Prof. Dr. Çağatay Güler, çevre kirliliğinin kadınlar üzerindeki etkilerini vurgulayarak, bu durumun kadına yönelik şiddetin bir başka boyutu olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtiyor. Çalışmalar, çevresel kimyasalların kadın sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini göstermekte; özellikle kanser, üreme sistemi sorunları ve iç mekan kirliliği gibi konulara dikkat çekilmekte. Güler, kadınların çevre bilincinin aile ve toplum sağlığı üzerinde belirleyici olduğunu ve ekofeminizm açısından kadınların doğaya daha duyarlı yaklaştığını ifade ediyor.
29 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinden başlayarak Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Güney ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen rüzgarın fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
20 Nisan 2024

Denizli Çal ve Uşak'ta yapılan yerel seçimler sonucunda iktidar partisi dışında bir partiden adaylar belediye başkanı seçildi. Seçimlerin hemen ardından, her iki şehirde de daha önce onaylanmış olan atıksu arıtma tesisi ihaleleri, Devlet Su İşleri tarafından çeşitli gerekçelerle iptal edildi. Denizli Çal'da MHP'den CHP'ye geçiş yaşanırken, Uşak'ta AK Parti'den CHP'ye geçiş oldu. İptal gerekçeleri, ilanla ilgili eksiklikler ve ilana yansıyan hususlarda değişiklik yapılma süresinin geçmesi olarak açıklandı.
5 Nisan 2024

CHP, AKP'nin uzun yıllardır yönetiminde olan Kütahya, Adıyaman, Amasya, Kastamonu, Artvin, Giresun, Kilis, Denizli, Uşak gibi illeri kazandı. Toplamda 30 büyükşehirden 14'ünü, 51 il belediyesinden 21'ini ve 337 ilçe belediyesi ile 54 belde belediyesini kazanarak Türkiye nüfusunun %64'ünü ve ekonomik büyüklüğünün %80'ini temsil eden kentleri yönetecek. AKP 12 büyükşehir, 12 il, 356 ilçe, 125 belde belediyesi kazanırken, MHP 8 il belediyesi, DEM Parti 3 büyükşehir, 7 il, 65 ilçe, 7 belde belediyesi, Yeniden Refah Partisi 1 büyükşehir, 1 il, 39 ilçe belediyesi ve İYİ Parti 1 il, 24 ilçe, 4 belde belediyesi kazandı.
2 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere toplam 23 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Manisa'da rüzgarın yanı sıra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer illerde ise rüzgar etkili olacak. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları, zehirlenmeler, sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve dolu gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerini uyardı.
25 Mart 2024

CHP'li Köksal, Afyon'da düzenlenen bir mitingde, seçilirse Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapılarını DEM Parti hariç her siyasi partiye açık tutacağını belirtti. Bu açıklama, yanında bulunan CHP lideri Özgür Özel tarafından ilk başta yanlış anlaşıldı ve daha sonra Köksal'ın dil sürçmesi olarak nitelendirilmeye çalışıldı. Ancak Köksal, yaptığı açıklamada bu ifadenin bilinçli olarak seçildiğini ve DEM Partililerle belediyeyi yönetmeyeceğini vurguladı. Bu durum, parti içindeki çekişmeleri ve siyasi stratejileri gözler önüne serdi.
8 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya ve Muğla'yı turuncu, diğer 14 il ise sarı kodla uyararak, bu bölgelerde rüzgar ve yağış beklendiğini duyurdu. Afyonkarahisar, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Konya, Kütahya, Manisa, Uşak ve Karaman'da rüzgar; Antalya, Aydın, İzmir ve Muğla'da ise hem rüzgar hem gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, bölge sakinleri ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
5 Mart 2024

