Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesi Vaniköy Mahallesi’nde, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan bir yapıya ilişkin suç duyurusunda bulundu. Yapının inşaat izin belgesinin ibraz edilmemesi ve ruhsatsız inşa faaliyetlerinin tespit edilmesi üzerine çalışmalar durduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de benzer bir suç duyurusunda bulunmuş ve yasal süreç başlatılmıştı. Bakanlık, yapının imar kirliliğine neden olduğu ve korunması gerekli alanlara zarar verdiği gerekçesiyle iki ayrı suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
23 Ağustos 2024

Botsvana'daki Karowe madeninde 2 bin 492 karatlık ham elmas bulundu. Bu elmas, şimdiye kadar bulunan en büyük ikinci elmas olarak kayıtlara geçti. Uzmanlar, elmasın değerinin 40 milyon dolar olabileceğini belirtiyor. Botsvana, dünya elmas üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini karşılıyor.
23 Ağustos 2024

İtalya'nın başkenti Roma'da bir eve hırsızlık amacıyla giren kişi, ev sahibinin yatak odasında bulduğu bir kitaba dalınca yakalandı. 71 yaşındaki ev sahibi durumu polise ihbar etti ve polis hırsızı yakaladı. Hırsızın ilgisini çeken kitap Giovanni Nucci'nin 'Gli Dei Alle Sei' isimli eseriydi. Hırsız, ifadesinde hırsızlık yapmadığını iddia etse de çantasında başka yerden çaldığı tasarım kıyafetler bulundu.
22 Ağustos 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy’de ormanlık arazi içindeki izinsiz inşaat faaliyetleriyle ilgili inceleme başlattı. İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, gerekli cezai işlemlerin yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne uyarı yazısı gönderildiğini belirtti. İnşaat faaliyetlerinin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde gerçekleştiği tespit edildi.
22 Ağustos 2024

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz'daki suikast girişimi sonrası ilk açık hava mitingini Kuzey Carolina'da kurşun geçirmez cam arkasında gerçekleştirdi. Konuşmasında Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris'i eleştirerek, Harris'in sınırları açmak istediğini ve başkan olması halinde ülkeye milyonlarca göçmenin geleceğini iddia etti. Ayrıca, eski ABD başkanı Barrack Obama'nın kendisi hakkında yaptığı yorumlara tepki gösterdi ve Obama'yı 'terbiyesiz' olarak nitelendirdi.
22 Ağustos 2024
İşaretlediklerim