Sri Lanka'nın yeni Devlet Başkanı Anura Kumara Dissanayake, ülkenin borçlarının yeniden yapılandırılması ve ekonomik istikrarın sağlanması için Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelere başlayacaklarını açıkladı. Dissanayake, genişletilmiş kredi kolaylığı ve borç hafifletmesi konularında çalışacaklarını belirtti. Ülkede 2022'de yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle kitlesel protestolar düzenlenmiş ve önceki devlet başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa etmişti.
26 Eylül 2024

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde Şii ve Sünni aşiretler arasında çıkan çatışmalarda en az 25 kişi hayatını kaybetti. Çatışmalar, tartışmalı bir arazi üzerinde inşa edilen yapı nedeniyle başladı ve ağır silahlar kullanıldı. Eyalet sözcüsü Saif Ali, tansiyonu düşürmek ve toprak anlaşmazlığını çözmek için çalıştıklarını belirtti. Pakistan'da Şiiler, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 15'ini oluşturuyor.
26 Eylül 2024

ABD ve Fransa, Avrupa Birliği ve sekiz ülkenin desteğiyle İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısında bulundu. Ortak açıklamada, çatışmaların tolere edilemez olduğu ve daha büyük bir bölgesel gerilim riski taşıdığı belirtildi. Lübnan Başbakanı Mikati, bu çağrıyı memnuniyetle karşıladı ve İsrail'in uluslararası kararları uygulamaya bağlı kalması gerektiğini vurguladı. İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarında 650 kişinin öldüğü bildirildi.
26 Eylül 2024

Türk Hava Yolları (THY), güvenlik riski nedeniyle Beyrut'a yapacağı seferleri beş günlüğüne iptal etti. Bu karar, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını artırması üzerine alındı. THY, 26-30 Eylül tarihleri arasındaki Beyrut seferlerini iptal ederken, Pegasus Havayolları da benzer bir karar aldı. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları, bölgedeki güvenlik durumunu olumsuz etkiliyor.
25 Eylül 2024
İşaretlediklerim