Erzincan İliç'te bulunan Çöpler altın madeninde 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmış ve siyanür dahil zehirli kimyasallar Fırat Havzası'na yayılmıştır. Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, bu olayı 'çevre cinayeti' olarak nitelendirerek, madenin atık baraj gölünün depremle yıkılması halinde Fırat ekosisteminin çökeceği uyarısında bulunmuştur. Madencilik faaliyetlerinin çevre ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, geçmişte yaşanan benzer felaketler ve madencilik sektörünün çevresel düzenlemelere uyum sorunları ele alınmıştır.
24 Şubat 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda 16 ilde eş zamanlı olarak 'Kahramanlar-40' adı verilen IŞİD operasyonu gerçekleştirildi. 9 Ocak'ta başlayan operasyon sonucunda toplam 70 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda ayrıca çok miktarda para, Hawala dekontları, kayıt defterleri ve dijital materyaller ele geçirildi.
11 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinde bulunan 16 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Afyonkarahisar, Edirne, Kütahya, Bursa, Denizli, Konya ve Uşak'ta rüzgar; diğer illerde ise rüzgarın yanı sıra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölge sakinleri, olası ulaşım aksamaları, çatı uçması, zehirlenmeler, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
8 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak olmak üzere 17 ili sarı kodla uyararak, bu bölgelerde yaşayanları rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle Afyonkarahisar, Konya, Uşak, Bursa, Denizli ve Kütahya rüzgar; Kırklareli ise gök gürültülü sağanak yağış için uyarıldı. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerini uyardı.
7 Ocak 2024

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir konuşmasında okuduğu şiirdeki 'Er tez gider, korkak yavaş' dizesi, Mansur Yavaş'a gönderme yapıldığı iddialarını gündeme getirdi. Akşener, Uşak'taki konuşmasında Mansur Yavaş ve bir diğer siyasi figürün korkaklıkla suçladı. Mansur Yavaş ise bu suçlamalara, korkmadığını ve korkan bir kişinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını belirterek yanıt verdi ve adaylık sürecine ilişkin usul ve yolların belli olduğunu ifade etti.
20 Aralık 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. 44 il için turuncu, 20 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Vatandaşlar çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca zehirlenmeleri, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı. Özellikle İstanbul'da 'tam fırtına' beklendiği belirtildi.
25 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına, kuvvetli yağış ve kar beklentisi nedeniyle Türkiye'nin 64 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla uyardı. Sarı kod, potansiyel tehlike anlamına gelirken, turuncu kod daha ciddi tehlike seviyesini ifade ediyor. Vatandaşlar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden vatandaşlara uyarılarda bulundu.
25 Kasım 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde 41 il için turuncu, 31 il için sarı kodlu meteorolojik uyarıda bulundu. Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına beklendiği belirtilirken, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Uyarı renkleri, meteorolojik hadisenin şiddeti ve etki alanı gibi faktörlere göre belirleniyor ve dört farklı seviyede (yeşil, sarı, turuncu, kırmızı) uyarılar yapılıyor.
18 Kasım 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden yeni bir fragman yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olup, 1920'li yılların başına izleyicileri götürüyor. Tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine zamansız ve evrensel bir hikaye sunan film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
2 Kasım 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden ilk tanıtım yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olarak, tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine bir hikaye sunuyor. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
24 Ekim 2023

Uşak'ta Yaşar Akar İlkokulu'nun kantininde satılan tavuk döner ve pilavdan yiyen 65 öğrenci, mide bulantısı, ishal ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. 32 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı ve kantinde satılan tavuk döner ve pilavdan numune alındı. Uşak Valisi Turan Ergün, öğrencileri hastanede ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.
30 Eylül 2023

Uşak Üniversitesi'nde bir öğrenci, mezuniyet töreninde LGBTİ+ bayrağı açtı ve bu anları sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntülerin gündem olmasının ardından bazı kesimler tarafından öğrenci hedef gösterildi. Üniversite, bayrağın 'provokasyon' amacıyla açıldığını iddia ederek ve bayrağı 'paçavra' olarak nitelendirerek öğrenci hakkında resmi işlemler başlattığını duyurdu.
19 Temmuz 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli ve idari yargıda yaz kararnamesini yayımlayarak 3 bin 423 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Yargıtay'a 40 tetkik hakimi ve dört savcı atandı. Deprem bölgesinde yeni mahkemeler açıldı ve 20 ilin başsavcısı değişti. Gezi davasında Osman Kavala'nın tahliyesi yönünde oy kullanan İstanbul Ağır Ceza Hakimi Sercan Karagöz, Ağrı'ya hakim olarak atandı. Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan da Adana Hakimi olarak görevlendirildi.
18 Temmuz 2023
İşaretlediklerim