Başkent Ankara, Kuzey Afrika'dan gelen toz taşınımı nedeniyle puslu ve tozlu bir havanın etkisine girdi. Valilik, toz taşınımının bu gece başlayarak cuma gecesine kadar devam edeceğini bildirdi. Bu durumun sağlık sorunları, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş, çamur şeklinde yağışlar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz etkilere yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, lodos ve fırtına için de uyarılar yapıldı.
24 Nisan 2024

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde, Yıldıztabya Mahallesi'nde 19 Nisan 2024 tarihinde bir toprak kayması meydana geldi. Olay sonucunda 14 gecekondu etkilendi ve bunlardan üçü kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi. Ölü veya yaralı olmadığı rapor edildi.
19 Nisan 2024

3 Mart Pazar günü saat 19.00'da oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbi maçına, İstanbul Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla 1914 deplasman takım seyircisi alınacak. Bu karar, Valilik tarafından yapılan bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. Bu karar, derbi maçlarının atmosferine katkı sağlaması ve taraftar desteğinin önemini vurgulaması açısından dikkat çekici.
27 Şubat 2024

Diyarbakır'da İslam'ı kendine has üslubuyla anlatan ve 'Ramazan Hoca' lakabıyla tanınan Ramazan Pişkin, İstanbul'da kendi işlettiği çay ocağında bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Saldırganın kimliği belirsizken, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Pişkin'in göğüs bölgesinden aldığı bıçak yaraları sonucu hastanede hayatını kaybettiği ve saldırganın yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Pişkin'in ölümü sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kişi üzüntülerini dile getirdi.
31 Ocak 2024

İstanbul'da bir özel halk otobüsünün bozukmuş gibi gösterilerek bir çekim yapıldığı ve bu çekim için valilikten resmi izin alındığı ortaya çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu durumu 'kumpas' olarak nitelendirerek, valiliğin geniş yetkiler veren izin verdiğini belirtti. İBB'nin incelemeleri sonucunda otobüs şoförünün 15 bin lira karşılığında reklam filmi için otobüsü kullandırdığı ve şoförün ruhsatının iptal edildiği anlaşıldı.
15 Ocak 2024

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde, bir firmaya ait iş yerinde kalan işçilerin konteynerinde yangın çıktı. Olay sonucunda üç işçi yaşamını yitirdi, iki işçi ise yaralandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. İstanbul Valiliği tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
15 Ocak 2024

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda 'sınıf annesi' olarak bilinen ve bazı velilerin görev aldığı uygulamayı yasakladı. Bakanlık, valiliklere gönderdiği yazıda, bu uygulamanın mevzuatta yer almadığını ve bu kişilerin aidat topladığı, derslere müdahale ettiği ve öğrencilerin görüntülerini izinsiz yayınladığı şikayetleri üzerine gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Ayrıca, öğrencilerin görüntülerinin sosyal medya ve haberleşme gruplarında paylaşılmasının yasak olduğunu, ancak yazılı izinle paylaşılabileceğini belirtti.
6 Aralık 2023

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz'deki fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'na sığınmış, ancak buradan ayrıldıktan sonra irtibat kesilmiştir. Gemiyle iletişim kurma çalışmaları sürerken, Zonguldak Valiliği arama kurtarma çalışmalarının başlatılacağını duyurdu. Sahil Güvenlik ve Milli Savunma Bakanlığı izleme çalışmalarını sürdürüyor ve AFAD ekipleri de göreve hazır bekletiliyor.
19 Kasım 2023

İstanbul'un Şile ilçesinde yaşanan şiddetli fırtına ve sağanak yağış sonucu dere taşmış ve birçok iş yeri su altında kalmıştır. Meydana gelen su baskını ve fırtına nedeniyle ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrilmiştir. Bu olumsuz hava koşulları sebebiyle Şile'de ilk ve orta dereceli okullar 20 Kasım Pazartesi günü için tatil edilmiştir. Ayrıca, kamuda çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel için idari izin uygulanacaktır.
19 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu akşamdan itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gece ve perşembe sabahı yağışın daha da şiddetleneceği öngörülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu. İstanbul Valiliği de vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
15 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, kentin Karadeniz'e bakan kıyı kesimlerinde akşam saatlerinde başlayacak ve pazartesi sabahına kadar sürecek bir fırtına beklendiğini duyurdu. Valilik, yurttaşların fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
5 Kasım 2023

