyici ve bulaşıcı gülüşünün her şeyin yolunda olduğunu gösterdiğini belirtti. Putin'in bu açıklamaları, Biden yönetiminin Rusya'yı 2024 seçimlerini etkilemekle suçlamasının hemen ardından geldi. Ayrıca, Putin, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ı Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlar nedeniyle eleştirdi.
5 Eylül 2024

Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği İcra Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, Türkiye'de ameliyat olan hastaların ölüm haberlerinin kasıtlı olarak yayıldığını ve bunun 'beşinci kol' faaliyeti olduğunu iddia etti. Holoğlu, Türkiye'ye yılda ortalama iki milyon yabancı hastanın geldiğini ve bu hastaların beraberindekilerle birlikte ülkeye 7-10 milyar dolar bıraktığını belirtti. Ayrıca, her cerrahi işlemin komplikasyon riski taşıdığını ve bu tür olayların dünyanın her yerinde yaşandığını vurguladı. Holoğlu, merdiven altı işletmelerin de bu tür olumsuz algıların oluşmasında rol oynadığını ifade etti.
5 Eylül 2024

Rus ordusu tarafından casus olarak eğitildiği düşünülen Hvaldimir isimli balina, Norveç'te silahla vurularak öldürüldü. Balina, 2019'da Norveç'in Finnmark kıyılarında özel bir koşum takımıyla görülmüştü. Hayvan hakları örgütleri, polisin olayı soruşturmasını talep ediyor. Otopsi raporunun üç hafta içinde tamamlanması bekleniyor.
5 Eylül 2024
İşaretlediklerim