Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İzmir'deki 'omuz atma' cinayeti davasında sanıklardan Sercan B.'nin tahliyesiyle ilgili üç hakim ve bir savcıyı açığa aldı. Urla ilçesindeki bir markette, 16 Ekim 2023'te Semih Kenan Köse ile Sercan B. arasında çıkan tartışma sonucunda Köse bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. İlk duruşmada tahliye edilen Sercan B., İzmir başsavcılığının itirazı üzerine yeniden tutuklandı. HSK'nın kararı, davada verilen tahliye kararının ardından geldi.
19 Eylül 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul 1’inci Bölge Müdürlüğü, Samanlı Dağları’nda kızıl geyik popülasyonunu artırmak amacıyla bir proje başlattı. Proje kapsamında Ormanya’da üretilen kızıl geyikler, doğal yaşam alanlarına bırakılacak ve GPS takipli tasmalarla izlenecek. Bu girişim, ekosistemin dengesini korumayı ve yerel biyoçeşitliliği artırmayı hedefliyor. Ayrıca, doğa turizmi parkurlarında foto safari ve yaban hayatı gözlem turları düzenlenerek turistlere doğal yaşamı yakından gözlemleme fırsatı sunulacak.
17 Eylül 2024

Hollanda'da polisler, erken emeklilik ve daha iyi sosyal haklar talebiyle mayıs ayından beri grevde. Bu grev nedeniyle pazar günü oynanması planlanan Feyenoord-Ajax derbisi ertelendi. Polis sendikaları, futbol maçlarını seslerini duyurmak için bir fırsat olarak görüyor ve bu nedenle Eredivisie maçlarında stadyumlarda görev almıyor. Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) ve her iki kulüp de erteleme kararından duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi.
28 Ağustos 2024
İşaretlediklerim