İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen işgal karşıtı bir gösteride Ayşenur Ezgi Eygi isimli ABD yurttaşı bir Türk aktivisti başından vurarak öldürdü. Olay, Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde gerçekleşti. Eygi, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. 1998 Antalya doğumlu olan Eygi'nin ölümü, Filistin resmi ajansı WAFA tarafından da doğrulandı.
6 Eylül 2024

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, rakibi Kamala Harris'in seçimi kazanması halinde İsrail'in yok olacağını iddia etti. Trump, Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu'nun Nevada'daki toplantısına canlı bağlantıyla katılarak bu iddiayı dile getirdi ve Yahudi seçmenlerden oy istedi. Harris'in kampanya ekibi ise Trump'ın Yahudi Amerikalıları aşağıladığını ve kişisel çıkarlarına uygun olması durumunda İsrail'e sırtını dönebileceğini belirtti. Seçimlerin kaderini kritik eyaletlerdeki sonuçlar belirleyecek.
6 Eylül 2024

ABD'nin Georgia eyaletindeki bir lisede 14 yaşındaki Colt Gray, silahla dört kişiyi öldürdü ve dokuz kişiyi yaraladı. Gray'in kullandığı silahın babası tarafından 'tatil hediyesi' olarak verildiği ortaya çıktı. Baba, oğlunun silah bulundurmasına bilerek izin verdiği iddiaları üzerine gözaltına alındı ve çeşitli suçlamalarla karşı karşıya. Olay, ABD'deki silah kontrolü tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.
6 Eylül 2024

Romanya, elindeki iki Patriot savunma sisteminden birini Ukrayna'ya hibe etme kararı aldı. Bu karar, Romanya meclisinde kabul edilen yasa tasarısının Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis tarafından onaylanmasıyla yürürlüğe girecek. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bu yardımı memnuniyetle karşılayarak, Romanya'ya minnettarlığını ifade etti ve bu sistemin Ukrayna'nın hava sahasını Rus füze saldırılarına karşı koruyacağını belirtti. Romanya, 2004'ten beri NATO üyesi olup, Ukrayna ile 650 kilometrelik bir sınırı paylaşmaktadır.
6 Eylül 2024

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin ABD askerinin başına çuval geçirmesi sonrası tutuklanmalarının ABD'nin talimatıyla gerçekleştiğini iddia etti. Perinçek, bu tutuklamaların Türk yargısının ve devletinin ABD tarafından kontrol edildiğini gösterdiğini savundu. İzmir'de gerçekleşen olayda 15 TGB üyesi gözaltına alınmış, 10'u tutuklanmıştı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, askerin güvende olduğunu ve soruşturma başlatılmasından dolayı Türk makamlarına teşekkür etmişti.
6 Eylül 2024
İşaretlediklerim