Anadolu Kültür tarafından geliştirilen 'Ani Mobil' uygulaması, Kars'ta bulunan ve '40 kapılı şehir' olarak da bilinen Ani Arkeolojik Alanı'nı tanıtmak amacıyla yayına girdi. Uygulama, Türkiye, Ermenistan, Avrupa ve ABD'den uzmanların katkılarıyla üç dilde hazırlandı ve kullanıcılara tarihçe, mimari, sanat tarihi ve koruma çalışmaları hakkında bilgiler sunuyor. Ayrıca, Ani'yi tematik rotalar üzerinden ziyaret etme imkanı sağlayan ve pratik bilgiler içeren bir sanal rehber özelliği de barındırıyor. Uygulama, App Store ve Play Store üzerinden ücretsiz indirilebiliyor.
11 Mayıs 2023

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kongre oturumlarında Türkiye'nin F-16 savaş uçaklarına ihtiyacının NATO için önemli olduğunu savundu. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez ise Türkiye'nin demokratik olmayan uygulamaları ve Rusya ile ilişkileri nedeniyle F-16 satışına karşı çıktığını belirtti. Blinken, Türkiye'yi 'zor bir müttefik' olarak nitelendirirken, Menendez Türkiye'nin bu satışı hak etmediğini ifade etti.
23 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nobel Barış Ödülü'ne aday olmak istediğini belirtti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşındaki arabuluculuk rolü nedeniyle 11 ülkeden aday gösterilmesi için başvuru yapıldığını ifade etti. Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó da Erdoğan'ın adaylığını desteklediklerini söyledi. Erdoğan, İsveç'in Nobel Barış Ödülü'ne nasıl yaklaşacağını bilmediğini, ancak kendi yönetim tecrübesinin ve barışa katkılarının ödül için uygun olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Nobel Barış Ödülü'nün Norveç'te verildiği, ancak Erdoğan'ın bunu İsveç ile karıştırdığı belirtildi.
2 Şubat 2023

Muğla'nın Milas ilçesindeki İkizköy sakinleri, Işıkdere mevkiindeki kömür madeni projesi için yapılan çalışmaların 4 bin yıllık tarihi eserleri yok ettiğini iddia ederek YK Enerji hakkında suç duyurusunda bulundu. İkizköy halkı, daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Muğla 3. İdare Mahkemesine başvurmuş, ancak herhangi bir yanıt alamamıştı. Avukat İsmail Hakkı Atal, yasaların ve uluslararası sözleşmelerin ihlal edildiğini belirtti. Yargı süreci devam ederken, şirketin arkeolojik bölgeyi kepçelerle kazdığı ve İkizköylülerin bu durumu jandarmaya ve savcılığa taşıdığı bildirildi.
7 Ocak 2023
İşaretlediklerim