Lübnan'da 17 ve 18 Eylül tarihlerinde Hizbullah tarafından kullanılan çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişi hayatını kaybetti ve 3 bin 250 kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer, olaydan İsrail'i sorumlu tutarken, Norveç, bu cihazların dağıtımında rol oynadığı iddia edilen bir vatandaş için uluslararası arama kararı çıkardı. Norveç Ulusal Ceza Soruşturma Servisi, şüphelinin Norveç pasaportu taşıyan 39 yaşında bir erkek olduğunu ve ABD'ye kaçtığını düşündüklerini belirtti.
26 Eylül 2024

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden bir grup, dışişleri bakanlığı binasının duvarlarını kırmızıya boyadı. Protestocular, duvarlara 'İsrail çocukları öldürüyor' ve 'İsrail'i boykot et' yazılarını yazdı. Polis memuru Espen Godiken, olayla ilgili herhangi bir gözaltı olmadığını ve kolluk kuvvetlerinin olay yeri ve olay anına ilişkin video kayıtlarını incelemeye devam ettiğini belirtti.
26 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın SİHA biriminden sorumlu komutanı Muhammed Hüseyin Surur'un öldüğünü açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda iki kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar, 8 Ekim'den beri devam ediyor ve Lübnan'da yüzlerce kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yerinden olmasına neden oldu. ABD ve Fransa, Lübnan'da acil ateşkes çağrısında bulundu.
26 Eylül 2024

Lübnan Su ve Enerji Bakanı Velid Feyyad, ülkede elektrik üretimi için sadece 12 günlük akaryakıt kaldığını açıkladı. Günlük 2 bin 500 ton akaryakıt tüketildiğini belirten Feyyad, Irak ve Cezayir'den gelecek 84 bin ton yakıtla stokların 45 güne çıkacağını ifade etti. Bu açıklama, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarının yoğunlaştığı ve 150 bin kişinin yerinden olduğu bir dönemde geldi. ABD ve Fransa, Lübnan'da acil ateşkes çağrısında bulundu.
26 Eylül 2024
İşaretlediklerim