ABD'de yapılan anketlere göre, Demokrat Parti adayı Kamala Harris ve eski ABD Başkanı Donald Trump başkanlık yarışında başa baş gidiyor. Özellikle salıncak eyaletlerdeki oyların seçimin sonucunu belirleyeceği öngörülüyor. Pensilvanya'da yapılan bir ankette, Harris ve Trump'ın istatistiksel olarak eşit olduğu görüldü. Harris'in canlı yayın tartışmasında daha başarılı bulunduğu, ancak genel olarak belirleyici bir üstünlük kazanamadığı belirtildi.
19 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında İstanbul’un da bulunduğu 38 il için yağış uyarısında bulundu. Ordu ve Giresun için sarı kodlu uyarı yapılarak bu bölgelerde kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Yağışların Adana, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van’da yer yer kuvvetli olacağı ifade edildi. Meteoroloji renk kodları ve anlamları da açıklanarak, sarı kodun potansiyel tehlike anlamına geldiği vurgulandı.
19 Eylül 2024

Alman hükümeti, İsrail'in Gazze'deki savaşta kullandığı silahların ihracat izinlerinin askıya alındığı yönündeki iddiaları yalanladı. Alman Ekonomi Bakanlığı'ndan bir sözcü, İsrail'e silah ihracatına ilişkin bir yasak olmadığını ve olmayacağını belirtti. Geçen yıl Almanya, İsrail'e 326,5 milyon avro değerinde askeri ekipman ihraç etmişti, ancak bu yıl ihracat miktarında düşüş yaşandı. Benzer şekilde, Britanya ve ABD de İsrail'e yönelik bazı silah ihracatlarını askıya almıştı.
19 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul da dahil olmak üzere 36 il için yağış uyarısında bulundu. Yağışların Adana, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van'da yer yer kuvvetli olacağı belirtildi. MGM, yağış şiddetini hafif, orta kuvvette, kuvvetli, çok kuvvetli, şiddetli ve aşırı olarak sınıflandırdı. Uyarı yapılan iller arasında Ankara, Eskişehir, Konya, Samsun ve Trabzon gibi şehirler de bulunuyor.
19 Eylül 2024

Almanya, İsrail'in savaşta kullandığı bazı silahların ihracatını askıya aldı. Alman Ekonomi Bakanlığı'ndan bir kaynak, bu kararın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açılan dava nedeniyle alındığını belirtti. Almanya, geçen yıl İsrail'e 326,5 milyon avro değerinde askeri ekipman ihraç etmişti, ancak bu yıl ihracat miktarında düşüş yaşandı. Benzer şekilde, Britanya ve ABD de İsrail'e yönelik silah ihracatını kısmen durdurmuştu.
19 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta mücadelesine altı maçla devam edildi. Nuri Şahin'in teknik direktörlüğünü yaptığı Borussia Dortmund, deplasmanda Club Brugge'yi 3-0 mağlup etti. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter ise deplasmanda Manchester City ile golsüz berabere kaldı. Günün diğer maçlarında Bologna - Shakhtar Donetsk 0-0, Sparta Prag - Salzburg 3-0, Celtic - Slovan Bratislava 5-1 ve Paris Saint-Germain - Girona 1-0 sonuçları alındı.
19 Eylül 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından planlı bir şekilde öldürüldüğünü iddia etti. Tunç, Eygi'nin mezuniyet töreninde Filistin bayrağı açmasından itibaren takip edildiğini ve barışçıl bir gösteri sırasında hedef alınarak vurulduğunu belirtti. Eygi'nin otopsi raporları ve delillerin Uluslararası Adalet Divanı'na ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'na sunulacağını açıkladı. Eygi'nin cenazesi Türkiye'ye getirilmiş ve olayla ilgili soruşturmalar devam etmektedir.
18 Eylül 2024

Zimbabve, şiddetli kuraklığın yol açtığı gıda kıtlığına karşı halkına besin sağlamak için yaklaşık 200 fili kesip etini vatandaşlara dağıtmayı planladığını duyurdu. Vahşi yaşam otoritesi, bu adımın parkları kalabalıktan arındırma çalışmalarına da katkıda bulunacağını belirtti. Karar, çevreciler tarafından eleştirilirken, bazıları fillerin turistleri çekmede önemli olduğunu vurguladı. Zimbabve'de 84 binden fazla fil bulunuyor.
18 Eylül 2024

Kırklareli'nde Dereköy Sınır Kapısı yolunda bir takside altı düzensiz göçmen yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan taksinin sürücüsü H.G., insan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı ve araca el konuldu. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.
18 Eylül 2024

Lübnanlı üst düzey bir güvenlik kaynağı, Hizbullah’ın aylar önce sipariş ettiği Tayvan yapımı 5 bin çağrı cihazına Mossad’ın küçük patlayıcılar yerleştirdiğini belirtti. Bu patlamalar sonucu biri çocuk dokuz kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. İsrail'den henüz bir açıklama gelmezken, cihazların ABD ve Tayvan menşeli olduğu iddia edildi. Tayvanlı şirketler ise cihazların üretiminde doğrudan bir dahilleri olmadığını savundu.
18 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonu, yeni formatıyla ilk hafta maçlarıyla başladı. Juventus, PSV Eindhoven'ı 3-1 yenerken, Kenan Yıldız maçın oyuncusu seçildi ve Şampiyonlar Ligi tarihinde gol atan en genç Juventus oyuncusu oldu. Diğer maçlarda Aston Villa, Young Boys'u 3-0 yendi; Bayern Münih, Dinamo Zagreb'i 9-2 mağlup etti; Real Madrid, Stuttgart'ı 3-1 yendi; Liverpool, Milan'ı 3-1 yendi.
18 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 70. sezonu başlıyor ve bu yıl 36 takım mücadele edecek. Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe eleme turlarını geçemediği için lig aşamasında yer almıyor. Yeni formatta, sekiz maç sonunda ilk sekize giren takımlar son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24. sırada yer alan takımlar ise çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak.
17 Eylül 2024

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Van Gölü'ne dalış yapan dalgıçlar, 34 metre 60 santimetre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde yeni bir mikrobiyalit keşfetti. Yukarı Deniz Derneği'nden dalgıçlar, mikrobiyalitlerin turizme kazandırılması için çalışmalar yürütüyor. Dernek başkanı Cumali Birol, bu keşfin Van Gölü'ndeki en büyük mikrobiyalit olduğunu belirtti ve dalışseverleri Van Gölü'ne davet etti.
16 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ve diğer bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında İzmir, Manisa, Kars, Ardahan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında (Kaş-Kumluca) cuma, cumartesi ve pazar günleri fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
14 Eylül 2024
İşaretlediklerim