Manisa'da, fabrikalara yemek dağıtımı yapan bir firmanın yemeklerinden zehirlendiğini belirten yaklaşık 350 kişi hastanelere başvurdu. Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini belirten işçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Valilikten yapılan açıklamada, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
21 Ekim 2023

Hatay'ın Hassa ilçesinde, kayıp olarak aranan bir kadının öldürüldüğü belirlendi. Kadının yeğeni ve yeğeninin eşi gözaltına alındı. Zanlılardan biri, kadını başına briketle vurarak öldürdüğünü ve cesedini bir çuvala sararak bir akarsu yatağına attığını itiraf etti. Kadının cansız bedeni, polis ekiplerince yapılan inceleme sonucu bulundu.
19 Ekim 2023

Çukurova Rock Festivali, başlamasına saatler kala valilik tarafından yasaklandı. Yasaklama gerekçesi olarak alkol kullanımı ve güvenlik sorunları gösterildi. Festival organizatörü Milyon Yapım, festivali alkolsüz ve kamp kurmadan yapmayı kabul ettiklerini belirtti ancak buna rağmen izin verilmedi. Bu durumun, festivali bekleyen 12 bin kişi, oteller, yiyecek-içecek stantları, taşımacılar, sanatçılar ve bölge esnafı dahil birçok kişi ve kurumu mağdur edeceği belirtildi.
12 Ekim 2023

İstanbul Büyükçekmece'de bir ihbarı değerlendiren polis memuru Cihat Ermiş, 32 suç kaydı bulunan Muhammet Emre Çorak tarafından öldürüldü. Çorak, ifadesinde evine kurşun isabet ettiğini düşünerek kapıyı açan kişilere ateş ettiğini belirtti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Çorak'ın silahıyla birlikte yakalandığı ve gözaltına alındığı belirtildi.
9 Ekim 2023

Küçükçekmece açıklarında denizi kirleten Liberya bandıralı ticari gemiye, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından 31 milyon 858 bin 359 lira para cezası kesildi. Geminin denize kirli su tahliye ettiği ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve TÜÇA ekipleri olaya müdahale etmiş ve geminin çevre kirliliğine sebep olduğunu belirlemişti.
29 Eylül 2023

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, freni boşalan bir kamyon cenaze namazı için toplanan kalabalığa çarptı. İlk belirlemelere göre dört kişi hayatını kaybetti, biri ağır olmak üzere toplam 25 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
9 Eylül 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için tedbirlerini belirledi. Okul aile birlikleri kararıyla belirlenen kıyafetler tercih edilecek ve maddi külfet oluşturmamak için zaruret hali dışında değişikliğe gidilmeyecek. Öğrencilerin derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmalarına karşı önlemler alınacak. Deprem bölgesindeki illerde görev yapan öğretmenlerin konaklamalarına yönelik tedbirler tamamlanacak. Ayrıca, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitime erişimleri, sınıf mevcutlarına bakılmaksızın sağlanacak.
21 Ağustos 2023

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı eylem yapan köylülerin tuvaleti, jandarma tarafından alana alınmadı. Eylemcilerin su tankerini almayan jandarma, seyyar tuvaletlerin girişini de engelledi. Tuvaletleri alana sokmak isteyen yurttaşlara copla müdahale edildi ve iki kişi gözaltına alındı. Valilik, ağaç kesiminin sona erdiğini belirtse de, alanda iş makineleri çalışmaya devam ediyor.
12 Ağustos 2023

Hatay Antakya'da Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale için bölgeye iki söndürme uçağı, dört helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, dokuz ilk müdahale aracı, dört iş makinesi ve iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Valilik, yangına sebebiyet veren dört kişinin yakalandığını duyurdu.
6 Ağustos 2023
İşaretlediklerim